
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον video για την ιστορία της πόλης και την κατάσταση της το μακρινό 1821 δημοσίευε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη».
Ο Στάθης Ψυρρόπουλος, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, δημιούργησε ένα video στο οποίο κάνει μια ιστορική αναδρομή σε σημεία της πόλης που έχουν μείνει αναλλοίωτα στον χρόνο, όπως τα εκκλησάκια του Αγίου Γεωργίου (χρονολογείται από τον 12ο αιώνα μ.Χ) και του Αγίου Νικολάου, το οποίο ήταν η εκκλησία του οικισμού «Καράς». Ο εν λόγω οικισμός ήταν ο πρώτος οικισμός της σημερινής Ηλιούπολης κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας.
Ειδική μνεία γίνεται και στη σύνδεση της σύγχρονης πόλης με τους αγωνιστές του 21, με τον δημοτικό σύμβουλο να παρουσιάζει τα αγάλματα αγωνιστών της επανάστασης σε διάφορα σημεία της πόλης.
Δείτε το video:
Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.