Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αντιδράσεις Της Αντιπολίτευσης Για Την Δια Ζώσης Συνεδρίαση Εν Μέσω Lockdown

Tι αναφέρουν επικεφαλής από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο ilioupolinews.gr

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αντιδράσεις Της Αντιπολίτευσης Για Την Δια Ζώσης Συνεδρίαση Εν Μέσω Lockdown

Aντιδράσεις έχει προκαλέσει σε μερίδα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης η πρόσκληση για δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, εν μέσω lockdown.

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του Δήμου ανακοίνωσε πως η συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου προέδρου θα διεξαχθεί μεν δια ζώσης, αλλά με αυστηρά μέτρα προστασίας, οι επικεφαλής οι Τάσος Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζής εκφράζουν τις έντονες επιφυλάξεις τους για την απόφαση αυτή.

Ευσταθίου: «Φάσκει Και Αντιφάσκει Η Διοίκηση»

Μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα βάζει για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» κ. Ευσταθίου, καταλογίζοντας στη διοίκηση του Δήμου «διγλωσσία». Και αυτό γιατί ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει πριν το lockdown να προχωρήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασης μελών της παράταξης του από την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής, έκανε εν τέλει «πίσω» λόγω των περιορισμών της πανδημίας, βοηθώντας έτσι τον Δήμο να συνεχίσει τη λειτουργία του απρόσκοπτα. «Δεν γίνεται στην δική μου περίπτωση να ζητάνε κατανόηση επειδή δεν μπορούσαμε να συνεδριάσουμε δια ζώσης και τώρα – εν μέσω πανδημίας- να κάνουν δια ζώσης συμβούλιο» δηλώνει στο ilioupolinews.gr ο κ. Ευσταθίου, τονίζοντας μάλιστα πως ο τρόπος με τον οποίο έχει οργανωθεί η ψηφοφορία είναι «παράτυπος» καθώς, όπως επισημαίνει- απαιτείται πρώτα η αποδοχή της παραίτησης του προέδρου από το σώμα. Τέλος θέτει και θέμα συγχρωτισμού, καθώς η διοίκηση – σύμφωνα με τον ίδιο- δεν έχει δώσει συγκεκριμένα ωράρια προσέλευσης σε κάθε παράταξη ξεχωριστά ώστε να μην υπάρχει υπερσυγκέντρωση στο φουαγιέ της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.

Αραμπατζής: «Δεν Προβλέπεται Δια Ζώσης Συνεδρίαση Εν Μέσω Lockdown»

Την έντονη αντίθεση του για τη διαδικασία εκφράζει και ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω» Γαβριήλ Αραμπατζής, κάνοντας μάλιστα λόγο για «επιπολαιότητα» της διοίκησης.

«Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και την κοινή υπουργική απόφαση για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων γίνονται με τηλεδιάσκεψη και όχι δια ζώσης» αναφέρει ο κ. Αραμπατζής.

Ο κ. Αραμπατζής δεν διστάζει να κάνει λόγο για χειραγώγηση του θεσμού του προεδρίου του ΔΣ από τον Δήμαρχο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είχαμε επισημάνει από τον Ιούλιο ότι το προεδρεία λειτούργησε ως όργανο του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής και δικαιωθήκαμε: ο τέως αντιπρόεδρος και ο τέως γραμματέας έχουν πλέον θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων νομικών προσώπων στη διοίκηση».

Δήμος Ηλιούπολης: «Θα Τηρηθούν Όλα Τα Απαραίτητα Υγειονομικά Μέτρα»

Στις αιτιάσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Δήμος επισημαίνει πως θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται, όπως ενδεικτικά:
• θα επιτρέπεται το ανώτερο μέχρι 7 άτομα εντός της αιθούσης αυστηρώς
• θα τηρούνται όλες οι απαιτούμενες αποστάσεις
• θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας σύμφωνα με την εκλογή των μελών του Δ.Σ.
• όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα προσέλθουν με μάσκα

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ