Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αλλάζει Χέρια Η Παράταξη “Πρώτα Η Ηλιούπολη” – Ποιοι Θα Διεκδικήσουν Την Ηγεσία

Όλο το παρασκήνιο της κρίσιμης αυριανής συνάντησης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Αλλάζει Χέρια Η Παράταξη “Πρώτα Η Ηλιούπολη” – Ποιοι Θα Διεκδικήσουν Την Ηγεσία

Καθοριστικό για το μέλλον της παράταξης “Πρώτα Η Ηλιούπολη” φαίνεται πως θα είναι το αυριανό (28/8) ραντεβού των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων της.

Μετά την απόφαση του απερχόμενου Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου να παραιτηθεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και να αποχωρήσει από την ηγεσία της κίνησης, το τιμόνι της παράταξης μένει χωρίς “καπετάνιο” και το κενό ακυβερνησίας καλούνται να καλύψουν οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι με συνάντηση που θα έχουν υπό την προεδρία του ίδιου του Βαλασόπουλου.

Σχέδιο Για Μεταβατικό Επικεφαλής

Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται είναι η συνάντηση να καταλήξει στον ορισμό ενός προσωρινού επικεφαλής-συντονιστή της δημοτικής ομάδας στο δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος θα έχει χαλαρό συντονιστικό ρόλο και σε καμία περίπτωση αρχηγική θέση. Η ιδέα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρίσκει σύμφωνη τη συντρηπτική πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων της παράταξης, ενώ επικρατέστερος για την ανάληψη της θέσης αυτής είναι ο απερχόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Ηλίας Πανταζόπουλος. Πρόκειται για ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, με ιστορία στην παράταξη που εκτιμάται πως θα μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό και να διατηρήσει τον συμπαγή χαρακτήρα της δημοτικής ομάδας.

Όπως όλα δείχνουν, ο Ηλίας Πανταζόπουλος θα αναλάβει προσωρινά τα ηνία της παράταξης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές.

Οι Υποψήφιοι Διάδοχοι Του Βαλασόπουλου

Στον στενό πυρήνα της παράταξης υπάρχει μία ομάδα νέων δημοτικών συμβούλων που συνδυάζουν φρεσκάδα αλλά και εμπειρία σε κρίσιμα αυτοδιοικητικά πόστα. Η ομάδα αυτή αποτελείται από τους Μαρίνο Μπασούρη, Στάθη Ψυρρόπουλο, Άγγελο Δημητρόπουλο και Αναστάση Ζαννιά, οι οποίοι διατηρούν εξαιρετικά στενές φιλικές σχέσεις μεταξύ τους και είναι εκείνοι που έχουν πάρει στις πλάτες τους το βάρος “αναγέννησης” της παράταξης. «Εσωστρέφεια τέλος» είναι ο κοινός τόπος των 4 ανδρών, που είναι οι επικρατέστεροι για να αναλάβουν τα ηνία της παράταξης, έχοντας στο σύνολο τους καλά βιογραφικά και παραστάσεις σε επίπεδο διοίκησης. Πηγές αναφέρουν στο ilioupolinews.gr πως πρωτεύον για την ομάδα των “4” είναι η διασφάλιση μιας δυναμικής και εμπεριστατωμένης αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως έρχεται  σε δεύτερη μοίρα το ζήτημα του ποιος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος το 2023.

Δυναμική Αντιπολίτευση

Πηγή από το στενό περιβάλλον του απερχόμενου Δημάρχου αναφέρει πως είναι προσωπική του εντολή η δημοτική ομάδα να παραμείνει συμπαγής, “σε πείσμα όσων θέλουν να τη διαλύσουν”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, και να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, με προτάσεις και πρόγραμμα. Σε αυτή την κατεύθυνση η παράταξη σχεδιάζει μια σειρά από δράσεις που θα περάσουν το μήνυμα της ανασυγκρότησης και που θα προσπαθήσουν να φέρουν στην παράταξη νέα στελέχη από την πόλη.

Άλλωστε, είναι κοινός τόπος πως θα αξιοποιηθεί στο έπακρο η μερική πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου πολλές από τις προτάσεις της παράταξης να έρθουν στο τραπέζι και να ψηφιστούν, εαν αυτό καταστεί εφικτό.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ