Facebook Pixel

Παραδημοτικα

«Μήλον Της Έριδος» Η Στήριξη Του ΣΥΡΙΖΑ Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Μήλον Της Έριδος» Η Στήριξη Του ΣΥΡΙΖΑ Στην Ηλιούπολη

Χρησιμοποιώντας μια λαϊκή έκφραση, θα μπορούσε να πει κανείς πως η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη είναι «πολύφερνη νύφη».

Παρά το γεγονός ότι στην Ηλιούπολη, η παράταξη που εκπροσωπούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η «ΗΛΙΟΥ-Πόλις» του Χρήστου Κοκοτίνη, φαίνεται πως οι ισορροπίες έχουν ανατραπεί. Και αυτό διότι ο κ. Κοκοτίνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilioupolinews.gr προέβαλλε ισχυρές αντιστάσεις στο παρελθόν ώστε να μην συγχωνευτεί-ταυτιστεί η αριστερή και προοδευτική δημοτική παράταξη της πόλης με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επέβαλλε το κόμμα. Στόχος του κ. Κοκοτίνη, αλλά και του διαδόχου του στη δημοτική ομάδα, κ. Ασβεστά ήταν -και συνεχίζει να είναι- μια δημοτική παράταξη προοδευτικών θέσεων, με σαφές πρόγραμμα και προτάσεις για την πόλη. Και το έχει καταφέρει εξαιρετικά, καθώς η «ΗΛΙΟΥ-Πόλις» είναι η μόνη παράταξη της πόλης που διαθέτει πλήρες πρόγραμμα, έχει καταθέσει σοβαρές, συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για μια σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα. Για τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη», άλλωστε, προταιρεότητα είναι η άμεση επίλυση σημαντικών προβλημάτων της πόλης παρά τα κομματικά παιχνίδια επιρροής, γεγονός που έχει αποδειχθεί στην πράξη.

Νέος Μνηστήρας

Βέβαια, η αυτή η «απομάκρυνση» από τον ΣΥΡΙΖΑ έφερε στο προσκήνιο έναν νέο «μνηστήρα», που δεν είναι άλλος από τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη. Πληροφορίες αναφέρουν πως διακαής πόθος του Δημάρχου είναι να αποκτήσει ισχυρά ερείσματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμμετέχοντας ενεργά σε ζυμώσεις και εκδηλώσεις της τοπικής οργάνωσης, και προσεγγίζοντας διαρκώς στελέχη από τον χώρο της αριστεράς στην πόλη. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η προώθηση του από τα ΜΜΕ που πρόκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η εφημερίδα «Αυγή».

Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της «προσέγγισης» φαίνεται πως δεν είναι τα αναμενόμενα. Πρώτον, διότι Κοκοτίνης, Ασβεστάς και Κονδύλης έχουν πολύ ισχυρά ερείσματα στον ΣΥΡΙΖΑ και ελέγχουν πλήρως τον τοπικό κομματικό «μηχανισμό». Δεύτερον γιατί ο κ. Κοκοτίνης έχει τεράστιο ενεργό πολιτικό κεφάλαιο στην αξιωματική αντιπολίτευση, χαίροντας της εμπιστοσύνης πρωτοκλασσάτων στελεχών αλλά και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Τρίτον, γιατί έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια σε μεγάλη μερίδα μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη τόσο η «μεταγραφή» της Αγγελή από την παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις» στην παράταξη του Δημάρχου, αλλά και το «ψάρεμα» συμβούλων από κεντροδεξιές παρατάξεις που πρόσκεινται στην ΝΔ. Κερασάκι στην τούρτα ήταν και τα συγχαρητήρια του αντιδήμαρχου Καλούδη στον κ. Βορίδη, ένα ευτράπελο που προκάλεσε «γκρίνιες» στην τοπική οργάνωση της αντιπολίτευσης.

Κινήσεις Υψηλού Ρίσκου

Εάν πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές εντός του 2021 -όπως φημολογείται, τότε ο Δήμαρχος θα είναι σε δυσχερή θέση το 2023, καθώς σε περίπτωση εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κομματικός μηχανισμός εκτιμάται πως δεν θα προβεί σε καμία επίσημη στήριξη. Αλλά ακόμα και αν αυτό γινόταν, το κεφάλαιο του Χρήστου Κοκοτίνη και του Δημήτρη Ασβεστά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άφηναν το κόμμα να στηρίξει επίσημα τον νυν Δήμαρχο, δεδομένου μάλιστα ότι πληθώρα πρωτοκλασάτων στελεχών έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για τους ΠΑΣΟΚογενείς που προσπαθούν να εισρεύσουν στον κομματικό «σωλήνα». Την «δυσαρέσκεια» αυτή εντείνει και η θέση του νυν Δημάρχου για το θέμα του διαδημοτικού κοιμητηρίου στη Β’ Ζώνη Υμηττού, καθώς ακόμα και πολιτικοί του φίλοι στην Κουμουνδούρου έχουν δυσανασχετήσει.

Το σημαντικότερο, όμως είναι ένα: Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως η αναγνωρισιμότητα του Χρήστου Κοκοτίνη και του Δημήτρη Ασβεστά στην Ηλιούπολη είναι υψηλή και σε πολύ καλύτερο επίπεδο από αυτή του Γιώργου Χατζηδάκη. Δύσκολα θα διακινδυνεύσουν να χάσουν έναν πολύτιμο «μηχανισμό επιρροής» στα Νότια Προάστια.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ