Facebook Pixel

Bαγγέλης Μπαλάσκας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Yποψήφιος Με Τη Δημοτική Παράταξη

ilioupoli evaggelou hor 1 Bαγγέλης Μπαλάσκας

Βιογραφικά Στοιχεία

Ημερομηνία Γέννησης: 9/2/1977

Επάγγελμα

Μηχανικός Σχεδίασης ΜSc / Κατασκευαστής

Picture3 1 Bαγγέλης Μπαλάσκας

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα και κατάγεται από τον Εμπεσό, Ορεινού Βάλτου, Αιτωλοακαρνανίας. Είναι παντρεμένος με την Βάλια Ανδρέου, Αρχιτέκτων Μηχανικό (ΕΜΠ), και έχουν μια κόρη 9 ετών και δύο γιους 7 ετών.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. (ΓΤΘΕ ΕΚΠΑ – ΤΕΙ Χαλκίδας). Συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Σύρος) και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Σχεδίαση Διαδραστικών & Βιομηχανικών Προϊόντων και Συστημάτων.

Το 2009 ίδρυσε στην Ερμούπολη της Σύρου, μαζί με την Ανδρέου Βάλια, το δικό τους μελετητικό και τεχνικό γραφείο, με αντικείμενο τον σχεδιασμό, τη διαχείριση και κατασκευή αρχιτεκτονικών έργων, καθώς και τον σχεδιασμό διαδραστικών εφαρμογών. Το 2012 το γραφείο μετεγκαταστάθηκε στη Δάφνη Αττικής.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σχεδιαστικών και κατασκευαστικών έργων, μικρής και μεγάλης κλίμακας, ανακαινίσεις, νέες κατασκευές, κατοικίες, γραφεία, εμπορικούς χώρους, πολιτιστικούς χώρους, καθώς και σε έργα σχεδιασμού και ανάπτυξης διαδραστικών εφαρμογών διαδικτύου και διαδραστικών εφαρμογών σε κτίρια και υποδομές. Παράλληλα συμμετέχει στα ερευνητικά έργα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, Horizon TwinERGY, με αντικείμενο τη συμμετοχική προσέγγιση των πολιτών για μια πιο πράσινη και συμπεριληπτική αγορά ενέργειας, και HeritACT, με αντικείμενο τον σχεδιασμό συστημάτων που συνδέουν την κοινότητα με μια βιώσιμη και συμπεριληπτική πολιτισμική κληρονομιά.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη σχεδιαστική επιστήμη, την ζεύξη του ψηφιακού με τον πραγματικό κόσμο και την προαγωγή του σχεδιαστικού τρόπου σκέψης. Πριν τη δημιουργία του γραφείου του, έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς και σε εταιρείες ανάπτυξης διαδραστικών εφαρμογών, σε έργα σχεδίασης, επίβλεψης και κατασκευής. Έχει εργαστεί στην εκπαίδευση στο Τμήμα Τεχνολογίας Αεροσκαφών του ΓΤΘΕ ΕΚΠΑ ως Ειδικό Τεχνικό Επιστημονικό Προσωπικό.

Έχοντας μεγαλώσει και ζήσει σε μικρές, επαρχιακές και νησιωτικές πόλεις, με την μετεγκατάσταση στην Αθήνα, επέλεξαν με τη σύζυγό του, από το 2014, την Ηλιούπολη ως τον τόπο που θα δημιουργήσουν την οικογένειά τους. Από την πρώτη στιγμή συνδέθηκε με την πόλη, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς με την τοπική, κυρίως εκπαιδευτική, κοινότητα. Συμμετέχει ενεργά στο γονεϊκό κίνημα. Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης.

Ταυτόχρονα συμμετείχε στις εκλογές της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης, συστήνοντας την «Ανεξάρτητη Κίνηση Γονέων Ηλιούπολης – Ενωμένη, Δυνατή Σχολική Κοινωνία», εκλέχθηκε στο ΔΣ και έχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης. Είναι επίσης εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Στα νεανικά του χρόνια συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα, έχοντας διατελέσει πρόεδρος και γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών και εκπρόσωπος στα όργανα διοίκησης της σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών και συνέβαλε καθοριστικά αφενός στον εκδημοκρατισμό της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας της σχολής του και αφετέρου στην αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών και στην
ακαδημαϊκή αναβάθμιση της τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα (ν.2916/2001).

Επίσης, έχει διατελέσει εκπρόσωπος των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης. Αγαπά τον αθλητισμό τη μουσική και την ποίηση και τα ενδιαφεροντά του περιστρέφονται γύρω από τις σχέσεις κοινωνίας – πολιτικής – φιλοσοφίας – τεχνολογίας.

Η παιδεία, τα παιδιά και τα σχολεία αποτέλεσαν το κίνητρό του για τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές. Είναι από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να υπερασπιστούμε και να αναβαθμίσουμε, συμβάλλοντας στον σκοπό της επανασύνδεσης της δημοκρατίας με την ευημερία που πλήττεται τα τελευταία πολλά χρόνια, μαζί με την ανάγκη να σχεδιάσουμε νέους απελευθερωτικούς και δικαιότερους τρόπους ύπαρξης.

Γιατί Βάζω
Υποψηφιότητα

Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώνω τις δυνάμεις με τον συνδυασμό “Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη” με επικεφαλής τον Δημήτρη Ευαγγέλου, έναν έντιμο, ανεξάρτητο και αποφασισμένο συμπολίτη μας, με την ελπίδα της νίκης για την πραγματική αλλαγή που χρειάζεται η πόλη μας.

Eίσαι υποψήφια/ος;

Φτιάξε το δικό σου προφίλ, με όλες τις πληροφορίες που εσύ θέλεις και χρησιμοποίησε το ως το προσωπικό σου προεκλογικό website.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ