Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Δικαστική Δικαίωση Για Τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου

Δικαίωση του ιερέα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δικαστική Δικαίωση Για Τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου

Την δικαίωση του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου αποφάσισε πριν λίγες ημέρες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, μετά από μήνυση που είχε κατατεθεί κατά του ιερέα για παραβίαση των μέτρων προστασίας από τη διάδοση της COVID, για την ομαδική προσευχή που είχε τελεστεί στον προφήτη Ηλία μετά την πρώτη καραντίνα, τον Μάιο του 2020.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο ιερέας κρίθηκε αθώος και απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες που του προσαπτονταν για παραβίαση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης περί επιβολής του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας. Η μήνυση είχε κατατεθεί από πολίτες που είχαν βρεθεί στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν για το παράνομο κτίσμα στον προφήτη Ηλία, και οι οποίοι είχαν διαπληκτιστεί με πιστούς που βρίσκονταν στο σημείο.

«Ήθελαν Να Γκρεμίσουν Τον Ναό Με Εκρηκτικά»

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Πρώτο Θέμα: «Απώτερος σκοπός μου ήταν να βρεθώ μπροστά στο ναό, ώστε να μην μπορεί κανένας να προχωρήσει σε κατεδάφιση. Απ’ ότι κατάλαβα αυτοί ήταν αποφασισμένοι να κάνουν κατεδάφιση με εκρηκτικά ανάμεσα στα τούβλα, αλλά αυτό δεν το επιτρέψαμε», ενώ επισημαίνει πως αισθάνεται πλήρως δικαιωμένος από την απόφαση του δικαστηρίου. «Όλες οι κατηγορίες έπεσαν στο κενό, αφού στόχος μου δεν ήταν η παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού» επισημαίνει ο ιερέας.

Διαβάστε το χρονικό της επίμαχης υπόθεσης, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ