Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αιχμές Του Σωματείου Εργαζομένων Κατά Του Δημάρχου Ηλιούπολης: «Το Ψέμα Έχει Κοντά Ποδάρια»

«Το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια» αναφέρει το ΣΕΔΗ για τον Δήμαρχο.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αιχμές Του Σωματείου Εργαζομένων Κατά Του Δημάρχου Ηλιούπολης: «Το Ψέμα Έχει Κοντά Ποδάρια»

Σε έντονο ύφος κινήθηκε η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης κατά του Δημάρχου Ηλιούπολης, αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για τα μέτρα ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π) των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου.

Το Σ.Ε.Δ.Η κατηγορεί τον Δήμαρχο για ψεύδη, εγκαλώντας τον για τις δηλώσεις του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Όπως ισχυρίζεται η ανακοίνωση οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν έχουν προμηθευτεί με τα κατάλληλα Μ.Α.Π, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, αλλά ούτε έχουν πληρωθεί τις ώρες των υπερωριών τους και το ανθυγιεινό επίδομα που δικαιούνται.

Ο Δήμαρχος της πόλης, στον αντίποδα, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δήλωσε πως η διοίκηση από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της «ετρεξε» αμέσως τις διαδικασίες για την προμήθεια των Μ.Α.Π, ενώ ισχυρίστηκε πως υπάρχουν υπεύθυνες δηλώσεις που αποδεικνύουν πως οι εργαζόμενοι έχουν λάβει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τον Δήμαρχο να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που ισχυρίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ άφησαν αιχμές σχετικά με τη διεξαγωγή τεστ στους υπαλλήλους του δήμου, ρωτώντας τον Δήμαρχο να τους απαντήσει «πότε έκαναν τεστ όλοι οι εργαζόμενοι στον Δήμο».

Το σωματείο ανακοίνωσε αποχή από την υπερωριακή απασχόληση για το τριήμερο 13-15 Μαρτίου, απαιτώντας μαζικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, διανομή των Μ.Α.Π στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται, εξόφληση όλων των υπερωριών και των ανθυγιεινών επιδομάτων καθώς και άμεση διεξαγωγή όλων των προβλεπόμενων εξετάσεων στους δικαιούχους εργαζόμενους.

Τέλος, ένα από τα αιτήματα του σωματείου είναι η μη-σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού στον Δήμο Ηλιούπολης. Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Ηλιούπολης ετοιμάζεται για συμμετοχή στον αναπτυξιακό οργανισμό «Σωκράτης» μαζί με άλλους δήμους των νοτίων προαστίων.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ