Facebook Pixel

Δημοτικα

Αλέξανδρος Μπουγάς: «Είμαστε Έτοιμοι Και Μπορούμε Να Διοικήσουμε Το Δήμο Ηλιούπολης Προς Όφελος Του Λαού Της Πόλης»

O νέος επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Ηλιούπολης, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ilioupolinews.gr

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αλέξανδρος Μπουγάς: «Είμαστε Έτοιμοι Και Μπορούμε Να Διοικήσουμε Το Δήμο Ηλιούπολης Προς Όφελος Του Λαού Της Πόλης»

Η λαϊκή συσπείρωση Ηλιούπολης, συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου με έναν νέο άνθρωπο στο τιμόνι της. Ο 32άρης Αλέξανδρος Μπουγάς ανέλαβε τα ηνία της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ από την Τασία Τσατσούλη, έχει καταρτίσει ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο με 88 υποψηφίους και ελπίζει να σπάσει το «μοτίβο» διεκδικώντας μια θέση στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Το ilioupolinews.gr μίλησε μαζί του, σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

Είστε για πρώτη φορά υποψήφιος Δήμαρχος ,σε ηλικία μόλις 32 ετών. Μιλήστε μας για την πορεία σας και το βιογραφικό σας.

Μεγάλωσα σε αυτή την όμορφη πόλη και την αγαπώ πολύ. Από το γυμνάσιο ακόμα  «με έτρωγε το άδικο» από αυτά που έβλεπα  γύρω μου να συμβαίνουν. Ένιωθα  και εγώ όπως λέει και το τραγούδι «από τα παιδιά που δεν κάθονται καλά  που την   έχουν  καταλάβει από μικροί τη ζαβολιά» και αποφάσισα  ότι «δε θα  κάνω τσιμουδιά όσο πέφτουν κορμιά», «θα είμαι στη ζωή μου από εκείνα τα παιδιά».

Έτσι από τα μαθητικά μου χρόνια γνώρισα την ΚΝΕ και εντάχτηκα σε αυτήν και αργότερα στο ΚΚΕ. Αργότερα σπούδασα πολιτικές επιστήμες και ιστορία στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Ήταν χρόνια που πραγματοποιήθηκαν σημαντικοί αγώνες των εργαζομένων , των φοιτητών και όλου του λαού κατά την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, και των 3 μνημονίων, την προηγούμενη δεκαετία. Ταυτόχρονα δούλευα στο κλάδο του τουρισμού για να μπορέσω να τα βγάλω πέρα.

Με λίγα λόγια μεγάλωσα και ζω όπως η πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας. Με τις ίδιες «αγωνίες», την «αβεβαιότητα» για το αύριο, τις δυσκολίες. Διαλέγω βέβαια όπως και πολύ άλλοι να παλεύω συλλογικά.

Σήμερα στις προσεχείς εκλογές έχω την τιμή να είμαι υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή συσπείρωση.

Πήρα τη σκυτάλη από την Τασία την Τσατσούλη, έναν άνθρωπο που την ξέρω από τα μαθητικά μου χρόνια, τη σέβομαι και την εκτιμώ όπως και χιλιάδες άλλοι στην πόλη. Έναν άνθρωπο που την έχω δίπλα μου και με έχει βοηθήσει όλο αυτό το διάστημα στο να γνωρίσω πιο βαθιά τα προβλήματα της πόλης.

Για να κλείσω και το ερώτημα σου είμαι ένας άνθρωπος όπως χιλιάδες άλλοι που υπηρετώ μαζί με όλους τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης τον αγώνα για να ζήσει καλύτερα ο λαός και η νεολαία, που πιστεύει ότι ο λαός μπορεί να γράψει ο ίδιος το θετικό σενάριο για το μέλλον του.

Πολλοί κατηγορούν τη Λαϊκή Συσπείρωση για στείρα αντιπολίτευση και παράταξη «διαμαρτυρίας». Πιστεύετε πως μπορεί να αλλάξει αυτή η εικόνα;

Αυτή η εικόνα είναι λανθασμένη και δεν αποδίδει την πραγματικότητα.

Η Λαϊκή συσπείρωση όλα τα προηγούμενα χρόνια καταψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο και αντιπάλεψε στη ζωή οτιδήποτε αφορούσε την επίθεση στα δικαιώματα του λαού, «τα χαράτσια» που ερχόντουσαν στις πλάτες του. Καταψηφίσαμε τους προϋπολογισμούς γιατί δε δεχόμαστε ότι θα δίνονται λιγότερα για τις ανάγκες των πολλών για να εξοικονομούνται πόροι για να χρηματοδοτούνται οι μπίζνες των λίγων συνολικά σε όλη τη χώρα, καταψηφίσαμε την παράδοση νευραλγικών υπηρεσιών στους ιδιώτες (π.χ ανακύκλωση), κάθε τι που έβαζε τις ανάγκες του λαού της πόλης μας στη ζυγαριά κόστους και οφέλους.

Οι 4 εκλεγμένοι μας στο δημοτικό συμβούλιο σταθερά ανέδειξαν τα ουσιαστικά προβλήματα της πόλης και του λαού τις αιτίες, «ήταν» η φωνή και η «καρδιά» του στο δημοτικό συμβούλιο. 

Μπήκαμε μπροστά σε κινητοποιήσεις των κατοίκων, ενάντια σε πλειστηριασμούς και εξώσεις , διακοπές σε ρεύμα και νερό, για την προστασία της δημόσιας περιούσιας κ.α.

Μπήκαμε μπροστά μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας για να εκφραστεί συλλογικά και οργανωμένα η λαϊκή οργή και αγανάκτηση μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη εκεί που κοντά 1000 Ηλιουπολίτες και Ηλιουπολίτισσες φώναξαν ότι «δε φταίει η κακιά η ώρα ή η χώρα αλλά φταίνε αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα».

Με λίγα λόγια ήμασταν η γνήσια 100% μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, την περιφέρεια Πατούλη, και τη δημοτική αρχή Χατζηδάκη για τα συμφέροντα του λαού της πόλης μας. Για όλα αυτά, απ’ ότι φαίνεται και από τη ζωή, καλά κάναμε!

Την ίδια στιγμή βέβαια οι άλλες πολιτικές δυνάμεις στο δήμο μετατρέπονταν σε παρατάξεις «διαμαρτυρίας». Γιατί άλλοτε καταψήφιζαν και άλλοτε «σφύριζαν κλέφτικα» στις δεκάδες προτάσεις της Λαϊκής συσπείρωσης όπως για να μειωθούν τα δημοτικά τέλη για το λαό της πόλης και να πληρώσουν παραπάνω π.χ τα super market που «θησαυρίζουν», για να παρθούν μέτρα στα σχολεία ,για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των αναγκών των πολλών, για μέτρα πίεσης προς την κυβέρνηση για να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό και δεκάδες άλλα που αν τα πούμε τώρα θα «τελειώσουν» τα μελάνια γράφοντας.

Για όλα αυτά σηκώνανε όλοι τα χέρια ψηλά και λέγανε τι να κάνουμε; Αυτά έχουν κόστος. Κόστος δηλαδή η υγεία , κόστος η μόρφωση των παιδιών μας, ο αθλητισμός ο πολιτισμός, η αναψυχή.

Δεν τους θεωρούμε «ανίκανους» ούτε ότι θέλουν το «κακό» της πόλης μας, απλά η πραγματικότητα είναι ότι βρίσκονται με τα «χέρια δεμένα» ακριβώς γιατί επιλέγουν να «παίξουν μπάλα» με τους κανόνες που έχει αυτό το σύστημα. Δεν μπορούν και δεν θέλουν να βρεθούν απέναντι στην πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. ΈΧΟΥΝ ΔΕΣΜΈΥΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ! γι’ αυτό και στις διεκδικήσεις εργαζομένων και κατοίκων «σηκώνουν τα χέρια» και η αγαπημένη τους λέξη είναι «υπομονή» και «θα το δούμε».

Απέχουν μεταξύ τους ένα «τσιγάρο δρόμο» ακριβώς γιατί συμφωνούν και υλοποιούν αυτή την πολιτική, για αυτό και με τις «μετέγραφες» από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα», για αυτό παρότι τα τελευταία 15 χρόνια είχαμε δημοτικές αρχές από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, δήθεν Ανεξάρτητους, ήταν σαν «να αλλάζει ο Μανωλιός και να βάζει τα ρούχα του αλλιώς».

Άρα για να κλείσω εμείς «διαμαρτυρόμαστε» ενάντια στα μέτρα που τσακίζουν τον λαό και οργανώνουμε τον αγώνα για να τα αντικρούσουμε, και οι άλλοι απέναντι στα μέτρα που προτείνουμε για να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια γιατί λένε αυτά «κοστίζουν» και είναι «πολυτέλειες».

Η Λαϊκή Συσπείρωση θέλει να «κυβερνήσει» στο δήμο;

Θεωρούμε ότι είμαστε η μόνη δύναμη που είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να διοικήσουμε το δήμο προς όφελος του λαού της πόλης. Και αυτό γιατί προτεραιότητα μας θέτουμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση για την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών και όχι τις «αντοχές της οικονομίας» που αυτή πάντα αντέχει για να ταΐζει με δις από τις τσέπες του λαού επιχειρηματικούς ομίλους, το ΝΑΤΟ αλλά δε δίνει «σάλιο» για υγεία, παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό, προστασία από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α

Εξάλλου ήδη όλοι οι άλλοι έχουν δοκιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια με τραγικά αποτελέσματα για το λαό της πόλης , είτε σαν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, υπεύθυνοι σε άλλες υπηρεσίες του δήμου.

Και εμείς όμως έχουμε δοκιμαστεί, έστω και πριν πολλά χρόνια. Και όμως… αναπολούν πολλοί εκείνη την περίοδο. Κυρίως οι μεγαλύτεροι θυμούνται τη διαφορά. Τότε με επικεφαλής τον κομμουνιστή δήμαρχο Δημήτρη Κιντή γράφτηκε ιστορία για την πόλη μας. Γιατί μαζί με τον λαό της Ηλιούπολης δόθηκαν αγώνες για τη δημόσια περιουσία ενάντια σε επιχειρηματίες και κυβερνήσεις. Γιατί έτσι διαμορφώθηκε και η σημερινή φυσιογνωμία της πόλης. Εκεί που σήμερα είναι το ΙΚΑ, τα περισσότερα σχολεία, παιδικοί σταθμοί και άλλες υπηρεσίες του δήμου, τη δεκαετία του 80’ δόθηκαν μάχες, συγκρούσεις με άδικους νόμους, ακόμα και με δυνάμεις καταστολής και απέδειξαν όπως και σήμερα ότι σωτήρες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια και μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να πάμε αλλιώς. Τώρα ήρθε η δική μας σειρά.

Έστω ότι η Λαϊκή συσπείρωση γίνεται δημοτική αρχή . Ποιες θα είναι οι πρώτες προτεραιότητες για την πόλη;

Αρχικά χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας σε τι συνθήκες διεξάγονται οι εκλογές και τι θα κληθεί να διαχειριστεί η επόμενη δημοτική αρχή, σε κάθε δήμο.

Ήδη η νέα χειρότερη κυβέρνηση της ΝΔ, έχει σηκώσει μανίκια και με ταχύτητα προχωράει το αντιλαϊκό της έργο, με την ουσιαστική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Η επόμενη ημέρα που προδιαγράφουν για τον λαό  φέρνει ένα νέο γύρω περικοπών, ένταση της ακρίβειας, πλειστηριασμούς, αύξηση της φορολογίας, απογείωση της εκμετάλλευσης με το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που επιτρέπει δουλειά μέχρι και 16 ώρες, συνολικά νέες θυσίες για να πιαστούν οι στόχοι της “ανάπτυξης”, που είναι κομμένη και ραμμένη για τα κέρδη των λίγων.

Στην προώθηση αυτής της πολιτικής θέλουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές που θα είναι πρόθυμοι συνεργάτες και συνένοχοι.

Ε, λοιπόν μία δημοτική αρχή με τη Λαϊκή συσπείρωση στο τιμόνι θα την έχουν απέναντι να τους πολεμάει. Θα αποκαλύψουμε έγκαιρα τι «μαγειρεύεται» απέναντι στον λαό, και θα διευκολύνουμε την ανάπτυξη της πάλης στη γειτονιά. Για παράδειγμα, δε θα επιτρέψουμε να πλειστηριάσουν σπίτι στη γειτονιά μας. Να προχωρήσουν σε κατάσχεση μαγαζιού, να κόψουν το ρεύμα ή το νερό σε κανέναν. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κινητοποιηθεί ο λαός της πόλης και μαζί με τα σωματεία και τους φορείς να τους βάλει φρένο. 

 Δε λέμε ότι θα είναι παράδεισος, γιατί ακόμα και με εμάς στο τιμόνι, θα συνεχίζει να υπάρχει η πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ που θα ματώνει τον λαό μας. Ωστόσο, ο δήμος θα είναι «σύμμαχος» του λαού στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Υπάρχει ήδη τέτοια πείρα από το δήμο της Πάτρας. Που είναι το φωτεινό παράδειγμα της ελπίδας μέσα στη μαυρίλα του χάρτη.

Υπό αυτό το πρίσμα σαν δημοτική αρχή θα «διοικήσουμε» με κριτήριο την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένεια , της νεολαίας, έχοντας ξεκάθαρο πως ότι ανακούφιση κερδίζουμε , ότι θετικό συμβαίνει θα γίνεται ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και σε πάλη και σύγκρουση με τους νόμους κυβερνήσεων –ΕΕ  για αυτούς όπως είπαμε παραπάνω οι ανάγκες μας είναι κόστος.

Αυτή είναι  μοναδική αλήθεια.

Σε αυτή τη βάση ξεχωρίζουμε στο πρόγραμμα μας κάποιες βασικές προτεραιότητες για την πόλη μας, ενώ έχουμε επεξεργαστεί και μια σειρά άλλα ζητήματα τα οποία δε μας παίρνει ο χρόνος να απαριθμήσουμε τώρα.

Θα παλέψουμε:

  • Για να υπάρξουν ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια με γενναία μείωση δημοτικών τελών και φόρων για μικρομάγαζα, κοινόχρηστους χώρους, κατοικία, με την απαλλαγή από τα τέλη ανέργων, φοιτητών, οικογενειών ΑΜΕΑ, πολιτιστικών, εθνικοτοπικών Συλλόγων, και ταυτόχρονα αύξηση τελών στα μεγάλα Super Market της περιοχής, στις τράπεζες, στα μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια.
  • Για να καταργηθεί η ανταποδοτικότητα και τα αντίτιμα κάθε είδους στις δημοτικές υπηρεσίες, αναβαθμίζοντάς τες στο μπόι των σύγχρονων αναγκών μας. Δωρεάν συμμετοχή των παιδιών στα καλοκαιρινά camp αλλά και όλου του λαού της πόλης σε αθλητικές και πολιτιστικές δομές όπως το Κολυμβητήριο, ο δημοτικός κινηματογράφος, το δημοτικό ωδείο. Στήριξη των ευαίσθητων ομάδων και της τρίτης ηλικίας.
  • Για μονιμοποίηση των εκατοντάδων συμβασιούχων του δήμου και μαζικές προσλήψεις μόνιμου τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες που σήμερα «στενάζουν». Αν δε γίνει αυτό τότε δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως καταλαβαίνεται τίποτα. Για παράδειγμα στο πράσινο υπάρχουν μόλις 15 μόνιμοι εργαζόμενοι (το 2004 υπήρχαν 57)  και κάποιοι συμβασιούχοι  ενώ  στο δήμο μας υπάρχουν μόλις 2 Γεωπόνοι. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην καθαριότητα.  Χρειάζεται αποφασιστική στήριξη των κοινωνικών δομών και ανάπτυξη νέων για τα οξυμένα κοινωνικά φαινόμενα όπως οι εξαρτήσεις, η κακοποίηση γυναικών, προβλήματα της πρώτης σχολικής ηλικίας ή και των εφήβων. Αυτή τη στιγμή στο δήμο Ηλιούπολης υπάρχουν μόλις 2 ψυχολόγοι!! . Άμεσα μέτρα για να λυθεί το θέμα με τον ηλεκτροφωτισμό και τη δημοτική συγκοινωνία.
  • Για ελεύθερους και σύγχρονους χώρους πρασίνου και αναψυχής. Απαγκίστρωση των 95 δημοσίων οικοπέδων της πόλης μας από το Υπερταμείο (που τις «έριξαν» όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τη συνδρομή των δημοτικών αρχών της πόλης) που αποτελούν λαϊκή περιουσία και εκχώρηση τους στο δήμο ώστε να στεγαστούν οι διευρυμένες ανάγκες της πόλης σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, αθλητικές και κοινωνικές υποδομές, χωρίς την εμπλοκή ΣΔΙΤ, χορηγών, με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.
  • Για να κάνουμε δική μας υπόθεση το μέλλον και τη μόρφωση που θα έχουν τα παιδιά μας. Για να μην υπάρχουν ακόμα σχολικές μονάδες που συνεχίζουν να υποδέχονται μαθητές σε container, νήπια σε ενοικιαζόμενες αίθουσες, κτήρια να είναι «προπολεμικά» και τα ισχνά κρατικά κονδύλια λειτουργίας και συντήρησης τους είτε να μη φτάνουν είτε να βουλώνουν άλλες τρύπες του Δήμου. Για να προχωρήσει άμεσα ο αντισεισμικός έλεγχος των σχολικών κτηρίων πριν να είναι αργά. Να ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα ανέγερσης σύγχρονων και ασφαλών σχολείων και παιδικών σταθμών, στα δημόσια οικόπεδα του δήμου μας. Γιατί έτσι μόνο το παιδί είναι στο επίκεντρο και είναι πραγματικά η «προνομοιούχα» τάξη.
  • Για να βάλουμε εμπόδια στην «εμπρηστική» πολιτική των κυβερνήσεων, στις χρόνιες αξιώσεις επιχειρηματικών συμφερόντων στον Υμηττό. Οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τον Υμηττό ως αστικό πάρκο, με διαρκής νομοθετικές ρυθμίσεις που αμφισβητούν τον δασικό χαρακτήρα του. Αφήνουν την πόρτα «ανοιχτή» με τις νέες διακηρύξεις για «ιδιοκτήτες» και διαχειριστές των δασών. Δεν θα τους περάσει! Θα υπερασπιστούμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας και «θα δώσουμε και θα πάρουμε ζωή από το βουνό» για να το «χαρούν» ο λαός και τα παιδιά του και όχι τα «κοράκια», οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Γιατί αυτά έχουμε ανάγκη το 2023 που η επιστήμη και η τεχνολογία κάνει άλματα! Αυτό σημαίνει ανάπτυξη προς όφελος του λαού της πόλης μας.

Τι θα λέγατε σε μια Ηλιουπολίτισσα ή έναν Ηλιουπολίτη που θα γνωρίζατε για πρώτη φορά προκειμένου να τους πείσετε να σας ψηφίσουν.

Θα του εξηγούσα αρχικά τι ρόλο παίζει ο δήμος. Ότι η δημοτική αρχή δεν είναι κάτι σαν το «κολοκοτρονίτσι» και τον «πόποτα» στην τηλεόραση όπου ένα πρόσωπο έχει την εξουσία και καθορίζει το τι θα συμβεί στο δήμο.  

Στους δήμους και στις περιφέρειες υλοποιούνται όλοι οι άδικοι νόμοι και οι κατευθύνσεις που παίρνονται στο κοινοβούλιο και στην Ευρωβουλή όπως αναφέραμε και παραπάνω. Οι δήμοι και περιφέρειες δηλαδή έχουν συμβολή στα βάσανα της λαϊκής οικογένειας, είτε σαν φορομπηχτικοί μηχανισμοί συλλέγοντας φόρους, είτε ανοίγοντας το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις βάζοντας ο λαός πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη είτε αξιοποιώντας εργαζόμενους για τις υπηρεσίες τους με συμβάσεις με ημερομηνία λήξης με αποτέλεσμα ο λαός να έχει υποβαθμισμένες υπηρεσίες κ.α

Όλα αυτά συμβαίνουν και στο δήμο μας άλλα σε μικρότερο και άλλα σε μεγαλύτερο βαθμό.

Στη βάση αυτή πρέπει σκεφτεί ο καθένας τι δημοτική αρχή έχει ανάγκη. Τα ψηφοδέλτια μπορεί να είναι πολλά αλλά οι επιλογές που έχει τελικά είναι 2.

Η στηρίζεις τη Λαϊκή συσπείρωση που πιστεύει στη δύναμη του λαού, που έχει τα «κότσια» τη δύναμη, και τη θέληση να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στην πολιτική ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΕΕ και επιχειρηματικών συμφερόντων για να «κερδίζει» ανάσες ανακούφισης η λαϊκή οικογένεια, για να κερδίζει «έδαφος» απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης και τους υποστηρικτές του, ή έχεις ακόμα μια χαμένη πενταετία, με μια δημοτική αρχή που θα «βαράει προσοχή» στα φιρμάνια ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ-ΕΕ,  με δοκιμασμένα πρόσωπα στη στήριξη μιας πολιτικής που έχει χαντακώσει τον λαό της Ηλιούπολης.

Θα του έλεγα επίσης ότι σωτήρες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια και όπου «ακούει πολλά κεράσια να κρατάει μικρό καλάθι». Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι έχουν μία έξυπνη ιδέα, λένε θα φτιάξω «αυτό» «εκείνο» το «άλλο» αλλά κανείς δε μιλάει για πρόσληψη εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά για να τα κάνουν αυτά, κανείς δε μιλάει για μέτρα πίεσης, διεκδίκησης κρατικής χρηματοδότησης, κανείς δε λέει πως θα γίνουν αυτά χωρίς σύγκρουση με νόμους που έχουν τη βούλα από κυβερνήσεις και κόμματα που στηρίζουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών και ας παίζουν «κρυφτό» για να μην τους πάρουν χαμπάρι.

Η διαφορά μας είναι ότι εμείς καλούμε τον  λαό να συμμετέχει, θέλουμε τον λαό πρωταγωνιστή, οργανωτή, μέσα από τα σωματεία και τους φορείς της πόλης μας, όταν όλοι οι άλλοι τον θέλουν αμέτοχο, σπίτι του, με ένα «σκούντηγμα στην πλάτη και ένα ψεύτικο χαμόγελο» λέγοντας «θα κάνω ότι μπορώ για εσένα».

Θα του έλεγα στην τελική ότι η πόλη μας δεν έχει ανάγκη από δημάρχους influencer, χορτάσαμε εξάλλου από πολλές φώτο με λίγο νόημα.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από δημοτική αρχή αγωνιστική, που θα εμπνέει τον λαό να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή για αυτόν και τα παιδιά του , αναβαθμισμένη υγεία και παιδεία, πολιτισμό και αθλητισμό, αναψυχή, αναβαθμισμένες υποδομές.

Ότι το πραγματικά προοδευτικό και καινοτόμο είναι να «κάνουμε τα σκοτάδια φως». Και αυτό θέλει οργάνωση, διεκδίκηση. Η ατομική μάχη του καθενός για να ζει με αξιοπρέπεια η οικογένεια του είναι άρρηκτα δεμένη με τον αγώνα ενάντια σε αυτό το σύστημα, που μέσα από κυβερνήσεις ,δήμους περιφέρειες «δουλεύει» για να περνάνε οι λίγοι «ζωή και κότα» και οι πολλοί να «ζούμε την κόλαση». 

Δε θα τους περάσει όμως θα τους γονατίσουμε εμείς και όχι αυτοί. Μαζί με το ΛΑΟ της Ηλιούπολης, γιατί ευτυχισμένη πόλη είναι αυτή, που είναι ευτυχισμένος ο λαός της, και η Λαϊκή συσπείρωση είναι μπροστά σε αυτή την καθημερινή μάχη.

Ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς, τώρα ήρθε η δική μας σειρά να δοκιμαστούμε και να κριθούμε.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ