Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Σπύρος Λευθεριώτης: «Στόχος Μας Είναι Η Ενίσχυση Του Παραγωγικού Ρόλου Της Αττικής»

O Σπύρος Λευθεριώτης είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Σπύρος Λευθεριώτης: «Στόχος Μας Είναι Η Ενίσχυση Του Παραγωγικού Ρόλου Της Αττικής»

Μπορεί το ενδιαφέρον των Ηλιουπολιτών να στρέφεται κυρίως στις δημοτικές εκλογές, ωστόσο παράλληλα με αυτές, οι πολίτες στις 8 Οκτωβρίου θα κληθούν να αποφασίσουν και τους εκπροσώπους τους στην Περιφέρεια Αττικής. Ένας εξ αυτών είναι και ο συμπολίτης μας Σπύρος Λευθεριώτης, ο οποίος συμπορεύεται με την παράταξη «Αττική Μπροστά» και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ. Λευθεριώτης μεγάλωσε και διαμένει στην Ηλιούπολη. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά. Διαθέτει 2 πτυχία (στα οικονομικά και στις πολιτικές επιστήμες) ενώ από το 1981 έως το 2010, εργαζόταν για την Εθνική Ασφαλιστική, φτάνοντας έως τον βαθμό του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας. Πρόκειται για έναν από τα πιο έμπειρα στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου στη χώρα, έχοντας διατελέσει πρόεδρος στον Σύλλογο της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς και σε θέσεις ευθύνης στην ομοσπονδία των ασφαλιστικών συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ). Επίσης, έχει διατελέσει μέρος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, διαθέτοντας ένα εξαιρετικό βιογραφικό στον ιδιωτικό τομέα, έως σήμερα. Η τεράστια πείρα που διαθέτει στον τομέα των ασφαλίσεων, τον οδήγησε στη θέση του Υπεύθυνου Διοίκησης του Ελληνικού Ινστιτούτου ασφαλιστικών σπουδών (ΕΙΑΣ) το 2010, ενώ σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία τροφίμων Bonum Terrae ΑΕ, ενώ συνεχίζει να είναι ένας από τους καλύτερους εκπαιδευτές ασφαλίσεων που διαθέτει η αγορά.

Το ilioupolinews είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του σε μια συνέντευξη.

Tι είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και να θέσετε τον εαυτό σας στην κρίση των συμπολιτών σας για την περιφέρεια Αττικής;

Είμαι υποψήφιος στον κεντρικό τομέα της Αθήνας που περιλαμβάνει οκτώ δήμους και περισσότερους από ένα εκατομμύριο μόνιμους κατοίκους. Καταλαβαίνετε πόσο  τιμητική ήταν η πρόταση που μου έγινε από τον Νίκο Χαρδαλιά να είμαι ένας από την ομάδα των 55 υποψηφίων σε αυτή την περιοχή.

Η πρόσκληση του σχετίζεται με τη θετική αξιολόγηση της  επαγγελματικής εμπειρίας μου αλλά και της μακρόχρονης παρουσίας μου σε κοινωνικούς αγώνες.  Η αυτοδιοίκηση πιστεύω θα έχει συνεχώς έναν σημαντικό διευρυμένο ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών. Επίσης, η περιφέρεια της Αθήνας έχει πολλά να προσφέρει στην οικονομική ανάπτυξη και στην ποιότητα ζωής όλων μας.

Με ποιο κριτήριο επιλέξατε τον Νίκο Χαρδαλιά; Τι ήταν αυτό που σας παρακίνησε;

Θεωρώ ότι η επιλογή  του Νίκου Χαρδαλιά  άλλαξε τα δεδομένα στην εκλογική αναμέτρηση στην περιφέρεια. Η συσπείρωση γύρω του  οφείλεται στην αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του σε ό,τι έχει αναλάβει μέχρι σήμερα. Θα ήθελα επίσης να σας μεταφέρω μια μεγάλη αλήθεια για τον Νίκο Χαρδαλιά. Έχει τη δύναμη να παρακινεί τους συνεργάτες του σε μεγάλους στόχους και να δημιουργεί ισχυρό ομαδικό πνεύμα. Πιστεύω ότι η επιλογή του στη μητροπολιτική περιφέρεια  θα δημιουργήσει νέα ισχυρά δεδομένα αποκεντρωμένης ευέλικτης και αποτελεσματικής  διοίκησης.

leftheriotis pic eikones Σπύρος Λευθεριώτης: «Στόχος Μας Είναι Η Ενίσχυση Του Παραγωγικού Ρόλου Της Αττικής»

Ποιες πιστεύετε πως είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ηλιούπολη αλλά και για όλη την Περιφέρεια, ευρύτερα;

Έχουμε θέσει 6 άξονες στο πρόγραμμα μας που πρέπει να λειτουργήσουν παράλληλα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών.  Στοχεύουμε και θα πετύχουμε την ενίσχυση του παραγωγικού ρόλου της Αττικής,   με σεβασμό στο περιβάλλον με ισχυρή πολιτική προστασία  και ανθρώπινο πρόσωπο. Η Ηλιούπολη επηρεάζεται έντονα λόγω της θέσης της από όλα τα μεγάλα έργα από την Αττική Ριβιέρα, από τους νέους οδικούς άξονες βορά νότου, από τις αλλαγές στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ από την δασοπροστασία κλπ. Η ματιά  η δική μου θα είναι πάντα και  στην πόλη που μεγάλωσα αγάπησα και πιστεύω ότι έχει δυνατότητες να γίνει ένα από τα καλύτερα προάστια της Αττικής. 

Επίσης, άμεση προτεραιότητα πρέπει να είνα η άμεση αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας που δημιουργεί καθυστερήσεις και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών της περιφέρειας. 

Τα έργα υπερτοπικής εμβέλειας που βελτιώνουν την καθημερινότητα, προστατεύουν το περιβάλλον, αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές και συμβάλουν στην προσέλκυση νέων επενδύσεων πρέπει να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα ώστε να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Αττικής. 

Η ανάπλαση της αττικής Ριβιέρας, οι μεγάλοι οδικοί άξονες ,η αντιπλημμυρική προστασία η αναβάθμιση των λιμένων Αττικης (Ραφήνα, Λαύριο, Αργοσαρωνικός, ολοκλήρωση προβλήτας για την κρουαζιέρα στον Πειραιά) και η ανάπτυξη ενός νέου σύγχρονου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων. Τα θέματα είναι πολλά και σύνθετα και απαιτούν ανθρώπους με εμπειρία και διάθεση που έχουν μάθει να εργάζονται με στόχους και είναι αποφασισμένοι να σηκώσουν τα μανίκια για να μη χαθεί καθόλου χρόνος για την αντιμετώπισης τους.

Τι θα λέγατε σε έναν πολίτη προκειμένου να τον πείσετε να σας ψηφίσει;

Θα του έλεγα ότι επιλέγουμε τους ανθρώπους που θα αναλάβουν να πετύχουν τους συλλογικούς μας στόχους  στην περιφέρεια μια φορά κάθε πέντε χρόνια. Ας αφιερώσουμε λίγο από τον πολύτιμο  χρόνο μας για να βρούμε τους κατάλληλους εκπροσώπους μας. Μην το κάνουμε την τελευταία στιγμή. Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές πάνω από τα μισά ψηφοδέλτια ήταν χωρίς επιλογή συμβούλων. Ζούμε στην εποχή που μπορούμε να αναζητήσουμε πληροφορίες για τον κάθε ένα υποψήφιο και να αποφασίσουμε με τα δικά μας κριτήρια. Ας το κάνουμε σωστά και ας αναλάβουμε την ευθύνη των επιλογών μας. Αυτό που εγώ κάνω είναι να παρουσιάσω το βιογραφικό μου, τις σπουδές  τους τομείς και τις ευθύνες που ανέλαβα για να κριθώ για το έργο μου που είναι η εγγύηση για τα μεγάλα και δύσκολα που έχουμε μπροστά μας και οφείλουμε να διαχειριστούμε.

Αυτό που ζητάω είναι εάν θεωρεί ότι θα είμαι χρήσιμος στην ομάδα του αποτελεσματικού Νίκου Χαρδαλιά ας με στηρίξει για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τις προϋποθέσεις η Αττική να πάει μπροστά.

Mπορείτε να επισκεφθείτε το website του και να μάθετε περισσότερα για την πορεία του και την υποψηφιότητά του στο https://leftheriotis.gr/

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ