Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Διάσταση Noμικών Απόψεων Για Τη Νομιμότητα Του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Διάσταση Noμικών Απόψεων Για Τη Νομιμότητα Του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Στην Ηλιούπολη

Διαφορετικές νομικές απόψεις για το γύρω από το ζήτημα της νομιμότητας της ενδεχόμενης χωροθέτησης διαδημοτικού κοιμητηρίου στην έκταση του ΚΥΤ στην Ηλιούπολη εκφράζουν οι δικηγόροι της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Πρώτος είχε εκφράσει την άποψη του ο συντονιστής της νομικής υπηρεσίας κ. Νίκος Καραβέλος, ο οποίος σε έγγραφο του προς τον Δήμαρχο χαρακτήριζε την χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου στην επίμαχη τοποθεσία ως “ανεπίτρεπτη”. Όπως αναφέρει πιο συγκεκριμένα στη γνωμοδότηση του ο κ. Καραβέλος «Η πρόταση εγκατάστασης νεκροταφείου σηματοδοτεί την προσπάθεια νομιμοποίησης της δήθεν ιδιοκτησίας του ΑΔΜΗΕ επί του χώρου που θα παραχωρηθεί, πέραν του ότι αυτή καθ’ εαυτή η εγκατάσταση και λειτουργία νεκροταφείου θα επιβαρύνει τον ορεινό όγκο του Υμηττού με τις εντεύθεν συνέπειες».

Ωστόσο, ο Δήμαρχος ζήτησε με επίσημο έγγραφο τις γνωμοδοτήσεις των δύο έτερων δικηγόρων της νομικής υπηρεσίας κ. Μανταδάκη και κ. Δακουρά, οι οποίες παρουσιάζουν μια διαφορετική νομική επιχειρηματολογία.

Ο έγκριτος νομικός  κ. Μανταδάκης, αφού ανέπτυξε πλήρως την νομική του επιχειρηματολογία, καταλήγει στο έγγραφο που απέστειλε προς τον Δήμαρχο: «[…] θεωρώ ότι η χωροθέτηση, ίδρυση και λειτουργία κοιμητηρίου στον συγκεκριμένο χώρο δεν εμπίπτει σε απαγορευτική διάταξη νόμου, αλλά αποτελεί πολιτική επιλογή και απόφαση του Δήμου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η άποψη του κ. Δακουρά, ο οποίος, μεταξύ άλλων αναφέρει στη γνωμοδότηση του: «[…]η χωροθέτηση νεκροταφείου στο συγκεκριμένο σημείο, επειδή το νεκροταφείο αποτελεί προφανώς λόγο κοινής ωφέλειας, μπορεί κάλλιστα να προβλεφθεί στο σημείο αυτό, ασχέτως με το ιδιοκτησιακό ζήτημα και ασχέτως με το ότι η απαλλοτρίωση έγινε για άλλο σκοπό[…]»

Οι γνωμοδοτήσεις των δικηγόρων της νομικής υπηρεσίας φαίνονται τεκμηριωμένες και πλέον εναπόκειται στον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να λάβουν πολιτική απόφαση με βάση τις παρακάτω γνωμοδοτήσεις.

Στα παρακάτω αρχεία παραθέτουμε τις γνωμοδοτήσεις των τριών δικηγόρων της νομικής υπηρεσίας:

Η γνωμοδότηση του κ. Καραβέλου (PDF).
Η γνωμοδότηση του κ. Μανταδάκη (PDF).
Η γνωμοδότηση του κ. Δακουρά (PDF).

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ