Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ψήφισμα Πολιτών Για Τη Δημιουργία Ποδηλατόδρομων Στην Ηλιούπολη

Το ψήφισμα απευθύνεται προς τον Δήμο Ηλιούπολης και την Περιφέρεια Αττικής.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ψήφισμα Πολιτών Για Τη Δημιουργία Ποδηλατόδρομων Στην Ηλιούπολη

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά σχεδόν 460 κάτοικοι και δημότες της Ηλιούπολης υπογράφουν το διαδικτυακό ψήφισμα για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Ηλιούπολη.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με αφορμή την καραντίνα και την αύξηση των ποδηλάτων στους δρόμους της πόλης. Μια ομάδα πολιτών, δημιούργησε το διαδικτυακό ψήφισμα και μέσα σε λίγες ημέρες κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν όλες τις υπογραφές που είχε βάλει ως στόχο (500), διεκδικόντας την ελεύθερη και ασφαλή διεύλευση των ποδηλάτων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Ηλιούπολης.

Μιλώντας στο ilioupolinews.gr, ο κ. Κώστας Ραβάνης, ένας εκ των δημιουργών του ψηφίσματος, ανέφερε πως το αίτημα απευθύνεται τόσο στον Δήμο Ηλιούπολης όσο και στην περιφέρεια Αττικής, ενώ σκοπός της πρωτοβουλίας είναι «να κοινοποιηθει σε όλους τους πολιτικους φορείς του Δήμου και να καταφέρουμε να έρθει η συζήτηση στο προσκηνιο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Όπως αναφέρει το ψήφισμα «Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ένα από τα μέτρα που θεσμοθετήθηκε στα πλαίσια της μη εξάπλωσης του κορωνοϊού. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πως η ελάττωση χρήσης των μηχανοκίνητων οχημάτων γέμισε τους δρόμους της Ηλιούπολης με ποδήλατα. Η χρήση των ποδηλάτων δημιουργεί μια όμορφη εικόνα που μας θυμίζει πόλεις του εξωτερικού και έδειξε την ανάγκη των δημοτών για χρήση αυτού του μέσου», συμπληρώνοντας πως «Είναι εμφανές ότι τα ποδήλατα υπήρχαν στα σπίτια των δημοτών, αλλά δεν χρησιμοποιούνταν τακτικά, κυρίως λόγω του κινδύνου που διατρέχουν οι  ποδηλάτες όταν εκτίθενται σε συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας σε μία αφιλόξενη για το ποδήλατο πόλη»

Δείτε και υπογράψτε το ψήφισμα, εδώ και επισκευθείτε την ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, εδώ.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ