Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Στον Αέρα Ο Διαγωνισμός Για Προμήθεια Ηλεκτρικών Ποδηλάτων Στην Ηλιούπολη- Στα 371.000 Ευρώ Ο Προϋπολογισμός

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Στον Αέρα Ο Διαγωνισμός Για Προμήθεια Ηλεκτρικών Ποδηλάτων Στην Ηλιούπολη- Στα 371.000 Ευρώ Ο Προϋπολογισμός

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Ηλιούπολης. Πρόκειται για μια δέσμευση της δημοτικής αρχής, η οποία μπαίνει σταδιακά σε τροχιά υλοποίησης.

Πρόκειται για έναν ανοικτό, διεθνή διαγωνισμό, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 371.000 ευρώ και να αφορά τόσο την προμήθεια ηλεκτρικών κοινόχρηστων ποδηλάτων, όσο και σταθμών φόρτισης και του απαραίτητου λογισμικού διαχείρισης του στόλου. Σύμφωνα με την προκήρυξη , τα συγκεκριμένα ποδήλατα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ένα συμβολικό αντίτιμο, ενώ ο Δήμος θα εκδώσει προσωποποιημένες κάρτες τις οποίες οι δημότες θα μπορούν να φορτίζουν ώστε να τα χρησιμοποιούν, με τους σταθμούς να βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλη την έκταση της πόλης.

Όσο για την υλοποίηση, η προκήρυξη αναφέρει πως το έργο έχει ορίζοντα παράδοσης τους 8 μήνες, δηλαδή -στην καλύτερη περίπτωση- όλα θα είναι έτοιμα τον Αύγουστο του 2023.

Οι Προδιαγραφές Των Ποδηλάτων

Με βάση την προκήρυξη, ο Δήμος θα προμηθευτεί ηλεκτρικά ποδήλατα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία θα διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα 4G/GPS το οποίο να στέλνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στο λογισμικό διαχείρισης, αναφορικά με τη θέση του, την κίνησή του, τη στάθμευσή του και την κατάσταση της μπαταρίας του. Η μπαταρία θα είναι, ≥36V/13Ah, με ισχύ 250W και με αυτονομία μεγαλύτερη των 60χλμ, ενώ όλα τα ποδήλατα θα διαθέτουν οθόνη που θα απεικονίζει βασικές ενδείξεις και λειτουργίες του ποδηλάτου. Τέλος, όλα τα ποδήλατα θα έχουν μπρος και πίσω φώτα κυκλοφορίας Led, ενώ θα διαθέτουν και καλάθι για μικρά φορτία.

Το ποσό για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων προέρχεται από το πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας» μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με δικαιούχο το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το οποίο θα έχει εποπτικό ρόλο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ