Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Έναρξη Εγγραφών Παιδιών Στα Δημόσια Νηπιαγωγεία & Στην Α’ Δημοτικού Για Το Έτος 2022-2023

Η έναρξη των εγγραφών ξεκινάει από την Τρίτη 01/3/22 και θα διαρκέσει έως τις 20/03/22.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Έναρξη Εγγραφών Παιδιών Στα Δημόσια Νηπιαγωγεία & Στην Α’ Δημοτικού Για Το Έτος 2022-2023

Kαι επίσημα άνοιξαν οι πλατφόρμες εγγραφής των παιδιών για τα δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας για το σχολικό έτος 2022-2023.

Όσοι ενδιαφέρονται να γράψουν τα παιδία τους στις παραπάνω δημόσιες εκπαιδευτικές & προσχολικές δομές, θα πρέπει να επισκεφθούν την αντίστοιχη πλατφόρμα εγγραφής στο proti-eggrafi.services.gov.gr.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν από την Τρίτη (01/3) και θα ολοκληρωθούν μέχρι την Κυριακή (20/3), ενώ δικαίωμα εγγραφής έχουν τα παιδία που το έτος γέννησής τους είναι το 2017 και το 2018 για τα νηπιαγωγεία και 2016 για την Α΄ Δημοτικού.

Για την εγγραφή στα Νηπιαγωγεία:

Η διαδικασία αίτησης εγγραφής είναι απλή οι κηδεμόνες-γονείς των παιδιών θα πρέπει να αυθεντικοποιήσουν τους κωδικούς του Taxisnet, στην συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουν νηπιαγωγείο ανάλογα με την διεύθυνση της κατοικίας τους και αφού συμπληρώσουν την αίτηση τους να την υποβάλλουν ηλεκτρονικά (για την εγγραφή απαιτούνται ορισμένα στοιχεία τα οποία θα υπάρχουν επεξηγηματικά στην πλατφόρμα).

Παράλληλα η ίδια πλατφόρμα δίνει την δυνατότητα σε διευθυντές των νηπιαγωγείων να καταμερίσουν πιο εύκολα τα παιδία σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι γονείς που έχουν υποβάλει αίτηση θα ενημερωθούν μέσω SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για την εξέλιξη της αίτησης τους, αλλά και την πιθανή διόρθωση μερικών στοιχείων αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Για την εγγραφή στην Α΄ Δημοτικού:

Όσον αφορά την εγγραφή παιδιών στην Α’ Δημοτικού οι γονείς-κηδεμόνες θα πρέπει να επισκεφθούν την σχολική μονάδα που έχει σταλεί το παιδί τους, ώστε να παραδώσουν τις αιτήσεις ή τα ανάλογα δικαιολογητικά τους, για να πραγματοποιηθεί η εγγραφή των παιδιών τους. Διαφορετικά υπάρχει και η δυνατότητα αποστολής των παραπάνω εγγράφων μέσω e-mail ή ταχυδρομείου για την αποφυγή του συγχρωτισμού. Η περίοδος των εγγραφών είναι η ίδια με των νηπιαγωγείων.

Δικαίωμα εγγραφής στην Α΄ Δημοτικού έχουν τα παιδία που το έτος γέννησής τους είναι το 2016.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ