Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Το Παρασκήνιο Των Εκλογών Του ΠΑΣΟΚ Στην Ηλιούπολη – Οι Νικητές Και Οι Χαμένοι

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Το Παρασκήνιο Των Εκλογών Του ΠΑΣΟΚ Στην Ηλιούπολη – Οι Νικητές Και Οι Χαμένοι

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, και πλέον ΠΑΣΟΚ, ανήκουν στο παρελθόν, με τα αποτελέσματα να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε τοπικό επίπεδο.

Οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες στην Ηλιούπολη άλλαξαν ριζικά, με τους «προεδρικούς» να έχουν πλέον το «πάνω χέρι» στη λήψη αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο, ειδικά ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023.

Ισχυρό Μήνυμα Επικράτησης Από Τους «Προεδρικούς»

Τα τοπικά στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη έκαναν ευρύτερες συμμαχίες, καταφέρνοντας να εκλέξουν 4 από τα 7 μέλη της τοπικής συντονιστικής οργάνωσης. Τα υπόλοιπα 3 μέλη που εξελέγησαν ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του νυν Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, ο οποίος έδωσε το «παρών» σε μεγάλο μέρος της διαδικασίας ψηφοφορίας.

Τα στελέχη που βρίσκονται στην σφαίρα επιρροής του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη κάνουν λόγο για ιστορική νίκη, έχοντας πλέον τη μερίδα του λέοντος στη λήψη αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο, με ό,τι σημαίνει αυτό για τα δημοτικά τεκταινόμενα.

Γκρίνιες και Κατακερματισμός Στην Πλευρά Των Ηττημένων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το «στρατόπεδο» του Δημάρχου δεν εμφανίστηκε «συμπαγές», με τις «διαρροές» να είναι αρκετές. Αποκλειστικές πληροφορίες θέλουν τον Δήμαρχο να είναι δυσαρεστημένος από στελέχη της δημοτικής αρχής που έπαιξαν «προσωπική ατζέντα» στη διαδικασία και προώθησαν την προσωπική τους εκλογή και όχι την «γραμμή» των στελεχών της διοίκησης, η οποία μετρά απώλειες από την εσωκομματική διαδικασία.

Όπως μάλιστα προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι «καραμπόλες» οδήγησαν στην μη-εκλογή ενός εκ των δύο στελεχών που προωθούσε ο Δημήτρης Πανταζόπουλος, με την δυσαρέσκεια να είναι έντονη και στον έμπειρο πρώην αυτοδιοικητικό.

Η μάχη της Νομαρχιακής

Εκεί που δόθηκε η «μητέρα των μαχών» ήταν η νομαρχιακή οργάνωση, όπου ο νυν γραμματέας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης κ. Βιδάλης φαίνεται πως δεν θα καταφέρει να διατηρήσει τη θέση του, παρά την ένθερμη στήριξη του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη και παρά το γεγονός πως ο ίδιος αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους στην Ηλιούπολη. Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Κλειάσιος από τον Βύρωνα θα είναι ο νέος γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης, καθώς θα στηριχθεί όχι μόνο από τους 5 «προεδρικούς» που εξελέγησαν, αλλά και από 3 εκλεγμένα στελέχη που πρόσκειται στον Παύλο Χρηστίδη.

Γιάννης Πούλος & Μαρίνος Μπασούρης Σε Επίδειξη Ισχύος Στην Κάλπη Των Συνέδρων

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Πούλος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μαρίνος Μπασούρης είναι οι Ηλιουπολίτες αιρετοί που έκαναν τη διαφορά στην κάλπη για το συνέδριο, συγκεντρώνοντας πολλές ψήφους. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πούλος εκλέχθηκε πρώτος στις προτιμήσεις των Ηλιουπολιτών και ο κ. Μπασούρης τρίτος, και έτσι θα βρίσκονται στις εργασίες του κόμματος ως σύνεδροι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι «προεδρικοί» που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο ως σύνεδροι είναι 15 σε σύνολο 24 εκλεγέντων, ενώ οι σύνδροι που πρόσκειται στην πλευρά Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη είναι μόλις 9.

Η πρωτοκαθεδρία του κ. Πούλου, μάλιστα, συζητήθηκε πολύ, καθώς φαίνεται πως η πλειονότητα των ψηφοφόρων του τον στήριξαν με μονοσταυρία, ψηφίζοντασ μόνο τον ίδιο και αφήνοντασ «λευκά» τα πεδία για την τοπική και τη νομαρχιακή, σπάζοντας έτσι τις «γραμμές» της διοίκησης και προκαλώντας «γκρίνιες».

Οι Δημοτικοί Συσχετισμοί Μετά Τις Εσωκομματικές Εκλογές Του ΠΑΣΟΚ

Όπως όλα δείχνουν, τα αποτελέσματα σε τοπικό επίπεδο δυσκολεύουν το ενδεχόμενο στήριξης του νυν Δήμαρχου από το ΠΑΣΟΚ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές του ilioupolinews από το ΠΑΣΟΚ, «ο τροπος που ο δημαρχος αντιμετωπισε τις τοπικες εκλογες στην Ηλιουπολη αλλα και η ηττα του, εξανεμισαν και τις ελαχιστες ελπιδες στήριξης του από την Τρικούπη».

Όσο για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στην Ηλιούπολη, φαίνεται πως οι συζητήσεις για το εάν και ποιον θα στηρίξει το κόμμα θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το συνέδριο, με τους τοπικούς «μνηστήρες» να είναι πολλοί και η απόφαση δύσκολη για την Τρικούπη. Όπως αποδείχθηκε, σε τοπικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κινητοποιήσει 1.500 ανθρώπους, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ