Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Οδεύει Προς Το Τέλος Της Η Δίκη Για Την Χρυσαυγίτικη Επίθεση Στο “Συνεργείο”

Η πολύκροτη υπόθεση της χρυσαυγίτικης επίθεσης στο Συνεργείο φαίνεται πως τελειώνει σύντομα, αφού στην πρόσφατη δικάσιμο που είχε οριστεί (6 Φεβρουαρίου 2019), αποφασίστηκε η μεταφορά της δίκης για τις 20 Φεβρουαρίου.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Οδεύει Προς Το Τέλος Της Η Δίκη Για Την Χρυσαυγίτικη Επίθεση Στο “Συνεργείο”

Η πολύκροτη υπόθεση της χρυσαυγίτικης επίθεσης στο Συνεργείο φαίνεται πως τελειώνει σύντομα, αφού στην πρόσφατη δικάσιμο που είχε οριστεί (6 Φεβρουαρίου 2019), αποφασίστηκε η μεταφορά της δίκης για τις 20 Φεβρουαρίου 2019.

Το ilioupolinews προσπαθεί με ρεπορτάζ να καλύψει, όσο το δυνατόν πληρέστερα, τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς η δίκη έχει -πέρα από τις νομικές- και τις πολιτικές της προεκτάσεις: Πέρα από το γεγονός οτι η απόφαση του συγκεκριμένου δικαστηρίου θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στη δίκη της Χρυσής Αυγής (έχουμε αναλύσει το γιατί, εδώ), μια πιθανή καταδικαστική απόφαση για τους συμετέχοντες στην φασιστική επίθεση στο “Συνεργείο” θα λειτουργήσει ως ανάχωμα σε ακροδεξιές “σπίθες” που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ηλιούπολη.

Το Χρονικό Της Επίθεσης

Το «Συνεργείο» ήταν ένας αυτοδιαχειριζόμενος, ελεύθερος κοινωνικός χώρος στην Ηλιούπολη. Τον Ιούλιο του 2013 δέχτηκε μία απρόκλητη και δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, στην οποία συμμετείχαν δύο από τους βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος, οι Γιάννης Λαγός και ο Νίκος Μίχος. Η συμμετοχή τους αποδεικνύεται από βίντεο που είχε καταγράψει κάτοικος της περιοχής κατά την επίθεση, και στο οποίο απεικονίζονται πινακίδες μηχανών και ενός αυτοκινήτου, το οποίο αποδείχτηκε πως ήταν βουλευτικό αυτοκίνητο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού. Από φωτογραφίες που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες διακρίνεται καθαρά επίσης και ο βουλευτής της Μίχος. Η υπόθεση της επίθεσης μπήκε «στο συρτάρι» το 2015. Τον Απρίλιο του 2018, ωστόσο, η πολιτική αγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής ζήτησε η υπόθεση να ξαναβγεί στο φως, καθώς περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία για την δράση των χρυσαυγιτών. Έτσι, ένα εκ των θυμάτων της επίθεσης στο “Συνεργείο”, ο Παναγιώτης Δριμυλής, κατέθεσε μήνυση προκειμένου η υπόθεση να βγει από το αρχείο.

Στο παρακάτω βίντεο, ο Παναγιώτης Δριμυλής μιλάει στην κάμερα του ilioupolinews για την επίθεση και την εξέλιξη της δίκης:

YouTube video

Τι Συνέβη Στην Τελευταία Δικάσιμο

Κατά τη διάρκεια της δικάσιμου που πραγματοποίηθηκε στις 6/2/2019 στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας,  εξετάστηκε ο Παναγιώτης Δριμυλής, ενώ είχε ήδη προσκομιστεί πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής που επιβεβαίωναν την επίθεση Χρυσαυγιτών. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του κ. Δριμυλή, οι συνήγοροι υπεράσπισης των Χρυσαυγιτών προέβαιναν σε συνεχείς ενστάσεις κατά των αποδεικτικών στοιχείων, ισχυριζόμενοι πως είναι προϊόν μονταζ. Ήδη από την αρχή της δίκης οι συνήγοροι υπεράσπισης προέβάλαν ενστάσεις ακυρότητας της δίκης, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από το δικαστήριο, έπειτα απο ολιγόλεπτη διακοπή.

Τελικά,  η δίκη διακόπηκε λόγω απεργίας γραμματέων και θα  συνεχιστεί 20 Φεβρουαρίου 2019. Πρίν λίγους μήνες, μετά το τέλος της δίκης που τελικά αναβλήθηκε, ο Νίκος Μίχος είχε προπηλακίσει τον Παναγιώτη Δριμυλή έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Εδώ, μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της δίκης, όπως καταγράφηκαν από την ομάδα του omnia tv.

Η Δήλωση Του Δριμυλή Μετά Το Τέλος Της Δίκης

Ο μηνυτής των Χρυσαυγιτών Παναγιώτης Δριμυλής, σε δήλωση του μετά το τέλος της δίκης, ανέφερε πως  “Μετά από αρκετές αναβολές η δίκη για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Ε.Κ.Χ Συνεργείο ξεκίνησε.Πέντε χρόνια και κάτι, μετά τον Ιούλιο του 2013, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμενων χρυσαυγιτων, επιχειρούν να προσβάλουν το αποδεικτικό υλικό, όπως φωτογραφίες, βίντεο, τα περιβοητα SMS του Λαγού και τις μαρτυρίες. Ξεκίνησε με την δική μου κατάθεση και θα συνεχίσει στις 20 Φεβρουαρίου στον ίδιο χώρο και αίθουσα“, ενώ συμπλήρωσε: “Η διαδικασία αναμένεται μεγαλύτερη των τριών δικασιμων ημερών. Ευχαριστώ όλους και όλες για την συμπαράσταση τους στις αίθουσες των δικαστηρίων, στις εκδηλώσεις, στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει, όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζουμε μέχρι το τέλος“.

Yπενθυμίζεται, τέλος, πως όλες -ανεξαιρέτως- οι παρατάξεις του Δήμου Ηλιούπολης έχουν δηλώσει την αμέριστη στήριξη τους στους Συνεργούς για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Κοκοτίνης είναι και μάρτυρες στην δίκη. Για την τελευταία δικάσιμο εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση η λαϊκή συσπείρωση Ηλιούπολης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ