Facebook Pixel

ΑποψειΣ

Τα Προβλήματα Του Αγ. Κωνσταντίνου Αναζητούν Λύσεις

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Γράφει ο Δημήτρης Ταμβάκος

Τα Προβλήματα Του Αγ. Κωνσταντίνου Αναζητούν Λύσεις

Γράφει ο Δημήτρης Ταμβάκος,
Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης με την παράταξη «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά»

Γεννήθηκα, διαμένω και εργάζομαι συνεχώς επί 40 χρόνια στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντινου. Πρόκειται για μια «γειτονιά» που συνήθως αγνοούν διαχρονικά οι εκάστοτε τοπικοί άρχοντες. και είναι απορίας άξιο γιατί η πλέον ιστορική περιοχή του Δήμου, που κατοικήθηκε πρώτη, γνωρίζει τέτοια απαξίωση, αδιαφορία και υποβάθμιση.

Το Αγκάθι Του Κυκλοφοριακού Και Της Προσβασιμότητας

Τα τελευταία χρόνια σε συνάρτηση με το metro και το metro mall η κατάσταση εδώ έγινε τραγική και ανεξέλεγκτη. Η Δημοτική Αστυνομία και η Ελληνική Αστυνομία είναι παντελώς απούσες. Τα πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε πάρκινγκ αυτοκινήτων οι πεζοί κινδυνεύουν διαρκώς περπατώντας κυριολεκτικά στον δρόμο.

Η πάλαι ποτέ Λεωφόρος Αγίου Κων/νου έχει γίνει υπαίθριο πάρκινγκ μετά την εκτρωματική παρέμβαση των «σταγόνων» οι οποίες χρησιμεύουν πιο πολύ σαν σκουπιδότοποι παρά για καλύτερη ορατότητα. Πρέπει όλες να ξηλωθούν και να αποκατασταθεί η διπλή κυκλοφορία της Αγίου Κων/νου όπως ήταν πριν και λειτουργούσε άψογα. Τώρα έχουμε την πρώτη είσοδο στην πολη μας αλλά χωρίς έξοδο! Για να βγει κάποιος στην Λεωφόρο Βουλιαγμενης κάνει «σλάλομ» σε δέκα οδούς επιβαρύνοντας την περιοχή και το κυκλοφοριακό. Όσο για το οδόστρωμα της Αγίου Κων/νου είναι απαράδεκτο με τους κατοίκους να διαρτύρονται χρόνια, χωρίς όμως να βρίσκουν «ευήκοα ώτα» στο Δημαρχείο

Σε Τραγική Κατάσταση Πεζοδρόμια, Προσβασιμότητα Και Φωτισμός

Η πλειονότητα των πεζοδρομίων ειναι ξεχαρβαλωμένα, σπασμένα και σε μερικές περιπτώσεις επικίνδυνα για την σωματική μας ακεραιότητα. Μάλιστα έχουν σημειωθεί και περιστατικά ατυχημάτων και καταγμάτων λόγω των κακοτεχνιων. Όσο για την προσβασιμότητα, ούτε λόγος! Είναι αδύνατον να περπατησει ανενόχλητη σε πεζοδρόμιο μια μητέρα με ένα καροτσάκι ή ένα άτομο με αναπηρία.

Οσο για τον φωτισμό, φροντίζουν να νιώθουμε ρομαντικά στο ημίφως που υπάρχει. Μία ωραία ατμόσφαιρα! Το βραδάκι βέβαια κάνεις τον σταυρο σου όταν κυκλοφορείς μονος!Περίπου τα ιδια κΙ σε πολλές παρόδους. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού τα ΑμεΑ αποκλείονται, χωρίς πρόσβαση, εκτός αν τους πάρουμε αγκαλιά στα σκαλοπάτια που είναι και αρκετά. Κάδοι ανακύκλωσης στην περιοχή ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι.  Κάδοι απορριμμάτων λιγοι και αρκετοι σπασμένοι, με σπασμένους μηχανισμούς και συνήθως βρωμικοι.Εγκαταλελειμμενα αυτ/ταστα στενά και σε κοινόχρηστους χώρους δεν τα βλέπει κανείς χρόνια τώρα! Είναι αόρατα! Οδός Κύπρου που γίνεται η λαϊκή της πέμπτης με την νησίδα της σκουπιδότοπος. Στο μπασκετακι κομμενα μόνιμα τα σύρματα δίπλα στην πορτα με νεολαίους να ξεφαντωνουν καθημερινά και να ξεσηκώνουν την γειτονιά ως τα μεσάνυχτα και παραπέρα αγνοώντας. παρακλήσεις των γειτόνων.

Παρατημένες Παιδικές Χαρές Και Πάρκα

Η μικρή πλατεία Φιλικής Εταιρείας απέναντι από το αστυνομικό τμήμα,  είναι εγκαταλελειμμένη εδώ και καιρό με το σιντριβάνι που είχε να είχε από χρόνια μετατραπεί σε βραχόκηπο να χρησιμεύει πλέον μόνο ως σημείο τοποθέτησης δοχείων με φαγητό από μερικούς ζωόφιλους. Το δασάκι κάτω από την πλατεία είναι χάλια, έρμαιο μερικών συμπολιτών μας για τα κατοικίδια τους! Όσο για την παιδική χαρά που βρίσκεται πλησίον του πάρκου είναι υποβαθμισμένη, γνωρίζοντας την διαχρονική άγνοια των δημοτικών αρχόντων. Ωστόσο, χάρη σε παρέμβαση μου στο δημοτικό συμβούλιο, έγινε μια πρώτη προσπάθεια αναβάθμισης, με την τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής.

Η παιδική χαρά στην οδό Σαντορίνης έχει γίνει σημείο παραβατικότητας, με πολλά φαινόμενα χρήσης ναρκωτικών. Την 1η Νοεμβρίου 2019, κατοπιν πρόσκλησης μου στο Δημοτικό Συμβούλιο επισκέφτηκε την περιοχή ο κος Δήμαρχος με δύο Αντιδημάρχους. Περπατήσαμε στην περιοχή για 3 ώρες και τους έδειξα τα περισσότερα. Τα είδαν, τα παραδέχτηκαν και υποσχέθηκαν να κάνουν όσα μπορούν για την περιοχή αναγνωρίζοντας τα όντως πολλά προβλήματα. Σε λίγες μέρες άλλαξαν 5 καμένες λάμπες στην Αγίου Κων/νου, τις οποίες είχα ακριβώς σημειώσει. Άρχισε καλύτερη αποκομιδή απορριμμάτων και βαρέων αντικειμένων, ωστόσο απέχουμε όμως πολύ από το δέον και το καλύτερο.

Σίγουρα περιμένουμε ακόμα πολλά. Η περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου χρειάζεται μια ευρεία ανάπλαση, με επίκεντρο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Από μέρους πλέον θα προσπαθώ ως Δημοτικός Συμβουλος με την παράταξη “Ηλιούπολη πάμε μπροστά “για το καλυτερο και για τη ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων της περιοχής αλλά και όλης της πόλης. Θα επικροτώ τα σωστά και θα μάχομαι να διορθωθούν τα λάθη πάντα ως Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης γιο καλό της και όχι στενά αντιπολιτευτικά. Απεναντίας ως γέννημα και θρέμμα Ηλιουπολίτης που ενδιαφέρομαι ολόψυχα το καλό της!

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ