Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πότε Ανοίγουν Οι Αιτήσεις – Οι Δικαιούχοι

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πότε Ανοίγουν Οι Αιτήσεις – Οι Δικαιούχοι

Λίγες εβδομάδες μετά το Πάσχα θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός», το οποίο αφορά το διάστημα 2024-2025.

Για πρώτη φορά, οι κατηγορίες των δικαιούχων είναι διευρυμένες και τα κονδύλια αυξημένα σε σημαντικό βαθμό, ενώ έχουν ενισχυθεί και τα κοινωνικά κριτήρια για τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, με τους δικαιούχους να είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για να μπει κάποιος στο πρόγραμμα είναι τα 30.000 ευρώ. Για μακροχρόνια άνεργους το ποσό αυτό διαμορφώνεται στα 16.000 ευρώ αν είναι άγαμοι και στα 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι, με προσαύξηση 3.000 ανά παιδί, ή στα 27.000 ευρώ αν είναι μονογενείς. Το πρόγραμμα επιδοτεί έως 6 διανυκτερεύσεις, απαιτώντας την καταβολή μιας πολύ μικρής συμμετοχής από μέρος των δικαιούχων, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ. Οι διανυκτερεύσεις, μάλιστα, μπορούν να φτάσουν έως και τις 12, εάν οι δικαιούχοι επιλέξουν ως προορισμό διακοπών τη Ρόδο, τη Βόρεια Εύβοια, τον Έβρο ή τη Σάμο.

Οι αιτήσεις αναμένεται να ανοίξουν στα τέλη Μαΐου και θα υποβάλλονται ψηφιακά μέσω του GOV.gr με χρήση κωδικών του TAXISNET.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ