Facebook Pixel

Τοπικα

Ξεκινούν Οι Αιτήσεις Για Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Του Δήμου Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ξεκινούν Οι Αιτήσεις Για Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Του Δήμου Ηλιούπολης

Τη διαδικασία αιτήσεων για την ένταξη πολιτών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ανακοίνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης, μια δομή που προσφέρει σπουδαίο κοινωνικό έργο στην πόλη, παρέχοντας δωρεάν τρόφιμα σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα διαθέτει δωρεάν τρόφιμα σε συγκεκριμένο αριθμό συμπολιτών μας που πληρούν μια σειρά από εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.Βασικό κριτήριο ένταξης είναι το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού του αιτούντος, ενώ λαμβάνονται σοβαρά υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή, κατάσταση, η εργασιακή κατάσταση, ενδεχόμενα προβλήματα υγείας κλπ.

Τα Δικαιολογητικά

Για την ένταξη στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας/ διαβατηρίου/άδειας παραμονής σε ισχύ, κατά περίπτωση. 
  2. Φωτοτυπία Ε1 
  3. Εκκαθαριστικό τρέχοντος έτους. (Ατομικό ετήσιο εισόδημα 4.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 20% για τον/την σύζυγο και 20% για κάθε προστατευόμενο μέλος. Για άτομα με ειδικές ανάγκες το ποσό προσαυξάνεται κατά 50%)
  4. Φωτοτυπία  Ε9 (σε περίπτωση μη υπόχρεου αυτού, εκτύπωση από το gsis ότι δεν έχει υποβληθεί δήλωση Ε9).
  5. Πρόσφατο Λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ) ή Μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ.
  6. Σε περίπτωση αναπηρίας, φωτοτυπία απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), στην οποία αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας, (67% και άνω). 
  7. Υπεύθυνη δήλωση μη ένταξης σε αντίστοιχο πρόγραμμα παροχής τροφίμων από άλλο φορέα.

Επισημαίνεται πως οι δικαιούχοι στο ΤΕΒΑ δεν μπορούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ οι δικαιούχοι ΚΕΑ μπορούν να ενταχθούν κανονικά, υπό την προϋπόθεση δήλωσης ότι δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ και καταθέτοντας μόνο την εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ.

Η Διαδικασία Αιτήσεων Και Οι Προθεσμίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους καθημερινά 9:00 έως 15:00, από τις 17 Ιουνίου 2024 έως και τις 28 του ίδιου μήνα στο κτίριο επί της οδού Παπαναστασίου 13 στην Ηλιούπολη (Πολυκλαδικά – δίπλα στο 5ο Λύκειο). Για περισσότερες πληροφορίες, οι μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 99.332.63 & 211.110.94.54 (κα. Φράγκου) ή μεσω e-mail στο koinpantopoleio@ilioupoli.gr 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ