Facebook Pixel

ΕκλογεΣ 2019

Αυτές Είναι Οι Θέσεις Της Παράταξης “ΗλιουπΌλοι Μαζί” – 15+1 Προτάσεις Για Την Ηλιούπολη

Το πρόγραμμα των θέσεων της για την Ηλιούπολη ανακοινώνει σταδιακά η παράταξη “ΗλιουπΌλοι Μαζί” του Γιώργου Χατζηδάκη.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Αυτές Είναι Οι Θέσεις Της Παράταξης “ΗλιουπΌλοι Μαζί” – 15+1 Προτάσεις Για Την Ηλιούπολη

Το πρόγραμμα των θέσεων της για την Ηλιούπολη ανακοινώνει σταδιακά η παράταξη “ΗλιουπΌλοι Μαζί” του Γιώργου Χατζηδάκη.

Οι προτάσεις της παράταξης καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεματικών για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Ηλιούπολη, ενώ βασικό σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας είναι το #proxorame_mprosta.

Οι Προτάσεις Της Παράταξης

(Η λίστα των προτάσεων θα ανανεώνεται συνεχώς)

1. Καθαριότητα

51061405 378156076317668 2591489215212552192 o Αυτές Είναι Οι Θέσεις Της Παράταξης "ΗλιουπΌλοι Μαζί" - 15+1 Προτάσεις Για Την Ηλιούπολη

Βασική προτεραιότητα η καθημερινότητα στην Ηλιούπολη.

  1. Επανασχεδιασμός και οργάνωση του τομέα Καθαριότητας, με αλλαγή του κανονισμού καθαριότητας, με τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων μέσων αλλά και με την αγορά σύγχρονων μέσων αποκομιδής. Πλύσιμο των κάδων υποχρεωτικά ανά τρίμηνο και τουλάχιστον δύο φορές τους καλοκαιρινούς μήνες. Καθημερινό πρόγραμμα περισυλλογής κλαδιών, ογκωδών, μπαζών και καθαρισμός δρόμων και πεζοδρομίων.
  2. Οργάνωση και στελέχωση νέας Υπηρεσίας Ανακύκλωσης.
  3. Συμμετοχή στο πρόγραμμα FOLLOW GREEN. Στο πρόγραμμα αυτό που εντάσσονται καθημερινά νέοι δήμοι κάθε φορά που ανακυκλώνεις κερδίζεις πόντους! Χρησιμοποίησε τους πόντους επιβράβευσης που έχεις συγκεντρώσει και εξαργύρωσέ τους για να αποκτήσεις κουπόνια προσφορών στις τοπικές επιχειρήσεις του δήμου. Δώρισε μέρος από τους πόντους επιβράβευσης σου σε σχολεία της επιλογής σου, στο πλαίσιο του μαθητικού μαραθωνίου ανακύκλωσης. 
  4. Συστηματική ενημέρωση των κατοίκων και των μαθητών του Δήμου μας για την πρόληψη, την μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, έτσι ώστε να καλλιεργείται συνεχώς η περιβαλλοντική συνείδηση.

2. Ανάπτυξη Τοπικής Αγοράς

50496694 378587779607831 9043524108150636544 o Αυτές Είναι Οι Θέσεις Της Παράταξης "ΗλιουπΌλοι Μαζί" - 15+1 Προτάσεις Για Την Ηλιούπολη

Η επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική αγορά της πόλης μας εξαιτίας της δημιουργίας τεράστιων εμπορικών πολυκαταστημάτων, εστιατορίων, καφετεριών που θα προσελκύουν μαζικά κόσμο από τα νότια προάστια. Πρέπει άμεσα να υπάρξουν τολμηρές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς:

  1. Πεζοδρόμηση Κεντρικών Δρόμων και δημιουργία εμπορικού δρόμου στα πρότυπα άλλων δήμων. Προτεραιότητα η πεζοδρόμηση της Λ. Ειρήνης από την Κεντρική Πλατεία εώς το Νησάκι, καθώς επίσης και η κάθοδος της Ελ. Βενιζέλου από την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την Κεντρική Πλατεία. 
  2. Διοργάνωση Λευκής Νύχτας στο δήμο μας κατά την οποία τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12.00 το βράδυ και την επόμενη μέρα θα ανοίξουν 3 ώρες αργότερα από το ωράριο. Εκδήλωση η οποία προσδοκούμε να δώσει οικονομική ανάσα σε κάθε είδους εμπορική δραστηριότητα, ψυχαγωγική, επαγγελματική, η οποία υπάρχει στην πόλη μας όπου παράλληλα θα διοργανώνονται συναυλίες και εκδηλώσεις.
  3. Δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου που θα φιλοξενεί κάθε χρόνο μικρές εκθέσεις (έκθεση βιβλίου, λουλουδιών, παραδοσιακών προϊόντων, χειροποίητες δημιουργίες κλπ.)
  4. Κάρτα Ηλιου-πολίτη με την οποία οι δημότες θα ψωνίζουν με σημαντικές εκπτώσεις σε καταστήματα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα του δήμου καθόλη τη διάρκεια του χρόνου
  5. Θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας για δημότες που θα διευκολύνουν το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων και θα παρέχουν αναγκαίες διευκολύνσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την είσοδο και σταθεροποίησή τους στην αγορά, κατά τα πρώτα κρίσιμα χρόνια λειτουργίας τους.

3. Παιδεία

51381935 380308712769071 7920277232671522816 o Αυτές Είναι Οι Θέσεις Της Παράταξης "ΗλιουπΌλοι Μαζί" - 15+1 Προτάσεις Για Την Ηλιούπολη

  1. Συντηρήσεις – έλεγχος εγκαταστάσεων (αντισεισμικός – ηλεκτρολογικά πιστοποιητικά και πιστοποιητικά πυροπροστασίας)
    Α. Ολοκλήρωση, το συντομότερο δυνατόν, σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π. του προσεισμικού ελέγχου όλων των σχολικών κτιρίων 
    Β. Έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας, ηλεκτρολογικών πιστοποιητικών και θέσπιση μητρώου επισκευών και συντήρησης με ευθύνη του δήμου για όλα τα σχολικά κτήρια.
    Γ. Επισκευή ή και εκ νέου εγκατάσταση συστημάτων πυροπροστασίας σε όλα τα σχολικά κτήρια με ευθύνη του δήμου και έκδοση σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία των προβλεπόμενων πιστοποιητικών πυρασφάλειας.
  2. Ημερίδες για απόκτηση Φορολογικής Συνείδησης στα σχολεία.
  3. Δημιουργία σε συνεργασία με το δήμο, σχολών γονέων σε όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης μας. ΣΚΟΠΟΣ των Σχολών Γονέων είναι: α) η στήριξη του θεσμού της οικογένειας, αναντικατάστατου πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας και β) η προστασία της ψυχικής υγείας ανήλικων και ενήλικων ατόμων μέσα στο σύστημα της οικογένειας. Οι Σχολές Γονέων στοχεύουν κυρίως στην ΠΡΟΛΗΨΗ.
  4. Διοργάνωση ημερίδων στα σχολεία της πόλης μας σχετικών με το bullying, τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τον εθισμό σε ουσίες κλπ.
  5. Ψυχολόγοι στα σχολεία: Η εργασιακή αβεβαιότητα, ο κοινωνικός αποκλεισμός, είναι θέματα που επιβαρύνουν την οικογένεια κι αυτό αντικατοπτρίζεται στους μαθητές. Το πρόσωπο του ψυχολόγου είναι ένα πρόσωπο που, όπως διαπιστώνεται, οι μαθητές αποζητούν προκειμένου να ανοιχτούν και να μιλήσουν για θέματα για τα οποία δεν μπορούν να απευθυνθούν ούτε στους εκπαιδευτικούς ούτε στους γονείς.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ