Facebook Pixel

Video

Ένα Τραγούδι-Γροθιά Στην Ανοχή Της Bίας Της «Διπλανής Πόρτας» Από Τον Ηλιουπολίτη Stasi Jo

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ένα Τραγούδι-Γροθιά Στην Ανοχή Της Bίας Της «Διπλανής Πόρτας» Από Τον Ηλιουπολίτη Stasi Jo

Τα 4,5 λεπτά που διαρκεί το κομμάτι του Ηλιουπολίτη «Stasi Jo» είναι αρκετά, όχι μόνο για να περιγράψουν γλαφυρά ένα καθημερινό φαινόμενο, αλλά και για να ξυπνήσουν στον ακροατή το άκρως απαραίτητο συναίσθημα της δράσης και της αναγκαίας εγρήγορσης απέναντι στην «βία της διπλανής πόρτας».

Ο νεαρός δημιουργός εμπνεύστηκε το μουσικό κομμάτι «Στην Πολυκατοικία», με τους στίχους του να αποτελούν παράλληλες αφηγήσεις μικρών ιστοριών ανθρώπων που ζουν στο ίδιο κτίριο, βγάζοντας στην επιφάνεια αυτό που κρύβεται πίσω από τις πόρτες διαμερισμάτων, δίπλα μας: Βία, μίσος και καταστάσεις που χρειάζονται συνδρομή και παρέμβαση για να σωθούν ζωές.

Μέσα από τους αριστουργηματικούς στίχους του, ο Γιώργος Στασινόπουλος καταφέρνει να αφήσει μια «επίγευση» «δημιουργικής ενοχής», που παραινεί στη δράση απέναντι στο άδικο και κάθε είδους κακοποίηση που συμβαίνει δίπλα μας, υπο την ανοχή μας.

«Μέσα απ’ τους στίχους αναδύεται σκοτάδι
και όλους θα μας πνίξει αν το αφήσουμε ανενόχλητο,
κανείς και τίποτα δεν μένει στο απυρόβλητο
Στην πολυκατοικία»

YouTube video

Στίχοι – Παραγωγή – Ερμηνεία: Stasi_Jo Κιθάρες – Μπάσο – Πλήκτρα: Άγγελος Μπαχαρίδης Σκηνοθεσία – Κινηματογράφηση – Μοντάζ: Johnny Koukouvanis Σενάριο: Johnny Koukouvanis & Stasi_Jo Ηχοληψία – Προγραμματισμός: DJ Micro (Bashment Studio) Μείξη – Mastering: DJ Micro

Συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Μάκης Τσεκούρας, Λυδία Σγουράκη, Άννα Βλάχου, Αλέξανδρος Ζούμπας, Λυδία Μαγειροπούλου, Κυριάκος Μισκής, Νόρα Καπετοπούλου & Γιαννάκης, Τάσος Μιχαλόπουλος, Τούλα Μιχαλοπούλου, Κατερίνα Λιακοπούλου, Stasi_Jo. Εμφανίζονται: Μαρία Στούγιου, Πέννυ Κλαπάκη, Μανόλης Σμυρλής, Παρασκευή Μαύρου, Γιώργος Στασινόπουλος και ο Καίσαρας.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ