Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Μπαίνουν Όλα Τα Πτυχία ΑΕΙ, ΤΕΙ – 8 Σημαντικά Σημεία

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Μπαίνουν Όλα Τα Πτυχία ΑΕΙ, ΤΕΙ – 8 Σημαντικά Σημεία

Χωρίς προηγούμενο αναμένεται να είναι η συμμετοχή στον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ που θα αφορά χιλιάδες μόνιμους διορισμούς σε όλο το δημόσιο για όλη τη χώρα που θα πραγματοποιηθούν  τα επόμενα 2 χρόνια.

Ο γιγάντιος αριθμός συμμετεχόντων σχετίζεται με τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των πτυχίων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. αλλά και με το ότι μετά τον Διαγωνισμό θα δημιουργηθεί μια δεξαμενή επιτυχόντων όπου από εκεί θα διορίζονται για τα επόμενα 2 χρόνια όλες οι ειδικότητες Π.Ε. και Τ.Ε.

Αυτό σημαίνει πως ακόμα και πολίτες που δεν έχουν άμεση βλέψη για να διεκδικήσουν μία θέση στον Δημόσιο, θα συμμετάσχουν ώστε να κατοχυρώσουν την θέση τους «μέσα στο παιχνίδι» σε περίπτωση που θελήσουν να διορισθούν!

Μάλιστα για πρώτη φορά αναμένεται να είναι μεγάλη η συμμετοχή των 25αρηδων!

«Ένα 35% των συμμετεχόντων στην προετοιμασία που πραγματοποιούμε είναι ηλικίας από 23 έως 30. Πρώτη φορά βλέπουμε να ενδιαφέρονται τόσο μικρές ηλικίες για ενταχθούν στο δημόσιο» αναφέρει ο Νίκος Μελισσαρόπουλος από τον εκπαιδευτικό οργανισμό GoLearn ο οποίος προετοιμάζει και μοριοδοτεί πάνω από 40.000 ενήλικες κάθε χρόνο που ενδιαφέρονται να διορισθούν – προσληφθούν στο Δημόσιο με μοριοδοτούμενα προγράμματα τα οποία πραγματοποιούνται σε συνεργασία με Δημόσια Πανεπιστήμια

Η μαζική εισροή νέων ανθρώπων κοντά στην ηλικία των 25 προκύπτει από την ισχνή απόδοση σε επίπεδο μοριοδότησης που έχει η προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης! 

8 σημεία που πρέπει να γνωρίζετε για τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Σημείο 1ο

Η προκήρυξη θα βγει προς το τέλος του Νοεμβρίου, οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν αρχές Δεκεμβρίου και ο Διαγωνισμός θα γίνει τον Μάρτιο

Σημείο 2ο

Η κορυφαία στην Ελλάδα προετοιμασία πραγματοποιείται από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό GoLearn με την επιμέλεια και το κύρος του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου

Πραγματοποιείται εξ αποστάσεως και ασύγχρονα στο χαμηλότερο κόστος στην Ελλάδα και διαρκεί έως την έναρξη του Διαγωνισμού

Δείτε εδώ περισσότερα

Σημείο 3ο

Όσοι πετύχουν από τους δεκάδες χιλιάδες που θα συμμετάσχουν θα μπουν σε μία κατάταξη επιτυχόντων, την λεγόμενη δεξαμενή που ανέφερε και ο υπ. Εσωτερικών, κος Μάκης Βορίδης

Σημείο 4ο

Όταν το επόμενο διάστημα μετά τον Διαγωνισμό βγει μία προκήρυξη σε όλη την Ελλάδα για Π.Ε. και Τ.Ε. που αφορά τον διορισμό σε κάποιο υπουργείο, δήμο, περιφέρεια, φορέα, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ κλπ θα μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι βρίσκονται σε αυτή την δεξαμενή των επιτυχόντων.

Το ποιους θα διορίσουν από αυτούς που κάνουν αίτηση θα σχετίζεται με το τι βαθμό έγραψε ο ενδιαφερόμενος στον διαγωνισμό αλλά και με άλλα επιπρόσθετα χαρτιά (π.χ. Αγγλικά, Πιστοποίηση Υπολογιστών κλπ)

Σημείο 5ο

Οι εξετάσεις θα γίνουν σε 4 ενότητες που θα αφορούν τον γλωσσικό συλλογισμό, τον αριθμητικό συλλογισμό, την αποτελεσματικότητα στην εργασία και τις γενικές γνώσεις.

Δείτε το 1ο σε επιλογή στην Ελλάδα εξ αποστάσεως πρόγραμμα προετοιμασίας πάνω σε αυτές τις  4 ενότητες

Σημείο 6ο

Για να υποβάλλεται αίτηση συμμετοχής στον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό αναγκαίο είναι μόνο το πτυχίο σας από το Πανεπιστήμιο και η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αν απαιτείται από την εκάστοτε προκήρυξη (Π.Χ. για μηχανικούς, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κλπ)

Σημείο 7ο

Η εμπειρία αποδεικνύεται με το τεστ εργασιακής αποτελεσματικότητας με τα οποία μπορείτε να εξασκηθείτε εδώ.

Ο πρώτος οργανισμός στην Ελλάδα που παρέχει τεστ εργασιακής αποτελεσματικότητας με ειδικά σενάρια είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Σημείο 8ο

Στην θέση των διοικητικών θα μπορούν να τις διεκδικήσουν (πάντα απ’όσους μπουν στην δεξαμενή) όλα τα πτυχία Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.! Τι σημαίνει αυτό; Μπορούν να την διεκδικήσουν από απόφοιτοι παιδαγωγικών και φιλολογίας μέχρι μηχανολόγοι μηχανικοί του ΕΜΠ έως και απόφοιτοι Παντείου, ΑΣΟΕΕ και ΠΑΠΕΙ!

Το πρόγραμμα προετοιμασίας αποτελεί το μοναδικό πρόγραμμα που έχει την επιμέλεια και το κύρος του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, κου Χρήστου Παναγιωτακόπουλου.

Ποια είναι η μόνη προετοιμασία στην Ελλάδα με επιμέλεια του ομότιμου καθηγητή του Παν.Πατρών, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου.

Τμήματα ξεκινούν κάθε Δευτέρα και μάλιστα με το χαμηλότερο κόστος της αγοράς για αιτήσεις που θα γίνουν αυτές τις ημέρες.

Κάντε εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ και κατοχυρώστε την έκπτωση 50% η οποία ισχύει για λίγες ημέρες ακόμα

Και οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν διορισμό

Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων από οποιοδήποτε πανεπιστημιακό τμήμα θα μπορούν να συμμετάσχουν στον γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είτε είναι αδιόριστοι, είτε είναι αναπληρωτές είτε είναι διορισμένοι!

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να έχουν ακόμα μία ευκαιρία για να διεκδικήσουν μόνιμο διορισμό σε μία διοικητική θέση σε κάποιον δήμο, περιφέρεια, υπουργείο ή φορέα σε όλη την Ελλάδα!

Μην ξεχνάμε πως η πλειοψηφία των σχολών είναι εν δυνάμει καθηγητικές!

Εδώ να σημειώσουμε πως το σύστημα διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών για το δημόσιο σχολείο δεν έχει αλλάξει. Πραγματοποιείται με το προσοντολόγιο (Δείτε εδώ)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ