Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Χριστίνα Σερέτη – Μια Αντιδήμαρχος Με «Αθόρυβο» Έργο Στην Ενίσχυση Της Κοινωνικής Πολιτικής

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Χριστίνα Σερέτη – Μια Αντιδήμαρχος Με «Αθόρυβο» Έργο Στην Ενίσχυση Της Κοινωνικής Πολιτικής

Η Χριστίνα Σερέτη είναι αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης στον Δήμο Ηλιούπολης. Έχει ένα «αθόρυβο», αλλα ουσιαστικό έργο στην ενίσχυση των αδύναμων συμπολιτών μας, με διαρκείς προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας και του κοινωνικού παντοπωλείου της πόλης.

Διαβάστε τη συνέντευξή της στο ilioupolinews.gr

Τι είναι αυτό που σας ώθησε να είστε υποψήφια σε αυτές τις εκλογές;

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά προέκυψε από την ανάγκη μου για προσφορά στον συνάνθρωπο, καθώς μιλώντας, συζητώντας, κουβεντιάζοντας με τους κατοίκους της Ηλιούπολης καθημερινά, αισθάνθηκα την ανάγκη τους να αποκτήσουν «φωνή».

Μέσα από την πολύχρονη επαγγελματική μου εμπειρία ως εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επιστημονική συνεργάτης αλλά και ως αιρετή στο Δ.Σ. του ΣΠΑΥ, σε οποιοδήποτε θέση ευθύνης κι αν βρισκόμουν, πάντοτε έψαχνα να βρω τη λύση σε προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα του κάθε πολίτη. Ειδικά στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, όπου είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, υπηρετώ από τον Ιούνιο του 2022 από τη θέση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στόχος μου είναι η ενεργή βοήθεια και στήριξη όλων των κοινωνικών ομάδων της πόλης μας σε υλικό, πρακτικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Με δεδομένο λοιπόν ότι οι αυτοδιοικητικοί, έχουν πιο άμεση σύνδεση με τους πολίτες, είναι πιο κοντά στα προβλήματα και τις ανάγκες τους, μπορούν να αντιδράσουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, δεν θα μπορούσα, σε καμία περίπτωση, να απέχω… Σκοπεύω να συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να είμαι δίπλα στους δημότες μας που έχουν ανάγκη, όπου και με τη δική τους καθοδήγηση, μπορούμε να «χτίσουμε» ένα αύριο όπως εκείνοι επιθυμούν.

03 Χριστίνα Σερέτη - Μια Αντιδήμαρχος Με «Αθόρυβο» Έργο Στην Ενίσχυση Της Κοινωνικής Πολιτικής

Γιατί επιλέξατε την παράταξη του Γιώργου Χατζηδάκη; Τι σας παρακίνησε;

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η συνεργασία μας ήταν εκ των πραγμάτων πολύ στενή. Εκεί διαπίστωσα τα ιδιαίτερα χαρίσματα που έχει πρωτίστως ως άνθρωπος και φυσικά ως Δήμαρχος. Τον διακρίνει η εργατικότητα και το πάθος του για προσφορά. Έχει πολλά όνειρα για την πόλη μας, έχει όραμα, έχει σχέδιο.

Πιστεύω πως το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι η ικανότητα του να ενώνει και να συνθέτει ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους και να κρατά ενωμένη την παράταξη, στοχεύοντας να πάει τον Δήμο Ηλιούπολης όχι μόνο ένα βήμα παραπάνω αλλά πολλά!

Μιλήστε μας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίσατε ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αναφερθείτε στο έργο σας.

Το έργο μας, δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε λίγες γραμμές, γιατί Κοινωνική Πολιτική είναι ο Άνθρωπος. Είμαστε όλοι εμείς.

Έχουμε αναπτύξει ένα μεγάλο συμπεριληπτικό κοινωνικό δίκτυο στήριξης και φροντίδας στο Δήμο Ηλιούπολης γι’ αυτό και έχουμε χαρακτηριστεί ως ο «Δήμος της Αλληλεγγύης». Είμαστε πάντα στο πλευρό των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, διαχωρισμούς και αποκλεισμούς. Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με υποστηρικτικές δράσεις όχι μόνο στους συμπολίτες μας, αλλά και όπου χρειαστεί.

Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες υποστηρικτές δράσεις:

  • Κοινωνικό Παντοπωλείο: Λειτουργεί πλέον σε κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου και στηρίζει περίπου 350 οικογένειες μηνιαίως που έχουν ανάγκη.
  • Κέντρο Κοινότητας: Εξυπηρετεί κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών για πληροφορίες και αιτήσεις (π.χ. Eλάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αναπηρικά επιδόματα κ.ά.). Μέσος όρος εξυπηρετήσεων την ημέρα: 40 άτομα.
  • Κοινωνικό Φαρμακείο: Παρέχει δωρεάν φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα και υγειονομικό υλικό σε δημότες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, μετά από αίτησή τους. Παράλληλα, με ένα οργανωμένο συμπεριληπτικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης (συνεργαζόμενα φαρμακεία) προμηθευόμαστε και προσφέρουμε φάρμακα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όμορους δήμους. Υποστηρίζει σταθερά 150 άτομα το μήνα.
  • Κοινωνικό Φροντιστήριο: Στηρίζει περίπου 40 μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επαναλειτουργήσαμε με τη συμμετοχή 17 εθελοντών καθηγητών και προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε όλους τους μαθητές που κατοικούν στην Ηλιούπολη, χωρίς κριτήρια κοινωνικά ή οικονομικά.
02 Χριστίνα Σερέτη - Μια Αντιδήμαρχος Με «Αθόρυβο» Έργο Στην Ενίσχυση Της Κοινωνικής Πολιτικής

Η δουλειά που γίνεται είναι πολύ σημαντική, αφού κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι επιδόσεις των μαθητών βελτιώνονται σημαντικά, γεγονός που τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να προοδεύουν.

  • Καθημερινή σίτιση 15 οικογενειών στην οικία τους από την Κοινωνική Υπηρεσία.
  • Στήριξη στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες ή πυρκαγιές με αποστολή αγαθών πρώτης ανάγκης (π.χ. Θεσσαλία, Εύβοια κ.λπ.). Στάλθηκαν 2 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας.
  • Έμπρακτη Στήριξη των δοκιμαζόμενων λαών (Τουρκίας, Συρίας, Ουκρανίας). Στάλθηκαν συνολικά 7 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας.
  • Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε οικογένειες που βρίσκονται σε πλήρη ένδεια.
  • Αξιοποίηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς άπορους (ΤΕΒΑ).
  • Πολλαπλή στήριξη γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και των ανήλικων τέκνων τους.
  • Σχολή Γονέων: Δωρεάν βιωματικά σεμινάρια γονέων κ.ά.
  • Φοιτητική γραμμή: Kαθημερινό δρομολόγιο για την δωρεάν μεταφορά των φοιτητών της πόλης μας προς Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη
  • Έμπρακτη στήριξη στους φοιτητές που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια της ελληνικής περιφέρειας με δωροεπιταγές και φορητούς υπολογιστές.
  • Kέντρο Ημέρας & Φροντίδας για ανθρώπους με Αλτσχάιμερ και συναφείς νόσους.
  • Δωρεάν ενημερωτικές ημερίδες – ομιλίες.
  • Εθελοντικές αιμοδοσίες και πάρα πολλά ακόμη…

Βεβαίως, πολλές φορές, έχουμε σημαντική βοήθεια από τους εθελοντές, συλλόγους, σωματεία κ.λπ. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, που άοκνα και αθόρυβα στέκονται στο πλευρό της Κοινωνικής Υπηρεσίας, προσφέροντας βασικά είδη διατροφής, όποτε κι αν τους έχει ζητηθεί.

Ωστόσο, θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχουν έργα που τα ξεχωρίζω με τον βαθμό σημαντικότητας αλλά και έργα που μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλη σημασία για τους τρίτους αλλά για εμένα έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου! Αγαπώ ιδιαίτερα και ξεχωρίζω το κομμάτι της φροντίδας των ηλικιωμένων, των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας. Οι εκδρομές και τα θαλάσσια μπάνια, αποτέλεσαν μέρος της ποικιλίας των δραστηριοτήτων που προσφέρθηκαν. Και ξέρετε μέσα από αυτούς τους ανθρώπους κερδίζουμε κι εμείς ζωή καθώς η όρεξη και το πάθος των ατόμων αυτών, είναι αξιοθαύμαστα!

10 Χριστίνα Σερέτη - Μια Αντιδήμαρχος Με «Αθόρυβο» Έργο Στην Ενίσχυση Της Κοινωνικής Πολιτικής

Ποια πιστεύετε πως είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης και πως θα τα επιλύσετε σε περίπτωση που επανεκλεγείτε ως δημοτική αρχή;

Προβλήματα όπως ο οδοφωτισμός, η καθαριότητα, οι πεζοδρομήσεις, το δημοτικό κοιμητήριο κ.ά. σίγουρα μας απασχολούν όλους. Καθώς οι βάσεις ήδη έχουν μπει από τη νυν Δημοτική Αρχή, ευελπιστώ πως στην επομένη 5ετία, θα έχουμε σημαντική πρόοδο για το καλό των δημοτών και της πόλης μας.

Όσον αφορά την Κοινωνική Πολιτική, μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ ξανά κανένας άνθρωπος τη δική μας βοήθεια. Να γνωρίζουν, όμως, όλοι ότι αν και όταν ξαναχρειαστεί, θα είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ και ΔΙΠΛΑ σε ΟΛΟΥΣ τους συνανθρώπους μας.

Τι θα λέγατε σε έναν δημότη για να τον πείσετε να σας ψηφίσει;

Η έμπρακτη προσφορά στο διπλανό μου είναι βασική μου αρχή και στάση ζωής, καθώς κύριο μέλημά μου είναι η συνεισφορά στον συνάνθρωπό μου. Γι’ αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα όταν κάποιοι θεωρούν ταυτόσημο το όνομά μου με την κοινωνική αλληλεγγύη.

Θα ήθελα να είμαι τα αυτιά και η φωνή εκείνων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας και όχι μόνο. Έτσι επιζητώ να κριθώ από τα έργα μου και μόνον απ’ αυτά, διότι πιστεύω ότι η κοινωνία της πόλης μας, χωρίς αλληλεγγύη και ανθρωπιά, είναι μια κοινωνία απόμακρη και αφιλόξενη.

Ποτέ δεν έβαλα ως προτεραιότητα τη δημόσια εικόνα μου, ποτέ δεν ζύγισα τη δημοφιλία και τη φθορά. Σκοπός μου ήταν και είναι να δουλεύω απρόσκοπτα προκειμένου να είμαι δίπλα στον πολίτη και δεσμεύομαι πως θα εργαστώ ακόμα πιο σκληρά, αγκαλιάζοντας τις αγωνίες του για καλύτερες μέρες, για αξιοπρέπεια, για προοπτική!

05 1 Χριστίνα Σερέτη - Μια Αντιδήμαρχος Με «Αθόρυβο» Έργο Στην Ενίσχυση Της Κοινωνικής Πολιτικής

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ