Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Προ Των Πυλών Νέες Λασποβροχές Στην Αττική – Η Αφρικανική Σκόνη Επανέρχεται

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Προ Των Πυλών Νέες Λασποβροχές Στην Αττική – Η Αφρικανική Σκόνη Επανέρχεται

Επανέρχεται το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης που «σκέπασε» πριν λίγες εβδομάδες τη χώρα, αυτή τη φορά με λιγότερη ένταση, αλλά προκαλώντας λασποβροχές σε μεγάλο μέρος της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων Κλέαρχου Μαρουσάκη και Θοδωρή Κολυδά από το μεσημέρι της Πέμπτης 9/5 αναμένονται στην Αττική πρόσκαιρες λασποβροχές, οι οποίες, ενδεχομένως κατά τόπους θα είναι έντονες. Το φαινόμενο θα υποχωρήσει από το Σάββατο, με την βοήθεια των βοριάδων, με την αφρικανική σκόνη να υποχωρεί προς τα νότια της χώρας. Όσο για την επόμενη εβδομάδα, ο κ. Μαρουσάκης προειδοποίησε για θερμές αέριες μάζες που θα επηρεάσουν και το λεκανοπέδιο.

Υπενθυμίζεται, πως το υπουργείο Υγείας, με εγκύκλιό του έχει εκδώσει οδηγίες προς τον γενικό πληθυσμό με οδηγίες για προστασία από την αφρικανική σκόνη, ενώ έχει δημοσιεύσει και τις προϋποθέσεις για το ενδεχόμενο κλείσιμο σχολείων.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ