Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Τα “Έψαλλε” Στον Βαλασόπουλο ο Σεραφείμ Στην Κυριακάτικη Λειτουργία – Αποχώρησε Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης

Έντονη κριτική από άμβωνος φαίνεται πως άσκησε ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου στο τέλος της κυριακάτικης θείας λειτουργίας.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Τα “Έψαλλε” Στον Βαλασόπουλο ο Σεραφείμ Στην Κυριακάτικη Λειτουργία – Αποχώρησε Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης

Έντονη κριτική από άμβωνος φαίνεται πως άσκησε ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου στο τέλος της κυριακάτικης θείας λειτουργίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, όπου μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και κατά το καθιερωμένο κήρυγμα προς τους πιστούς, ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ φαίνεται πως άσκησε δριμύα κριτική στον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο, γεγονός που προκάλεσε την σιωπηλή αποχώρηση του, χωρίς καμία αντίδραση. Στον αντίποδα, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον πρώην αντιδήμαρχο Λευτέρη Σαπουντζή.

Για το συμβάν, ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τον πήρε στον λαιμό του …
Κλειδί Βοιωτίας, εσπέρας 14ης Απριλίου 2019.
Πρίν το Δι’ ευχών έφυγαν από το ναό της Αγίας μας, σήμερα Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, ο δήμαρχος Ηλιουπόλεως Βασίλης Βαλασόπουλος και ο πάλαι ποτέ αντιδήμαρχος Λευτέρης Σαπουντζής.
Δεν άντεξαν να ακούσουν την αλήθεια και να δώσουν απαντήσεις, εάν είχαν κάτι να πουν. 
Εφορμούμενος από την Ευαγγελική περικοπή στο σημερινό κήρυγμα, μίλησα για τις αρχές και τις εξουσίες που καταδυναστεύουν τον λαό και αναφερθήκαμε στην πολιτική εξουσία και την αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα την οποία ενεργεί η κατέχουσα την εξουσία, χωρίς την λαϊκή αποδοχή πλέον μετά την διάλυση της συνεργασίας Συ.Ριζ.Α – Αν.Ελ., Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Η παρουσία του Δημάρχου, μας έδωσε την αφορμή να στρέψουμε τον λόγο επί του θέματος και προς το πρόσωπό του και να θέσουμε εν πρώτοις το θέμα του ακόμα απλήρωτου προσκηνυταρίου στην πλατεία Ανεξαρτησίας και εν συνεχεία την υπόθεση του Πάσχα του 2014, στην οποία αντί για απάντηση διαμαρτυρήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο, ζητώντας του, δεν ξέρουμε και εμείς τι, κατά του προσώπου μας. Έχοντας σκοπό να αναφερθούμε σε όλα εκείνα τα πράγματα τα οποία ενώ είναι εκκλησιαστικά, ο Δήμαρχος αρνήθηκε να συνεργαστεί και ακόμα και με παραβίαση των νόμων ενήργησε.
Ο Λευτέρης Σαπουντζής διέκοψε την ροή του κηρύγματος και φωνάζοντας αποχώρησε από το ναό ακολουθούμενος από τον Δήμαρχο, την διδασκάλισσα Αντιδήμαρχο και έναν συνταξιούχο δάσκαλο, μόνον από τους εκκλησιαζομένους. 
Ο Δήμαρχος ζήτησε ευγενικά το κλειδί του αφεδρώνα πρίν εξέλθει από τον ναό, το επέστρεψε και στάθηκε για λίγα λεπτά στο προαύλιο με την παραπάνω παρέα του. 
Μετά την αποχώρησή τους προσφεύγοντας την άμεση δημοκρατία, με την θέληση των εκκλησιαζομένων συνεχίσαμε το κήρυγμα, αφού μόνο δύο ήταν εκείνοι οι οποίοι ζήτησαν να σταματήσει, εγείροντας τα χέρια τους κατά την ώρα της ψηφοφορίας, ενώ εκατοντάδες ήταν εκείνοι που σήκωσαν τα χέρια τους για να συνεχίσει η αναφορά στις εκκλησιαστικές υποθέσεις τις οποίες η δημοτική αρχή εμπλεκόμενη, ευρέθη ανίκανη να απαντήσει σε ερωτήματα και επιστολές, συνεχίζοντας να δίδει χρήματα για συσσίτια σε ναούς χωρίς συσσίτια, να αγιογραφεί το ναό του κοιμητηρίου παραβιάζοντας κάθε νομό,  να μην αποδίδει τα οστά που κατρακύλησαν στους δρόμους μετά την πλημμύρα και καταστροφή του κοιμητηρίου στους οικείους τους, και άλλα.
Προσκαλούμε λοιπόν τον Δήμαρχο της πόλης και όποιον άλλον επιθυμεί σε δημόσιο διάλογο επάνω σε αυτά τα θέματα και μόνο, που άπτονται εκκλησιαστικών πραγμάτων, διαθέτουμε χώρο και χρόνο και τους περιμένουμε να συζητήσουμε για όσα έγιναν κακώς επί Δημαρχίας του και όσα πρέπει να γίνουν. Τούτο να γίνει ώστε να μην κάνουμε παράλληλους μονολόγους ο ένας στο δημοτικό συμβούλιο και ο άλλος στο ναό, χωρίς αντίλογο και τελικά διάλογο, κάτι το οποίο δεν θα μας φέρει να συναντηθούμε ποτέ.

 

πρεσβύτερος Σεραφείμ Δημητρίου

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

5 σχόλια στο άρθρο “Τα “Έψαλλε” Στον Βαλασόπουλο ο Σεραφείμ Στην Κυριακάτικη Λειτουργία – Αποχώρησε Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης
  1. Ο/Η ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ λέει:

    Τα @@ εξαρτάται πως τα χρησιμοποιεί ο καθένας…

    Όσον αφορά τον πούλο… στο στόμα σου…

  2. Ο/Η Κωνσταντινος λέει:

    Ειναι μαγκας και αν δεν σας αρεσει το πουλο τον γνωριζω χρονια τ π σεραφειμ ειναι μαγκας με @@

  3. Ο/Η ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ λέει:

    Πολύ “άντρας” αυτός ο Σεραφείμ… Αγριεύτηκα βραδιάτικα…

  4. Ο/Η Κωστας λέει:

    Καλα εκανε ΚΑι ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ.

  5. Ο/Η Κωστας λέει:

    Τα του ανθρωπου….στο γραφειο του ΔΗΜΡΑΧΟΥ..ΚΑΙ οχι στην εκκλησια..η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ειναι Η ψυχη μας…..ΔΕΝ εχει θεση η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ