Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Προς Στήριξη Στον Γιώργο Χατζηδάκη ο ΣΥΡΙΖΑ;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Προς Στήριξη Στον Γιώργο Χατζηδάκη ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ανατατάξεις φαίνεται πως θα υπάρξουν στην στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, καθώς πρωτοκλασσάτα στελέχη του κόμματος εισηγούνται επίσημη στήριξη σε κεντροαριστερούς Δημάρχους που πρόσκειται φιλικά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος μάλιστα πριν λίγους μήνες είχε προσκληθεί ως αριστήνδην σύνεδρος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ό κ. Χατζηδάκης από τη στιγμή που ανέλαβε το δημαρχιακό πόστο έχει έλθει πολύ κοντά πολιτικά με αρκετά στελέχη της Κουμουνδούρου όπως ο Νίκος Παππάς και η Ραλία Χρηστίδου, ενώ δεν είναι λίγες και οι δημόσιες εμφανίσεις του σε εκδηλώσεις των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μάλιστα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο Δήμαρχος Ηλιούπολης βρίσκεται στη «λίστα» πιθανής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλους δημάρχους, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακολουθεί το δόγμα «Στήριξη σε συμμαχίες με προοδευτικό πρόσημο», ατάκα η οποία είναι και ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Δύο Βάρκες

Βεβαια, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης φαίνεται πως πατά σε «δύο βάρκες», καθώς εκτός από το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί και κομμάτι από την «πράσινη πίτα» και συγκεκριμένα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η πρόσφατη συμμετοχή του στις εσωκομματικες εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε αρκετά στελέχη της Τρικούπη στην πόλη, ενώ η αντιπολιτευτική διάθεση του στα στελέχη του νεοεκλεγέντα προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη δεν έχει περάσει απαρατήρητη από το γραφείο του προέδρου. Πολλοί θεωρούν τον Γιώργο Χατζηδάκη ξένο σώμα στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο ίδιος προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει διέξοδο στο εσωτερικό του.

Αλλαγή Συσχετισμών

Φυσικά, μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει ανακατατάξεις στον προοδευτικό χώρο στην Ηλιούπολη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά στήριζε τη δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη», η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών της οποίας είνα ενεργά μέλη στο κόμμα. Οι πρόσφατες ενδοπαραταξιακές διαδικασίες και συγκεκριμένα η απόλυτη ισοπαλία των δύο υποψηφίων επικεφαλής, έχουν φέρει ήδη εσωστρέφεια στην παράταξη, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Πολλοί κάνουν λόγο για ενδεχόμενη διάσπαση της, αν και οι δύο υποψήφιοι έχουν ως κεντρικό σύνθημα τους την ενότητα.

Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίξει επίσημα τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη, τότε δύο είναι τα σενάρια: Είτε η παράταξη θα πορευθεί αυτόνομα χωρίς τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, είτε θα διασπαστεί, με μεγάλο μέρος των «σκληρών κομματικών» στελεχών της να οδεύει προς την «αγκαλιά» του Δημάρχου, με επίσημο ή ανεπίσημο τρόπο. Δεν είναι άλλωστε «μυστικό» στην πόλη πως αρκετά στελέχη του τοπικου ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τον κ. Χατζηδάκη ως μια καλή επιλογή για την επίσημη στήριξη του κόμματος, ενώ σε συλλογικό όργανο της παράταξης στο παρελθόν έχει χαρακτηριστεί και ως «ο καλύτερος δήμαρχος που πέρασε από την πόλη» από Ηλιουπολίτη – ιστορικό στέλεχος της δημοτικής κίνησης και του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις φαίνεται πως θα δρομολογηθούν μετά τις εθνικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Προς Στήριξη Στον Γιώργο Χατζηδάκη ο ΣΥΡΙΖΑ;
  1. Ο/Η Γιώργος Μπαλτάς λέει:

    Η “αναγκαία ενότητα” των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας και συνεπώς και της Ηλιούπολης, περνάει μέσα από “ενωτικές αντιλήψεις” και όχι από αντιλήψεις αποκλειστικής ιδεολογικής καθαρότητας.
    Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπάρχει μια πολιτική σύγκρουση, προσωπικών κυρίως στοχεύσεων, μεταξύ υποστηρικτών της ιδεολογικής καθαρότητας και αυτής των “αναγκαίων πολιτικών ανοιγμάτων” που απαιτούν συνεργασίες!
    Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκης, συγκεντρώνει τη δυνατότητα να εκφράσει μια τέτοια ενωτική πρόταση σε αντίθεση με τις ανάλογες δύο (μία σε κάθε κόμμα) αντιλήψεις περί ιδεολογικής καθαρότητας που δεν συναντώνται πουθενά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ