Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Άλλο Παρέμβαση, Άλλο Ανάπλαση

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Άλλο Παρέμβαση, Άλλο Ανάπλαση

Το ilioupolinews από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του έχει ως στόχο να κάνει κριτική στα κακώς κείμενα και να αναδεικνύει τα θετικά για την πόλη μας, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης.

Έτσι, πριν μια εβδομάδα, γράψαμε για την αισθητική παρέμβαση στην πλατεία Φλέμινγκ, όπου το ξερό χώμα έδωσε τη θέση του σε μία προσεγμένη σύνθεση. Κατά τη γνώμη μας, η εικόνα είναι πιο όμορφη σε σχέση με πριν. Ωστόσο, σε αρκετούς άλλους δεν άρεσε. Είναι θέμα γούστου, δεν γίνεται να έχουμε όλοι την ίδια άποψη και αυτό είναι απόλυτα θεμιτό. Στην ανάρτηση μας, δώσαμε τα εύσημα στον αντιδήμαρχο, που είχε υποσχεθεί παρέμβαση στο σημείο πριν λίγους μήνες και την πραγματοποίησε.

Ωστόσο όλα έχουν ένα μέτρο.

Διαβάζουμε σήμερα από τον αντιδήμαρχο που επιμελήθηκε την παρέμβαση πως η κάλυψη του χώματος από τις όμορφες συνθέσεις βαφτίστηκε ανάπλαση. Είναι καλό να τηρούνται οι υποσχέσεις, αλλά όχι να βαφτίζεται το «κρέας», «ψάρι». Ανάπλαση μιας πλατείας σημαίνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα και όχι απλά να καλύψεις τις αισθητικές ατέλειες. Ανάπλαση σημαίνει δομική παρέμβαση, βελτίωση της προσβασιμότητας, περισσότερο φυσικό πράσινο στο σημείο, χρήση νέων, φιλικών προς το περιβάλλον υλικών για την κατασκευή μιας πλατείας, βελτίωση του φωτισμού και όχι η τοποθέτηση προβολέων επάνω σε δέντρα. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν είναι ανάπλαση η τοποθέτηση τραπεζιού πινκ πόνκ στην πλατεία.

Οι εκλογές πλησιάζουν και το άγχος επανεκλογής είναι θεμιτό. Αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα…

Και για να μην έχουμε κενά, ανάπλαση πλατείας σημαίνει αυτό που κάνει ο δήμαρχος στην γειτονική Αργυρούπολη: Με σχέδια, με μακέτες και στρατηγικό προγραμματισμό.

*Η φωτογραφία είναι από το σημείο – καταταθέν της πλατείας, το λεγόμενο «προβολόδεντρο». Τα σχόλια δικά σας.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ