Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αύξηση 80% Στα Τέλη Κηδειών Βάζει Η Αρχιεπισκοπή – Αντιδράσεις Από Τον Δήμο Ηλιούπολης

H οικονομική διαχείριση των κοιμητηρίων πέρασε από τους Δήμους στην Αρχιεπισκοπή, με την τελευταία να προβαίνει σε αυξήσεις τιμών.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αύξηση 80% Στα Τέλη Κηδειών Βάζει Η Αρχιεπισκοπή – Αντιδράσεις Από Τον Δήμο Ηλιούπολης

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η μεταφορά των εσόδων των κοιμητηρίων από τους Δήμους στην Αρχιεπισκοπή, καθώς τα έσοδα από τα κοιμητήρια ήταν μια σημαντική πηγή δημοτικών εσόδων για τους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον νόμο 4735/2020, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει πλέον την οικονομική διαχείριση των μη ενοριακών Κοιμητηριακών Ιερών Ναών και μία από τις πρώτες κινήσεις της ήταν η κατακόρυφη αύξηση των τιμών σε μια σειρά από τελετές. Πιο συγκεκριμένα με βάση ένα έγγραφό του Ιερατικού Προϊστάμενου της Ηλιούπολης, που κοινοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στα γραφεία τελετών και στο δημοτικό κοιμητήριο, αυξάνονται οι τιμές στις ιεροπραξίες στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό της «Αναστάσεως του Κυρίου» και διαμορφώνονται ως εξής:

  • Κηδεία: 100 € (από 55€)
  • Ιδιαίτερο Μνημόσυνο: 80 € (από 55 €)
  • Ομαδικό Μνημόσυνο: 60 € (από 40 €)

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ηλιούπολης «με το μέτρο αυτό σημειώνεται σημαντική απώλεια δημοτικών εσόδων και επιβαρύνεται υπέρμετρα το κόστος τελετών για τις οικογένειες των εκλιπόντων, στην δύσκολη οικονομική συγκυρία της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ