Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Δήμος Ηλιούπολης: «Η Απόφαση Για Κλείσιμο Σχολείων Λόγω Κορωνοϊού Ανήκει Στην Κυβέρνηση»

Ανακοίνωση σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος σχολείων λόγω κορωνοϊού.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δήμος Ηλιούπολης: «Η Απόφαση Για Κλείσιμο Σχολείων Λόγω Κορωνοϊού Ανήκει Στην Κυβέρνηση»

Ανακοίνωση σχετικά με το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας των σχολείων στην Ηλιούπολη εξέδωσε ο Δήμος Ηλιούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια μακροσκελή ανακοίνωση,  αναφέρεται, μεταξύ άλλων πως η αρμοδιότητα απόφασης για ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και όχι στον Δήμο. Ωστόσο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «Προφανώς η θέση του Δήμου Ηλιούπολης είναι ότι το κλείσιμο των σχολείων είναι το ισχυρότερο προληπτικό μέτρο αποφυγής της εξάπλωσης του ιού, όμως λόγω της πολλαπλής κοινωνικής, διδακτικής αλλά και οικονομικής επίπτωσης».

Επίσης, η ανακοίνωση αφήνει αιχμές κατά των δημοτικών συμβούλων που ζήτησαν επιτακτικά απολυμάνσεις στα σχολεία αναφέροντας σκωπτικά: «Άραγε όσοι από μόνοι τους προτείνουν τόσο εύκολα την απολύμανση ως πανάκεια, γνωρίζουν κάτι που δεν γνωρίζουν οι υγειονομικές και πανεπιστημιακές αρχές και τα διαγνωστικά εργαστήρια;», ενώ τονίζεται πως «Η απολύμανση δεν προσφέρει προληπτική προστασία, δεν εμποδίζει την μεταφορά των ιών μέσω του αέρα, δεν αποτελεί ριζική αποστείρωση και δεν προστατεύει από μεταγενέστερη επιμόλυνση».

«Με σύνεση και ψυχραιμία χωρίς υπερβολές και λαϊκισμούς, ο Δήμος Ηλιούπολης ενημέρωσε έγκαιρα για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και θα συνεχίσει να το κάνει αυτό υπεύθυνα, με γνώμονα την επιστήμη και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ