Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Συνεχίζει Τις Δράσεις Για Την Προστασία Του Υμηττού Η Επιτροπή Πολιτών Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Συνεχίζει Τις Δράσεις Για Την Προστασία Του Υμηττού Η Επιτροπή Πολιτών Ηλιούπολης

Μεγάλη απήχηση είχε η εκδήλωση ενημέρωσης της επιτροπής πολιτών για την προστασία του Υμηττού, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3/2 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, εκτός από τους εκπροσώπους παρατάξεων και φορέων, πλήθος πολιτών, που γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου, συμμετέχοντας μάλιστα ενεργά στον διάλογο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με 2 εισηγήσεις από μέλη της επιτροπής, τα οποία παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στον Υμηττό αλλά και στον προφήτη Ηλία, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκαν αιρετοί και πολίτες.

epitropi politwn ekdilosi 02 Συνεχίζει Τις Δράσεις Για Την Προστασία Του Υμηττού Η Επιτροπή Πολιτών Ηλιούπολης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις, καθώς παρόντες ήταν πολίτες που τάσσονται υπερ της αυθαίρετης υπερκατασκευής στον προφήτη Ηλία. Μάλιστα, ένας εξ αυτών, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Αθανασίου, στην τοποθέτηση του ισχυρίστηκε πως η εκκλησία είναι απαραίτητη στο σημείο, καθώς μπορεί να προστατεύσει τον Υμηττό λόγω της διαρκούς προσέλευσης του κόσμου σε αυτή.

«Να Μην Εφησυχάζουμε»

Κοινό μήνυμα όλων όσων γνωρίζουν τα ζητήματα του Υμηττού ήταν η επαγρύπνηση για τα θέματα προστασίας του βουνού, καθώς -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εισηγητών- υπάρχει σχέδιο για «εμπορευματοποίηση» και «παρκοποίηση»του Υμηττού. Ουκ ολίγοι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη κλιμάκωσης των δράσεων της επιτροπής για την διασφάλιση του ελεύθερου χαρακτήρα του δάσους και του βουνού, ενώ 2 ομιλητές που είχαν ειδίκευση σε νομικά και πολεοδομικά θέματα έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη προσπάθεια χαλάρωσης του θεσμικού πλαισίου της προστασίας του Υμηττού «από την πίσω πόρτα», πριν δοθεί στη διαβούλευση το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό.

epitropi politwn ekdilosi 01 Συνεχίζει Τις Δράσεις Για Την Προστασία Του Υμηττού Η Επιτροπή Πολιτών Ηλιούπολης

Αιχμές Κατά Κωνσταντάτου & ΝΔ

Από τις τοποθετήσεις δεν έλειψαν και οι αιχμές κατά του Δημάρχου Αργυρούπολης και προέδρου του ΣΠΑΥ κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, με αρκετούς ομιλητές να αναφέρουν πως τα όσα εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ ήταν «θολά», «γενικόλογα» και αφήνουν πολλά «περιθώρια παρερμηνειών». Τόσο ο Χρήστος Κοκοτίνης όσο και ο Πέτρος Μανιάτης εξέθεσαν τις αμφιβολίες τους για τις εξαγγελίες του νέου προέδρου του ΣΠΑΥ, ωστόσο ο αντιδήμαρχος διοίκησης & διαφάνειας του Δήμου Ηλιούπολης που ήταν επίσης παρών, τους εφησύχασε τονίζοντας πως προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η προστασία του βουνού.

Τέλος υπήρξαν και αιχμές κατά του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, ο οποίος πρόσφατα τοποθετήθηκε με δημόσια ανακοίνωση του για το ζήτημα του προφήτη Ηλία.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “Συνεχίζει Τις Δράσεις Για Την Προστασία Του Υμηττού Η Επιτροπή Πολιτών Ηλιούπολης
  1. Ο/Η ανδρεας Αθανασιου λέει:

    Κυρίες & Κύριοι είναι κατά την γνώμη μου μεγάλο λάθος οι θέσεις μερικών κάτοικων της πόλης μας κατά της ανακατασκευής του Ναού του προφήτη Ηλία . Δεν διστάζω δε να πω ότι και η Μητρόπολη Αθηνών σφάλει αν συμφωνεί με τους αντιτιθεμένους, ίσως να έχει παραπληροφόρηση. Τους λογούς τους έχω εκθέσει ξανά & ξανά, Ένας χώρος λατρείας δεν είναι στολίδι του δάσους οι πιστοί δεν χωρούν στο οικοδόμημα που υπαρχή & για την Ορθοδοξία είναι κυρίαρχοι και δεν ( μαντρώνονται όπου θέλουν άλλοι) Σε κάθε περίπτωση η αρχαιολογική υπηρεσία μπορεί να σας βεβαίωση ότι το πρόχειρο αυτό κατασκεύασμα το πολύ του 1930-35 κατασκευασμένο από πρόχειρα υλικά ακόμα με τσιμεντόλιθους & σκέπη από αμιαντοτσιμεντο και ένα σωρό νοβοπάν κλπ δεν έχει λόγο αρχαιολογικής προστασίας Το δασαρχείο και όλες οι άλλες αρχές του κράτους( πολύ νεωτέρες της εκκλησιάς μας που πολεμήθηκε από την βαυαροκρατία και πολλούς άλλους)δεν έχουν λόγο να δυσανασχετούν γιατί δεν καταστράφηκε ούτε ραδίκι. Κάθε υπεύθυνος νοικοκύρης πατέρας έχει το δικαίωμα να αναμορφώνει το σπίτι των παιδιών του ….Παρακαλώ τους υπευθύνους της πόλης μας να μην παρασύρονται από τον όχλο των συμπολιτών(Το πολύ 100) που για λογούς πολλούς και διάφορους κατά βάση παράλογους( κατά την γνώμη μου ίσως γιατί πάνε την εκκλησία μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα) Τέλος έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μέσα στην πανέμορφη φύση ένα εξ ίσου πανέμορφο νέο μνημείο λατρείας για μας και τις επόμενες γενναίες,
    Ανδρέας Αθανάσιου
    Πτυχιούχος πανεπιστήμιων Πειραιώς Παντείου & Αθηνών Οικονομολόγος Μαρκετερ Πολίτικος επιστήμων & θεολόγος

  2. Ο/Η Ανδρεας Αθανασιου λέει:

    Σε προηγούμενη ανάρτηση με νόημα ευγενής κύριος -α εγραψε ότι πρόλαβα & ορκίστηκα Δημοτικός σύμβουλος Κύριοι έκανα ότι είχα υποχρέωση ένατη αυτών που μου έδωσαν τον ψήφο τους Δεν αντέδρασα στην διαδοχή μου από τον άξιο κο Ταμπάκο θεωρώ για τον εαυτό μου ανεπίτρεπτο να στραφώ κατά συνυποψηφίου αλώστε μικρή διάφορα ψήφων μας χωρίζει. Όσο για το Θεολόγος από αγάπη στην εκκλησιά μας έλαβα το πτυχίο κοινωνικής θεολογίας του ΕΚΠΑ το 2019 κατά τα άλλα εργάστηκα στον Ιδιωτικό τομέα σας παραθέτω το βιογραφικό μου
    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
    ΑΝΔΡΕΑ ΣΩΤ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ MARKETER

    Ο Ανδρέας Αθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβρη του 1948 από Βλάχο πατέρα (Πολυθέα Ασπροποτάμου) και Σμυρνιά μητέρα . (Σωτήριος Θ. Αθανασίου & Ευαγγελία Αθανασίου το γεν. Τζίνη )
    Είναι νυμφευμένος από το 1977 με την Μαρία Μάτου Οικονομολόγο καθηγήτρια Γερμανικής . Είναι πατέρας της Ευαγγελίας Λυδίας & Θωμά Αχιλλέα Αθανασίου οικονομολόγων & παππούς του Άγγελου Μπουρίκα της Λυδίας & Νώντα Μπουρίκα .
    Από το 1958 μόνιμος κάτοικος Ηλιούπολης

    Αποφοίτησε από 2 δημοτικό Ηλιούπολης το 1960 .Από το λύκειο αρρένων Ηλιούπολης 1966 με τους συμμαθητές του έχει άριστες σχέσεις και δεν έχει απουσιάσει πότε από τις ετήσιες συναντήσεις τους. Στα νεανικά του χρονιά παρακολούθησε τα κατηχητικά της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιούπολης Ασχολήθηκε με τον Προσκοπισμό & επί χρονιά ύπαρξε αρχηγός της αγέλης λυκόπουλων του 1ου συστήματος πρόσκοπων Ηλιούπολης . Υπηρέτησε την θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία.

    Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανώτατη Βιομηχανική , Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο , Marketing στο Βρετανικό Ινστιτούτο και προγραμματισμό στην Nixdorf computer . γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά , και Γερμανικά & Ιταλικά στοιχειωδώς. Στα φοιτητικά του χρόνια εργάστηκε στο πρώτο εργαστήριο έγχρωμης φωτογραφίας & slides της Ελλάδος του Χαράλαμπου Σαλμάνη

    Επαγγελματικά ασχολήθηκε με πωλήσεις & marketing ύπαρξε στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες όπως RANK XEROX ( σήμερα XEROX) , NIXDORF, H.P. ,I.B.M. (MICRONIKA), HYUNDAI COMPUTER . & SIEMENS AE & άλλες, Σε θέσεις εκπροσώπου πωλήσεων , προϊσταμένου & διευθυντού πωλήσεων & Marketing Στην σταδιοδρομία του έλαβε πολλά βραβεία Έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά συνεντεύξεις του στον ειδικό τύπο Η/Υ Είναι από τα πρώτα μελή του οικονομικού επιμελητήριου Ελλάδος και μέλος της ενοριακής ενώσεως επιστημόνων της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλ/λης Έχει διδάξει διεθνές Marketing σε σχολή ελεύθερων σπουδών .

    Στον συνδικαλισμό υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πανελλήνιου σωματείου της RANK XEROX. Διατέλεσε αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων της SIEMENS AE . Στην Ηλιούπολη διατέλεσε αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων του 2ου δημοτικού σχολειού Ηλιούπολης. Tην εποχή εκείνη δημιουργήθηκε το 2ο νηπιαγωγείο Ηλιούπολης και το 2ο δημοτικό έγινε πρότυπο σχολειό με την φροντίδα του συλλόγου Επι 25 και πλέον υπήρξε πρόεδρος του συνδέσμου των εν Αθήναις εκ Πολυθέας Ασπροποτάμου . Τρικάλων Θεσσαλίας με σημαντικό έργο .( τα πεπραγμένα είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο)

    Χόμπι του οι συλλογές (βιβλίων γραμματοσήμων νομισμάτων τηλεκαρτών καρτών παιχνιδιών και δίκυκλων ) όνειρο του να δημιουργήσει ένα μουσείο παιχνιδιών και σκευών (γκατζετς) του 2ου μισού του 20ου αιώνα. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ είναι η μεγάλη του αγάπη .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ