Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αντιδράσεις Στην Ηλιούπολη Για Το Κυβερνητικό Πάρκο Στην ΠΥΡΚΑΛ

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αντιδράσεις Στην Ηλιούπολη Για Το Κυβερνητικό Πάρκο Στην ΠΥΡΚΑΛ

Αντιδράσεις και στην Ηλιούπολη έφεραν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις περί δημιουργίας κυβερνητικού πάρκου στον γειτονικό Υμηττό και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στην ειδική εκδήλωση που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου, οι παλιές εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ θα αξιοποιηθούν αφενός για τη δημιουργία αστικού πάρκου αλλά και τη δημιουργία κυβερνητικών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν 9 υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς, τα οποία θα μετακομίσουν από το κέντρο της Αθήνας.

Στα σχέδια της κυβέρνησης υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον γειτονικό Δήμο Δάφνης-Υμηττού. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, έντονες αμφιβολίες εκφράζουν και παρατάξεις στον Δήμο Ηλιούπολης, καθώς η δημιουργία μιας τέτοιας υποδομής θα προξενήσει προβλήματα και στην πόλη μας, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο.

Δήμος Ηλιούπολης: «Να Αποδοθεί Ο Χώρος Στους Δημότες Και Να Δημιουργηθεί Πάρκο Πρασίνου»

Πηγές από το Δημαρχείο αναφέρουν στο ilioupolinews αφενός πως η ΠΥΡΚΑΛ πρέπει να απομακρυνθεί από το σημείο, ωστόσο εκφράζεται αντίρρηση σχετικά με την υπερσυγκέντρωση δημόσιων κτιρίων σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με πολλά μειονεκτήματα και προβλήματα προσβασιμότητας.

Η άποψη της δημοτικής αρχής είναι πως ο χώρος πρέπει να αποδοθεί στην χρήση των δημοτών, ως ένα μεγάλο πραγματικό πάρκο-πνεύμονας πρασίνου το οποίο έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή και όχι να δημιουργηθεί ένα «πάρκο υπουργείων» μιας αμφιλεγόμενης ανάπτυξης. Όσο για τα υπάρχοντα βιομηχανικά κτίρια προτείνεται να ανακαινιστούν-αναπαλαιωθούν και να καλύψουν κοινωνικές και δημοτικές ανάγκες πολιτισμού κλπ.

Αντιδράσεις Και Από Την Αντιπολίτευση

Μιλώντας στο ilioupolinews.gr ο τέως Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος επεσήμανε τα προβλήματα που παρουσιάζει μια τέτοια πρωτοβουλία, τονίζοντας κυρίως το κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και θα επηρεάσει και την Ηλιούπολη. «Δεν υπάρχει συγκοινωνιακή υποδομή που θα υποστηρίξει μια τέτοια κίνηση. Φανταστείτε χιλιάδες οχήματα στους γύρω δρόμους του “Πάρκου” σε ένα ήδη υπερφορτωμένο οδικό δίκτυο στα σύνορα της πόλης μας» τονίζει ο τέως Δήμαρχος.

Έντονες επιφυλλάξεις παρουσιάζει η δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» να σχολιάζει δηκτικά την παντελή έλλειψη διαβούλευσης στην τοπική κοινωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα. Σημαντικό επίσης σημείο αντίθεσης στα κυβερνητικά σχέδια για την παράταξη της αριστεράς στην Ηλιούπόλη είναι η υπερσυγκέντρωση κυβερνητικών κτιρίων σε ένα σημείο, γεγονός που θα επιβαρύνει την πόλη και τις γύρω περιοχές.

Την πλήρη αντίθεση της εκφράζει και η «Μαχόμενη Ηλιούπολη» με τον επικεφαλής κ. Μανιάτη να χαρακτηρίζει καταστροφικά τα πλάνα της κυβέρνησης για την «τσιμεντοποίηση της περιοχής» και να αντιπροτείνει τη δημιουργία πάρκου πρασίνου.

«O κυβερνητικός σχεδιασμός για την “αξιοποίηση” των εγκαταστάσεων της ΠΥΡΚΑΛ σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής», τονίζει σε ανακοίνωση του του ΚΚΕ, θέση με την οποία συντάσσεται και η λαϊκή συσπείρωση Ηλιούπολης.

Τέλος, τις επιφυλάξεις τους σε πιο ήπιους τόνους εκφράζουν και οι Γαβριήλ Αραμπατζής και Τάσος Ευσταθίου, με τον κ. Αραμπατζή να δηλώνει πως δεν θα πρέπει να επιτραπεί να μετατραπεί η πόλη στην πίσω αυλή της επένδυσης στο Ελληνικό και του κυβερνητικού πάρκου στον Υμηττό.

Όπως όλα δείχνουν, το συγκεκριμένο ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο που θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη 8/4.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ