Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αραμπατζής: “Δεν Ενημερωθήκαμε Για Τη Συνεδρίαση Των Επιτροπών Όπως Υποσχέθηκε Ο Δήμαρχος”

Πυρά κατά του Δημάρχου για αθέτηση υποσχέσεων.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αραμπατζής: “Δεν Ενημερωθήκαμε Για Τη Συνεδρίαση Των Επιτροπών Όπως Υποσχέθηκε Ο Δήμαρχος”

Πυρά κατά του Δημάρχου Ηλιούπολης εξαπέλυσε ο Γαβριήλ Αραμπατζής και η παράταξη “Η Πόλη Που Θέλω”.

Αφορμή σταθηκε η παράλειψη της πρόσκλησης της παράταξης του κ. Αραμπατζή στη συνεδρίαση των επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Οικονομικών, εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με το νέο νομικό πλαίσιο, η παραταξη του κ. Αραμπατζή όφειλε να παραχωρήσει τη μία θέση που δικαιούνταν στις συγκεκριμένες επιτροπές στην παράταξη του Δημάρχου, προκειμένου να έχει η δημοτική αρχή την πλειοψηφία.

Ωστόσο, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου, ο νέος Δήμαρχος δεσμεύθηκε πως θα αποστέλλεται πρόσκληση σε όλες τις παρατάξεις, προκειμένου να συμμετέχουν -έστω άτυπα- στις συνεδριάσεις των εν λόγω επιτροπών ώστε να μπορούν να έχουν εικόνα για τα προβλήματα της πόλης. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα η παράταξη του κ. Αραμπατζή να δημοσιεύσει ανακοίνωση που εγκαλεί τον Δήμαρχο για αθέτηση υποσχέσεων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της παράταξης “Η Πόλη Που Θέλω”:

Η «καλή» μέρα από το πρωί φαίνεται…

Στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά την εκλογή των μελών της Οικονομικής επιτροπής και της Επιτροπής ποιότητας ζωής (δηλαδή των δύο σημαντικότερων επιτροπών για τη διοίκηση του Δήμου, οι οποίες έχουν πλέον αυξημένες αρμοδιότητες σύμφωνα με το νέο νόμο της κυβέρνησης Ν. 4623/19 για την κυβερνησιμότητα των δήμων), ακούσαμε από το στόμα του Δημάρχου τα εξής :
«…σε κάθε περίπτωση, η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι πρέπει να μπορούν, έστω και άτυπα, να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις στις επιτροπές οικονομική και ποιότητας ζωής, και άρα, όταν βγαίνει πρόσκληση για τις συνεδριάσεις των δύο επιτροπών, είναι δεδομένο ότι αυτή θα αποστέλλεται στο σύνολο των δημοτικών παρατάξεων. Οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές, όπως γνωρίζετε, για να μπορούν όλοι να συμμετάσχουν και να γνωρίζουν πλήρως τη διαδικασία που ακολουθούν οι δύο επιτροπές»

Η παράταξή μας είναι αυτή που, βάσει του νέου νόμου, της αφαιρείται η έδρα από τις επιτροπές και δίνεται στην παράταξη της διοίκησης για να έχει την πλειοψηφία στις επιτροπές. Επίσης ο νέος νόμος Ν. 4623/19 αναφέρει ότι « Κατά τις συνεδριάσεις των επιτροπών, δύναται να παρίσταται, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ένας δημοτικός σύμβουλος από κάθε παράταξη που δεν εξέλεξε μέλος σε αυτές» και αυτό γιατί κάποια θέματα που θα περάσουν από τις επιτροπές μπορεί να μην έρθουν ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο.

Την Τετάρτη 18/9 και την Πέμπτη 19/9 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συνεδριάσεις των επιτροπών.

Δε λάβαμε καμία πρόσκληση και μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ποιότητας ζωής, επικοινωνήσαμε την Τετάρτη, με την υπηρεσία, η οποία μας απάντησε ότι δεν έχει κάποια σχετική εντολή από τη διοίκηση να αποστείλει σχετικές προσκλήσεις και τα θέματα που θα συζητηθούν σε όλες τις παρατάξεις, παρά μόνο στα μέλη των επιτροπών.

Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής ποιότητας ζωής, από τον οποίο πήραμε μια αντίστοιχη απάντηση με αυτήν της υπηρεσίας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής έθεσε ερώτημα στον αντιδήμαρχο διοίκησης, ο οποίος του θύμισε ότι ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι η πρόσκληση θα αποστέλλεται στο σύνολο των δημοτικών παρατάξεων.
Από τα γεγονότα προκύπτει ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα λόγια, το νόμο και τις πράξεις της νέας διοίκησης.
Εμείς θα συμμετέχουμε στις δυο επιτροπές ακόμα και χωρίς δικαίωμα ψήφου θα προτείνουμε, θα ελέγχουμε και θα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας.

Οι τακτικές θέσεις στις επιτροπές δεν είναι διακοσμητικές ή τίτλος τιμής, αλλά θέσεις ευθύνης και αποφάσεων.  

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ