Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Τα Μηνύματα Των Αιρετών Της Ηλιούπολης Για Τα 48 Χρόνια Από Την Εξέγερση Του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Τα Μηνύματα Των Αιρετών Της Ηλιούπολης Για Τα 48 Χρόνια Από Την Εξέγερση Του Πολυτεχνείου

Τα δικά τους μηνύματα για την Επέτειο του Πολυτεχνείου και τα 48 χρόνια που πέρασαν έστειλαν οι αιρετοί του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηλιούπολης μέσα από αναρτήσεις που έκαναν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρώτη ανακοίνωση ήρθε από τον Δήμαρχο της Πόλης Γιώργο Χατζηδάκη ο οποίος αναφέρει:

« 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021: «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» 48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.
Στη μνήμη μας έμεινε η πόρτα της Αντίστασης της εισβολής, της θυσίας του αγώνα και της ελπίδας για ένα αύριο με «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία » και Δημοκρατία ένα μνημείο μια σημαία μια ματωμένη σημαία ένα σύμβολο και ένα καθήκον. Έχουμε πολλά να κάνουμε!»

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης & πρόεδρος της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Στάθης Ψυρρόπουλος ο οποίος ανέφερε:

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου: μία πράξη με Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973 αποτελεί την κορυφαία πράξη ελευθερίας και αντίστασης κατά της δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Σήμερα με τη γνώση μας, τιμάμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να ζούμε σήμερα ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε τις δημοκρατικές επιταγές μιας ελεύθερης κοινωνίας. Όσο απομακρυνόμαστε χρονικά από ένα γεγονός-σταθμό για την ιστορία και την ταυτότητα μας, ας αναλάβουμε την ευθύνη να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τα ιστορικά γεγονότα που αποτελούν οδηγό προστασίας της δημοκρατίας μας. Τα παιδιά καταλαβαίνουν τους αγώνες και τους κατανοούν. Να κοιτάξουμε στα μάτια τις επόμενες γενιές και να τους μιλήσουμε, να δημιουργήσουμε πρότυπα, να δείξουμε το δρόμο… Να δώσουμε τα ιστορικά βιβλία στα παιδιά που κρατούν ζωντανές τις μνήμες για τους φοιτητές που θυσιάστηκαν στο βωμό της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ανεξαρτησίας».

Τέλος, το δικό του μήνυμα έδωσε και ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» Τάσος Ευσταθίου, ο οποίος ανέφερε -μεταξύ άλλων: «H 17η Νοέμβρη παραμένει εδώ και 48 χρόνια μια ζωντανή εκδήλωση τιμής και μνήμης, συνδεδεμένη πάντα με τα δημοκρατικά αιτήματα της κάθε εποχής. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να εμπνέει και να εγείρει συνειδήσεις φωτίζοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα»

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορυφαία αντιδικτακτορική πράξη και την απαρχή της πτώσης της χούντας. Οι φοιτητές, αλλά και οι απλοί πολίτες που συμμετείχαν, προ έταξαν τις δημοκρατικές αξίες και δεν υπάκουσαν στα τότε κομματικά κελεύσματα ,εκφράζοντας την ισχυρή θέληση του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ελευθερία», αναφέρει στην ανακοινωση του ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω», Γαβριήλ Αραμπατζής.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ