Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Aνοίγει Το Λιανεμπόριο – Κάλεσμα Για Τήρηση Των Μέτρων Από Τον Εμπορικό Σύλλογο

Πως θα ανοίξουν τα καταστήματα – Τι δηλώνει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Aνοίγει Το Λιανεμπόριο – Κάλεσμα Για Τήρηση Των Μέτρων Από Τον Εμπορικό Σύλλογο

Την απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου έλαβαν κυβερνητικά στελέχη, μετά και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών της επιτροπής επιδημιολόγων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Χαρδαλιάς, η επανέναρξη της δραστηριότητας του λιανεμπορίου προϋποθέτει την απαρέκλιτη τήρηση των μέτρων προστασίας, τονίζοντας πως «όλοι πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας».

Πως Θα Λειτουργήσουν Τα Καταστήματα

Τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Η μετάβαση σε κατάστημα λιανικής θα πρέπει να γίνεται έπειτα από SMS στο 13033, με τη χρήση του κωδικού “2”, με την κάθε έγκριση να έχει διάρκεια 2 ωρών.

02 2 Aνοίγει Το Λιανεμπόριο - Κάλεσμα Για Τήρηση Των Μέτρων Από Τον Εμπορικό Σύλλογο

Όσο για το όριο ατόμων εντός των καταστημάτων, αυτό θα είναι 1 πελάτης ανά 25 τ.μ, ενώ στα ταμεία πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων. Εξυπακούεται πως η χρήση μάσκας ειναι υποχρεωτική τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους

Τέλος, για τα κομμωτήρια θα τηρηθεί το μέτρο των ραντεβού, με τους υπεύθυνους να είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν όλα τους ραντεβού και να τα επιδεικνύουν στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές όποτε τους ζητηθεί.

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου: «Eίμαστε Δίπλα Στις Επιχειρήσεις – Να Τηρηθούν Στο Ακέραιο Τα Μέτρα Προστασίας»

Μιλώντας στο ilioupolinews.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης Θανάσης Μπίρλης κάνει λόγο για ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση, ζητώντας ωστόσο από τους επαγγελματίες να τηρούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Το άνοιγμα του λιανεμπορίου με ραντεβού αλλά μέσα στο κατάστημα ήταν αίτημα του συνόλου των εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων της χώρας όπως κ του ΕΣΗ Είναι στην σωστή κατεύθυνση ,άλλωστε με απώλειες μόνο τον Νοέμβριο 1,6 δις η 13,1 δις του τρίτου τριμήνου (στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) η αγορά δεν θα άντεχε κ την απώλεια τζίρου των εκπτώσεων Ελπίζουμε σε γενναία μέτρα στήριξης (κούρεμα χρεών, μη επιστρεπτέες προκαταβολές )ώστε η καρδιά της οικονομίας να συνεχίζει να κτυπά Καλούμε όλους τους επιχειρηματίες να σεβαστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κ να τηρούν όλους τους κανόνες Είμαστε δίπλα σε κάθε επιχείρηση», αναφέρει ο κ. Μπίρλης

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ