Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Αντεγκλήσεις Για Την Λειτουργία Της Επιτροπής Διαβούλευσης Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αντεγκλήσεις Για Την Λειτουργία Της Επιτροπής Διαβούλευσης Στην Ηλιούπολη

Αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Κώστα Σεφτελή στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, όταν σε μια αποστροφή του λόγου του έθεσε τον προβληματισμό του για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης.

Ο κ. Σεφτελής, με αφορμή τη συζήτηση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε στενά της αγίας Μαρίνας, άφησε αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής διαβούλευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κατά καιρούς έχω εκφραστεί για τον τρόπο λειτουργίας του οργάνου αυτού και τις πολλές επιφυλάξεις με τις οποίες αντιμετωπίζω τη γνώμη του σε πάρα πολλά θέματα». Η συγκεκριμένη αποστροφή προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Μπενά, ο οποίος είναι μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής, ενώ έχει διατελέσει και πρώην δημοτικός σύμβουλος.

YouTube video

Όπως ανέφερε ο κ. Μπενάς σε δημόσια ανάρτησή του «Ως ενεργό μέλος της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης του Δημου Ηλιούπολης, νιώθω προσβεβλημένος από τα λεγόμενα κάποιων αντιδημάρχων που υποβάθμισαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο το κύρος του θεσμού», αφήνοντας με τη σειρά του αιχμές για την τοποθέτηση του κ. Σεφτελή.

image 1 Αντεγκλήσεις Για Την Λειτουργία Της Επιτροπής Διαβούλευσης Στην Ηλιούπολη
Η ανάρτηση του κ. Μπενά

H δημοτική επιτροπή διαβούλευσης είναι ένα συμβουλευτικό, συλλογικό όργανο του Δήμου, όπου συμμετέχουν μέλη της τοπικής κοινωνίας και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, στο πλαίσιο της αποκέντρωσης και της διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων. Έχει 41 μέλη (εκ των οποίων 20 αναπληρωματικά) και έχει εκπροσώπηση από όλο το κοινωνικό φάσμα της πόλης. Ο ρόλος της επιτροπής είναι συμβουλευτικός και σκοπός του οργάνου είναι η παροχή συμβουλών προς τη δημοτική αρχή για διάφορα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αντεγκλήσεις Για Την Λειτουργία Της Επιτροπής Διαβούλευσης Στην Ηλιούπολη
  1. Ο/Η tsiros λέει:

    Μπορούμε να μάθουμε τι “διαβουλεύεται” αυτή η επιτροπή διαβούλευσης, ποια είναι τα πεπραγμένα της έως σήμερα και ποια η εφαρμογή τους στην τοπική κοινωνία της Αγίας Μαρίνας?
    Εάν αυτή η επιτροπή έρθει στην Αγία Μαρίνα μπορώ να τους επισημάνω όχι ένα και δύο, αλλά δεκάδες προβλήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των εκεί δημοτών. Πόσοι από τους “διαβουλεύοντες” έχουν έρθει να μιλήσουν με κατοίκους της Αγίας Μαρίνας? Για ποια χρησιμότητά της μιλάμε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ