Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πρώτο Κουδούνι Mε Αυστηρά Μέτρα Στα Σχολεία Της Ηλιούπολης – Τα Μηνύματα Των Αιρετών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πρώτο Κουδούνι Mε Αυστηρά Μέτρα Στα Σχολεία Της Ηλιούπολης – Τα Μηνύματα Των Αιρετών

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε στην Ηλιούπολη, με χιλιάδες μαθητές να μαζεύονται στα προαύλια των σχολείων για τον καθιερωμένο αγιασμό, πύο το καθεστώς αυστηρών μέτρων προστασίας.

Μετά από πολλούς μήνες η εκπαίδευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, υπό τον φόβο έξαρσης των κρουσμάτων. Είναι ένα φαινόμενο που, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες, είναι αναπόφευκτο λόγω της συγκέντρωσης πολλών παιδιών σε κλειστούς χώρους.

Το υπουργείο παιδείας έχει ήδη καταρτίσει σχέδιο αντιμετώπισης κρουσμάτων στα σχολεία, ωστόσο με ανακοίνωση της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων των σχολείων της Ηλιούπολης αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του, ζητώντας -μεταξύ άλλων- από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου άμεσα μέτρα όπως η αραίωση των τμημάτων, η αύξηση της χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές και μαζικά τεστ από τον ΕΟΔΥ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Δήμαρχος Ηλιούπολης: «Αφήνουμε Πίσω Έναν Προβληματικό Τρόπο Διαδικτυακής Εκπαίδευσης»

Το δικό του μήνυμα προς τους μαθητές έστειλε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, αναφέροντας: «Σήμερα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και επιτέλους είμαστε ξανά μαζί, αφήνοντας πίσω έναν προβληματικό τρόπο διαδικτυακής εκπαίδευσης. Με την υπεύθυνη στάση μας, για όσο ακόμα διαρκεί ο κίνδυνος και η υγειονομική κρίση, πρέπει να τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ώστε να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους»

Ο Δήμαρχος τόνισε πως η δημοτική αρχή θα είναι στο πλευρό των σχολικών μονάδων για ο,τιδήποτε χρειαστούν, διεκδικώντας παράλληλα περισσότερους πόρους για τις σχολικές επιτροπές. Ο Δήμαρχος ήταν παρών σε αγιασμούς σχολείων στην Ηλιούπολη, μεταξύ των οποίων το 24ο Νηπιαγωγείο, το 6ο Δημοτικό, το Δεύτερο Γυμνάσιο και τον 3ο Λύκειο Ηλιούπολης.

Ψυρρόπουλος: «Καλή Χρονιά Στους Μαθητές»

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά» αναφέρει στο μήνυμα του ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη», συμπληρώνοντας: «Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την παιδεία με κάθε μέσο».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ