Facebook Pixel

Τοπικα

Hλιούπολη: 8 Μαθητές Του 20ου Δημοτικού Στον Τελικό Του Διαγωνισμού Ρομποτικής FIRST LEGO League

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Hλιούπολη: 8 Μαθητές Του 20ου Δημοτικού Στον Τελικό Του Διαγωνισμού Ρομποτικής FIRST LEGO League

Για ακόμα μια χρονιά το 20ο δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης κατακτά μια θέση στον τελικό του FIRST® LEGO® League CHALLENGE (FLL), με 8 Ηλιουπολίτες μαθητές και μαθήτριες να παίρνουν εισιτήριο για την τελική φάση του θεσμού.

Ο γνωστός διαγωνισμός ρομποτικής που αφορά σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, 9-10 Μαρτίου 2024. Οι προημιτελικοί διεξάχθηκαν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, με την ομάδα των Future Workers του 20ου δημοτικού να συνεχίζει την παράδοση του προπέρσυνου τμήματος, το οποίο κατέκτησε το Βραβείο Πρωτοπορίας (Breakthrough). Φέτος, η ομάδα, με προπονήτρια την εκπαιδευτικό κ. Κορομπίλη Αναστασία, αλλάζοντας σύσταση, αποτελείται από τους μαθητές Δήμο Θάνο, Καλαντζή Ίωνα, Λάσκαρη Φίλιππο, Λυκαργύρη Ηλία, Παπαντωνίου Δημήτρη, Τότολο Παναγιώτη, Φραγκάκη Λευτέρη και Χαρωνιτάκη Νικόλα.

Βραβείο και πιστοποιητικό Future workers 2024 rotated Hλιούπολη: 8 Μαθητές Του 20ου Δημοτικού Στον Τελικό Του Διαγωνισμού Ρομποτικής FIRST LEGO League

Το θέμα του διαγωνισμού τη φετινή χρονιά είναι Τέχνες-Χόμπι και Τεχνολογία με τίτλο “Masterpiece”. Η ομάδα προκρίθηκε με το πρότζεκτ «e-Metal Cards», μία ψηφιακή εφαρμογή συλλογής μεταλλικών ταπών, δημιουργώντας έτσι μια κοινότητα όπου τα παιδιά μπορούν να μοιράζονται το χόμπι τους.

Οι μικροί Ηλιουπολίτες θα εκπροσωπήσουν την πόλη μας σε έναν από τους πιο καινοτόμους διαγωνισμούς στην Ελλάδα, ο οποίος είναι πιστοποιημένος από το Υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ