Facebook Pixel

Δημοτικα

Σοβαρή Καταγγελία Και Πολιτική Αντιπαράθεση Για Την Πυροπροστασία Στην Ηλιούπολη

Σοβαρά ερωτηματικά από τις καταγγελίες των εθελοντών.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Σοβαρή Καταγγελία Και Πολιτική Αντιπαράθεση Για Την Πυροπροστασία Στην Ηλιούπολη

Μια σημαντική καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον επικεφαλής των εθελοντών της ΕΟΔΠΗ, να προβαίνει σε δημόσιες καταγγελίες έλλειψη οχημάτων πυρόσβεσης εν μέσω αντιπηρικής περιόδου στην Ηλιούπολη.

Ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης κ. Βογιατζόπουλος, σε μια οργισμένη, δημόσια ανάρτηση του κατήγγειλε πως 4 από τα 5 πυροσβεστικά οχήματα των εθελοντών βρίσκονται εκτός λειτουργίας «γιατί έτσι γουστάρει ο προϊστάμενος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βογιατζόπουλος, έγραψε:

«Το ημερολόγιο γράφει 16 Ιουνίου. 47 μέρες εντός Αντιπυρικής περιόδου. Με ήδη αρκετά συμβάντα στον Υμηττό (σίγουρα 7) καθώς επίσης και την καταστροφική πυρκαγιά στη Βούλα με 4.320 στρέμματα καμμένα. Ε και;;;

Για την Ηλιούπολη πρέπει να είναι Δεκέμβριος ακόμη, δεν εξηγείται διαφορετικά. Τα 4 από τα 5 πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας γιατί έτσι ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ο προϊστάμενος (ο θεός να τον κάνει). Γιατί όπως έχει δηλώσει ο ίδιος “ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ”.

Αυτά κύριοι είναι τα δημιουργήματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγχαρητήρια λοιπόν, να πορευτείται με αυτά. Όσοι τον καλύπτουν και τον αφήνουν να συνεχίζει το καταστροφικό του έργο είναι συνένοχοι».

Σταμάτης Βογιατζόπουλος, Επικεφαλής ΕΟΔΠΗ, 16/6/2022
kataggelia vogiatzopoulo Σοβαρή Καταγγελία Και Πολιτική Αντιπαράθεση Για Την Πυροπροστασία Στην Ηλιούπολη
Ολόκληρη η καταγγελία του κ. Βογιατζόπουλου, όπως δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όπως ήταν φυσικό, η δήλωση αυτή ενός εθελοντή που έχει δώσει πολυετείς και ανιδιοτελείς μάχες για την προστασία της Ηλιούπολης, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο.

Πολιτική Αντιπαράθεση Και Ερωτήματα Από Τον Στάθη Ψυρρόπουλο

Την επομένη της καταγγελίας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο μετέβη άμεσα στο φυλάκιο των εθελοντών, το οποίο -όπως δημοσίευσε σε ανακοίνωση- βρήκε κλειστό. Όπως δήλωσε ο κ. Ψυρρόπουλος «διαπίστωσα ότι δεν λειτουργεί καθώς ο Δήμος δεν έχει εξασφαλίσει ως όφειλε, κανένα από τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποια βρίσκονται ακόμα στο συνεργείο του δήμου…», επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις καταγγελίες των εθελοντών. Μάλιστα σήκωσε το γάντι προς τη δημοτική αρχή, απευθύνοντας ερωτήματα σχετικά με την προετοιμασία και την ετοιμότητα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

image 2 Σοβαρή Καταγγελία Και Πολιτική Αντιπαράθεση Για Την Πυροπροστασία Στην Ηλιούπολη

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου; Γνωρίζετε την κατάσταση που επικρατεί; Αν προκύψει η οποιαδήποτε απειλή πυρκαγιάς απόψε αλλά και μέσα στο σκ πως ο Δήμος θα προστατευθεί;, διερωτάται ο κ. Ψυρρόπουλος.

Η Απάντηση Του Αντιδημάρχου Που Εγείρει Ερωτηματικά

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλιούπολης κ. Σεφτελής, έσπευσε να απαντήσει σε σκληρή γλώσσα στον κ. Ψυρρόπουλο, κατηγορώντας τον για «ανεύθυνες και επικίνδυνες αναρτήσεις» καθώς και για «μικροπολιτικές επιδιώξεις». Όπως επεσήμανε στην ανακοίνωση του ο κ. Σεφτελής «η ΕΟΔΠΗ είναι παρούσα και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να παρέμβει όπου κληθεί με τα απαραίτητα πυροσβεστικά οχήματα, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο», τονίζοντας μάλιστα πως θα δοθούν θεσμικές απαντήσεις στο δημοτικό συμβούλιο.

image 1 Σοβαρή Καταγγελία Και Πολιτική Αντιπαράθεση Για Την Πυροπροστασία Στην Ηλιούπολη

Ωστόσο, στην ανάρτηση του ο κ. Σεφτελής δεν απαντά σε καμία από τις καταγγελίες που είχε δημοσιεύσει ο επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά. Εαν αυτά τα οποία καταγγέλει ο κ. Βογιατζόπουλος ευσταθούν, τότε θα πρέπει να κινηθεί άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία και να αποδοθούν ευθύνες τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ελπίζουμε η δημοτική αρχή να δώσει σύντομα επίσημες απαντήσεις στις καταγγελίες.

(Φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ