Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Τι Προβλέπει Το Σχέδιο Για Την Εγκατάσταση Προσφύγων & Μεταναστών Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Τι Προβλέπει Το Σχέδιο Για Την Εγκατάσταση Προσφύγων & Μεταναστών Στην Ηλιούπολη

Οριστικό χαρακτήρα φαίνεται πως παίρνει η εγκατάσταση οικογενειών προσφύγων και μεταναστών στην Ηλιούπολη, έπειτα από τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει πριν λίγες εβδομάδες.

Όπως είχε δημοσιεύσει το ilioupolinews, η Ηλιούπολη ήταν στη λίστα των Δήμων που ήταν υποψήφιοι για να υποδεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες που μετεγκαθίστανται στην ηπειρωτική χώρα από τα νησιά, με τον αριθμό που θα φιλοξενηθεί να κειμένεται από 100 έως 200 άτομα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ηλιούπολη βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους της περιφέρειας Αττικής όπου κατά προτεραιότητα θα αναζητηθούν διαμερίσματα για τη διαμονή προσφύγων. Αρμόδιος για την εύρεση κατοικιών θα είναι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, ο οποίος σε επίημο έγραφο του ορίζει τις προδιαγραφές των διαμερισμάτων και τους Δήμους που θα προτιμηθούν.

GALS Τι Προβλέπει Το Σχέδιο Για Την Εγκατάσταση Προσφύγων & Μεταναστών Στην Ηλιούπολη

Το προσχέδιο αναφέρει πως η μίσθωση των κατοικιών θα είναι χρονικής διάρκειας 5 μηνών, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο με τη λήξη της περιόδου αυτής, όλες οι σχετικές μισθώσεις εποπτευόμενων διαμερισμάτων να ανανεωθούν για 1 έτος.

Βοηθητικό ρόλο στην οργάνωση και την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες για την ένταξή τους θα έχει και η UNICEF.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ