Facebook Pixel

ΑποψειΣ

Η Ασυνειδησία Των Οδηγών Και Οι Κίνδυνοι Για Τους Μαθητές Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Η Ασυνειδησία Των Οδηγών Και Οι Κίνδυνοι Για Τους Μαθητές Στην Ηλιούπολη

Γράφει η Ε. Διαμαντή,

Για  πολλοστή φορά είδαμε στα social media  της πόλης μας τροχαίο που σημειώθηκε χθές 2/1/2020 στην συμβολή των οδών Χρ.Σμύρνης και Σπ.Μήλιου όταν ο ένας απ τους δυο οδηγούς( απ ότι φαίνεται )παραβίασε το stop που υπάρχει στην οδό Σπ.Μηλιου.

Ένας δρόμος που πολλοί τον χαρακτήρισαν “καρμανιόλα” και τελικά δεν έχουν άδικο μιας και παρά πολλές φορές έχουν σημειωθεί τροχαία στο συγκεκριμένο σημείο.

Περα από τις υλικές ζημιές που υπέστησαν τα δυο οχήματα, αντιλαμβάνομαι πως ο οδηγός ο όποιος παραβίασε το stop δεν έδωσε καν σημασία ούτε στο παλλόμενο φανάρι που αναβοσβήνει εκεί. Παρατηρώ, επίσης την οικία που βρίσκεται εκεί και που όλοι «μπαίνουν ακάλεστοι », γιατί απ’ ότι φαίνεται είναι βιαστικοί.

Πάμε όμως στο πιο σημαντικό απ όλα που είναι το εξής:

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το συγκρότημα του 4ου Γυμνασιου –Λυκειου που σημαίνει ότι δεκάδες μαθητές περνούν απ το σημείο αυτό.

Σαφώς και δεν θέλω να σκέπτομαι τι μπορεί να είχε συμβεί εάν τα σχολεία δεν ήταν σε διακοπές και υπήρχαν μαθητές. Θα μου πει κάποιος, δεν διασχίζουν τον δρόμο μόνο μαθητές καθώς στην επομένη γωνία υπάρχει ένα απ τα μεγαλύτερα σούπερ Μάρκετ  γνωστής αλυσίδας, που σημαίνει ότι αρκετός κόσμος βρίσκεται σε εκείνο το σημείο. Να σημειωθεί εδώ ότι από μαρτυρία συμπολίτη μας ότι εκεί είχε χάσει την ζωή του ένα παιδί μόλις 14 ετών.

Εδώ λοιπόν θα απαριθμήσω τους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά μαθητές και γονείς σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης μας  και σε συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα.

  • 1ο Γυμνασιο –Λυκειο Ηλιούπολης
  • 5ο και 20ο δημοτικά σχολεία Ηλιουπολης
  • 12ο νηπιαγωγειο -12ο δημοτικό σχολειο

Τα πρωινά απ τα συγκεκριμένα σχολικά  συγκροτήματα (το 90% των νοτίων προαστίων) διασχίζουν τον δρόμο με ταχύτητα άνω του επιτρεπτού.

6ο Δημοτικό (Μαρινου Αντύπα):  Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε έξω απ το σχολείο χάνοντας την ζωή του οδηγός στην προσπάθεια του να μην σκοτωθούν και άλλοι.

13ο Δημοτικό -5ο Λυκειο Ηλιούπολης -1ο ΕΠΑΛ(Θαλειας Ματσούκα –Παπαναστασιου- Εθ. Μακαριου –Βουλιαγμένης): Εκατοντάδες μαθητές διασχίζουν τους συγκεκριμένους δρόμους  καθημερινά.

Υπάρχουν και άλλα σχολεία στην πόλη που έχουν το ίδιο πρόβλημα δρόμοι που το πρωί διερχόμενα αυτοκίνητα δεν σταματούν ούτε στις διαβάσεις πεζών ούτε στους φωτεινούς σηματοδότες .

Εγώ θα επισημάνω ότι οι μαθητές των δημοσιών σχολείων της πόλης μας αντιμετωπίζονται ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού»  όταν ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της πόλης μας απ τις 7 το πρωί έως και το μεσημέρι έχει κλειστούς τους δρόμους που το περιβάλλουν δηλαδή τις οδούς (Αγ.Λαυρας –Αρκαδιου ).

Η πολύχρονη ενασχόλησή μου με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, της ένωσης γονέων Ηλιούπολης, αλλά και ως μέλος των σχολικών επιτροπών ( Α/βαθμιας και Β/βαθμιας ) θα προτείνω το εξής:

Καλούμαστε ΟΛΟΙ Γονείς Μαθητές Πολίτες Επαγγελματίες της πόλης  Δημοτική αρχή Δημοτικές Παρατάξεις να κάνουμε την προσπάθεια μας να προστατέψουμε τα παιδιά μας τις ζωές μας την πόλη μας.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “Η Ασυνειδησία Των Οδηγών Και Οι Κίνδυνοι Για Τους Μαθητές Στην Ηλιούπολη
  1. Ο/Η ΣΤΕΛΛΑ λέει:

    ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ 4 ΑΤΟΜΑ [ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ 14ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΖΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ] ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΑΠΗΡΗ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΑΚΡΑ.
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.
    ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΣΠΥΡΟΥ ΜΗΛΙΟΥ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ) ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΤΣΑΜΑΔΟΥ.
    ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ STOP ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΧΡ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.
    Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ. ΔΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ SUPER MARKET ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

  2. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Να σημειωθεί ακόμη ότι στην διασταύρωση αυτή , επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης υπάρχει μια τσιμεντένια κολώνα της ΔΕΗ που σχεδόν εξαφανίζει την ορατότητα του οδηγού που κινείται στον Σπύρου Μήλιου. Πρέπει τάχιστα να φύγει από το σημείο αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ