Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Το Μήνυμα Του Δήμαρχου Ηλιούπολης Για Την Έναρξη Της Σχολικής Χρονιάς

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Το Μήνυμα Του Δήμαρχου Ηλιούπολης Για Την Έναρξη Της Σχολικής Χρονιάς

Το δικό του μήνυμα προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς έστειλε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Ηλιούπολης.

Ο Γιώργος Χατζηδάκης, με αφορμή το πρώτο κουδούνι στα σχολεία υπό τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, απηύθυνε μήνυμα στο οποίο διαβεβαιώνει πως ο Δήμος έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για το σωστό άνοιγμα των σχολικών μονάδων, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να αφήσει αιχμές για τον κυβερνητικό σχεδιασμό και τις ελλείψεις του Υπουργείου.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, κάλεσε επίσης μαθητές και εκπαιδευτικούς να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ενώ δήλωσε πως θα βρίσκεται στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν.

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα του Δήμαρχου Ηλιούπολης:

Το φετινό ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς είναι πρωτόγνωρο, αφού για πρώτη φορά μετά την καραντίνα θα βρεθούν στο σχολείο ξανά – μαζί και από κοντά – συμμαθητές και εκπαιδευτικοί.
Το υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε έγκαιρη και σαφή κατεύθυνση και έτσι κάποιες σχολικές μονάδες που είχαν ήδη ανακοινώσει διαφορετικό πρόγραμμα για την πρώτη μέρα, αποφάσισαν να μην αναστατώσουν τον κόσμο με διπλές διορθωτικές ανακοινώσεις και παρέμειναν στον αρχικό σχεδιασμό τους.
Το σημαντικό είναι η έναρξη των μαθημάτων, η λήψη σωστών μέτρων για την Παιδεία με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών και οπωσδήποτε η σχολαστική τήρηση των μέτρων ασφαλείας, για να βγούμε νικητές σαν κοινωνία και σαν πόλη από αυτή τη μάχη κατά της πανδημίας.
Και ακόμα πιο σημαντικό είναι το να αποδειχτεί στην πράξη ότι Δήμος, γονείς και εκπαιδευτικοί είμαστε «ένα σώμα», με αλληλοσεβασμό και κατανόηση, για το καλό των παιδιών.
Ο Δήμος Ηλιούπολης έκανε ότι έπρεπε για να ξεκινήσει η χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, έχει ξεκάθαρη εκτίμηση για το τι έπρεπε να γίνει από την κεντρική διοίκηση και δεν έγινε, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς και φυσικά στηρίζει το έργο τους.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ