Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αραμπατζής: «Υπάρχει Νόμιμη Εναλλακτική Λύση Για Το Κοιμητήριο Στην Ηλιούπολη»

Μια εναλλακτική πρόταση για τη λύση στο πρόβλημα του δημοτικού κοιμητηρίου κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αραμπατζής: «Υπάρχει Νόμιμη Εναλλακτική Λύση Για Το Κοιμητήριο Στην Ηλιούπολη»

Μια εναλλακτική λύση για την επέκταση του ήδη υπάρχοντος κοιμητηρίου στην Ηλιούπολη, χωρίς να χρειαστεί να χτιστεί καινούριο στη Β΄Ζώνη του Υμηττού εξέφρασε ο Γαβριήλ Αραμπατζής.

O επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω», τάσσεται κατά της χωροθέτησης νέου κοιμητηρίου δίπλα στο Κέντρο Υψηλής Τάσης στη Β΄Ζώνη Υμηττού, προτάσσοντας ως βιώσιμη εναλλακτική την αξιοποίηση του χώρου που είναι ήδη χαρακτηρισμένος ως κοιμητήριο, επάνω από το ηδη υπάρχον νεκροταφείο, και δεν χρησιμοποιείται.

«Σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο της Ηλιούπολης, και με την ένταξη που έγινε με το ΦΕΚ Α’ 241/1932 εντάσσεται η περιοχή της Αγίας Μαρίνας και το κοιμητήριο. Το σημερινό κοιμητήριο καταλαμβάνει περίπου το 45% από τη συνολική έκταση που προοριζόταν για κοιμητήριο. Η σχετικά μικρή έκταση η οποία βρίσκεται πίσω από το παρεκκλήσιο του νεκροταφείου, αλλά και η μεγάλη που υφίσταται στο υπερκείμενο τμήμα της οδού Μανιακίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κοιμητήριο», αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Αραμπατζή.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης συμπληρώνει πως «είναι στο χέρι της δημοτικής αρχής να αξιοποιήσει αυτόν τον χώρο προς όφελος των δημοτών. Προκρίνουμε αυτήν την λύση, η οποία εξυπηρετεί την πόλη, μπορεί να υλοποιηθεί στο συντομότερο χρόνο , εντάσσεται σε ήδη προβλεπόμενο για αυτή την χρήση χώρο και πληροί τις προδιαγραφές που θέτει ο Νόμος 4495/2017», ενώ εγκαλεί τη διοίκηση του Δήμου για επικοινωνιακά παιχνίδια.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση-πρόταση του Γαβριήλ Αραμπατζή:

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ