Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αποχώρησαν Από Την Παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Μπασούρης & Ζαννιάς

Ηχηρές αποχωρήσεις δύο σημαντικών στελεχών της παράταξης – Ευθείες βολές για διαδικασίες διαδοχής με «δαχτυλίδι»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αποχώρησαν Από Την Παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Μπασούρης & Ζαννιάς

Την ανεξαρτητοποίηση τους από την παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» ανακοίνωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρίνος Μπασούρης και Αναστάσης Ζαννιάς.

Οι δύο αιρετοί αποφάσισαν την ανεξαρτητοποίηση τους μετά τον ορισμό του Στάθη Ψυρρόπουλου στη θέση του προέδρου της παράταξης, γεγονός που είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. Όπως είχε δημοσιεύσει το ilioupolinews, το γεγονός πως ο νέος πρόεδρος της παράταξης δεν προέκυψε από συνέδριο, όπως είχε αποφασιστεί, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους δύο αιρετούς, οι οποίοι παραμένουν στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητοι.

Oι δύο άνδρες μέσω των επιστολών τους κάνουν σαφές πως ο λόγος αποχώρησης τους είναι η μη-τήρηση των συμπεφωνημένων διαδικασιών και οι μονομερείς ενέργειες, χωρίς να ενημερωθούν τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή που απέστειλε στην παράταξη, ο κ. Μαρίνος Μπασούρης: «Το πρωί της 20ης Σεπτεμβρίου στελέχη που έχουμε δώσει αγώνα για την παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη[…] βρεθήκαμε αιφνιδίως θεατές διαδικασιών που δεν τιμούν την ιστορία μας», τονίζοντας: «Με το πρόσχημα της «μοναδικής υποψηφιότητας» προτιμήθηκαν αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις και μάλιστα χωρίς συλλογικές διαδικασίες, αλλά με ανάθεση μέσω….social media!!!»

«Σήμερα, μετά από 10 χρόνια αφοσίωσης στο όραμα και το σπουδαίο έργο μας για μια καλύτερη Ηλιούπολη, αλλά και την αδιαμφισβήτητη καθημερινή δουλειά ως αντιδήμαρχος στο πλευρό σου, αποχωρώ από την παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» με αίσθημα πικρίας, αλλά χωρίς να λησμονώ τις Αρχές και τις Αξίες, στις οποίες χτίστηκε η Παράταξη. Με αυτές θα πορευτώ, για να δω την Ηλιούπολη πιο ακμάζουσα» καταλήγει ο 35άρης δημοτικός σύμβουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαννιάς αναφέρει τα εξής: «Οι διαδικασίες στην παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» δεν έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση και άφησαν εκτός το Κίνημα Αλλαγής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), τον Πολιτικό Φορέα που μας στήριξε στις Δημοτικές Εκλογές καθώς και κινήσεις πολιτών που συμπορεύονται μαζί μας. Έστω και τώρα, το επόμενο δίμηνο, θα πρέπει να γίνουν οι διαδικασίες που αποφασίσαμε όλοι μαζί, για νίκη στις Δημοτικές Εκλογές το 2023. Ως τότε, επιθυμώ να παραμείνω εκτός της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» και παραμένω ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος της Πόλης μας.»

Τόσο ο κ. Μπασούρης όσο και ο κ. Ζαννιάς έχουν ισχυρά ερείσματα στην τοπική κοινωνία ενώ θεωρούνται «ανερχόμενοι» στα δημοτικά τεκταινόμενα. Η αποχώρηση τους αποτελεί σίγουρα πλήγμα για την παράταξη του Στάθη Ψυρρόπουλου, ενώ η επόμενη ημέρα αναμένεται με ενδιαφέρον. Ήδη φημολογείται πως θα υπάρξει κύμα αποχωρήσεων, καθώς αρκετά στελέχη της παράταξης εκφράζουν δημόσια τις αντιρρήσεις τους.

Τα Βιογραφικά Τους

O Μαρίνος Μπασούρης γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά το 2014 Δημοτικός Σύμβουλος και είχε οριστεί Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης από την 01/03/2017 έως 31/12/2017 και από την 1/1/2018 έως 31/8/2019 Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Διαφάνειας.

Από το 2014 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απόφοιτος μεταπτυχιακών σπουδών στη Δημόσια Οικονομική και Πολιτική.

Ο Αναστάσης Ζαννιάς γεννήθηκε το 1981 στην Ηλιούπολη, όπου μένει έως σήμερα με την οικογένεια του.

Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, MSc, Project Manager και Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής στον Κεντρικό Τομέα, Εντεταλμένος Σύμβουλος στη Διαχείριση των Απορριμμάτων, Μέλος του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) με αρμοδιότητα τη Διεύθυνση Διάθεσης Απορριμμάτων και Αποκαταστάσεων.

Χάρη στη δική του συμβολή, απελευθερώθηκαν πάνω από 15.000.000€ από τα Κοινοτικά Προγράμματα, για τα αντιπλημμυρικά έργα και τους Παιδικούς Σταθμούς της Ηλιούπολης.

Έχει διατελέσει Μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και Μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηλιούπολης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ