Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πολιτική Αντιπαράθεση Για Τις Συνεχείς Μετακινήσεις Υπαλλήλων Στον Δήμο Ηλιούπολης

Αντιπολίτευση και σωματείο εργαζομένων εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για τις επιλογές του Δημάρχου.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πολιτική Αντιπαράθεση Για Τις Συνεχείς Μετακινήσεις Υπαλλήλων Στον Δήμο Ηλιούπολης

Διαξιφισμοί και κόντρες μεταξύ του Δημάρχου, της αντιπολίτευσης και του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης σημειώθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο με αφορμή μετακινήσεις υπαλλήλων του Δήμου μεταξύ των υπηρεσιών.

Πριν λίγες ημέρες, ο Δήμαρχος αποφάσισε τη μετακίνηση υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες από αυτές που υπηρετούσαν μέχρι πρότινος, επικαλούμενος ανάγκες ενίσχυσης συγκεκριμένων τομέων. Πράγματι, ο νόμος δίνει αυτό το δικαίωμα στον Δήμαρχο, προκειμένου οι υπηρεσίες να είναι αποτελεσματικές στα καθήκοντά τους.

Ωστόσο, από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, καθώς είναι η όγδοη φορά μέσα 18 μήνες που συμβαίνουν μετακινήσεις, με τους αιρετούς της αντιπολίτευσης να γίνονται δέκτες έντονος παραπόνων από υπηρεσιακούς παράγοντες και υπαλλήλους του Δήμου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανακοίνωση του για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Αραμπατζής «πρόκειται για την 8η απόφαση μετακίνησης εργαζομένων μέσα σε 1μιση χρόνο, με τον δήμαρχο να διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου». Μάλιστα, όπως καταγγέλει ο κ. Αραμπατζής «σε αρκετές περιπτώσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα και εντελώς «συμπτωματικά» μετακινήσεις αρχαιότερων υπαλλήλων, από τμήματα και διευθύνσεις για να γίνουν αναθέσεις και τοποθετήσεις προϊσταμένων χωρίς αυτοί να έχουν κριθεί από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο». Το εν λόγω ζήτημα έθιξε με παρέμβαση του τόσο ο κ. Ψυρρόπουλος, ο κ. Καλαρρύτης αλλά και ο κ. Ευσταθίου, ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές περί ενδεχόμενης σκοπιμότητας στις κινήσεις αυτές.

Απαντώντας στις αιτιάσεις, ο Δήμαρχος τόνισε πως οι μετακινήσεις έγιναν κατόπιν εισηγήσεων των προϊσταμένων και των διευθυντών των υπηρεσιών και πως οι κινήσεις αυτές θα εξυπηρετήσουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου, αντικρούοντας τις τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και τονίζοντας πως η διοίκηση αντιμετωπίζει όλους τους εργαζόμενους -ανεξαρτήτως βαθμίδας- ισότιμα και δίκαια. Mάλιστα, ο Δήμαρχος επικαλέστηκε παράδειγμα εργαζόμενης η οποία επανήλθε στη θέση της από τη νυν δημοτική αρχή, μετά από προσφυγή της επί της προηγούμενης διοίκησης, ως επιχείρημα για τα αξιοκρατικά κριτήρια διαχείρισης και μετακινήσεων των υπαλλήλων του Δήμου.

Βολές Από Το Σωματείο Εργαζομένων Προς Τον Δήμαρχο

Για το ζήτημα των μετακινήσεων υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες και από την πλευρά του σωματείου εργαζομένων, με την πρόεδρο κ. Καραγιαννίδου να αρνείται πως υπάρχουν γραπτές εισηγήσεις προϊσταμένων και διευθυντών προς τον Δήμαρχο για τις εν λόγω μετακινήσεις.

Μάλιστα, αναφερόμενη σε συγκεκριμένη εργαζόμενη που μετακινήθηκε (χωρίς να αναφέρει τα προσωπικα της στοιχεία) η πρόεδρος του Σωματείου ανέφερε: «Δεν γίνεται να παίρνετε άνθρωπο με πτυχίο πανεπιστημίου και εξειδικευμένη γνώση (Κατηγορία ΠΕ) από το λογιστήριο και να τον πάτε στο τμήμα συντήρησης οχημάτων για να εκδίδει δελτία κίνησης για τα οχήματα του Δήμου». Λόγος έγινε επίσης και για άλλον υπάλληλο, με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών που μεταφέρθηκε από το τμήμα προγραμματισμού και ανάπτυξης στο τμήμα καθαριότητας.

«Όλοι είναι χρήσιμοι στον Δήμο και δεν διαχωρίζω υπαλλήλους ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης τους» ήταν α απάντηση του Δημάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι του Δήμου που μετακινήθηκαν αναμένεται να προσφύγουν τόσο στην αποκεντρωμένη διοίκηση όσο και στα διοικητικά δικαστήρια, αναζητώντας δικαίωση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ