Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Νέo, Σκληρό «Lockdown» Η Αττική – Το Απόγευμα Οι Επίσημες Ανακοινώσεις

Tι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας – Αναμένεται εκθετική αύξηση των κρουσμάτων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Νέo, Σκληρό «Lockdown» Η Αττική – Το Απόγευμα Οι Επίσημες Ανακοινώσεις

Update (4:58 μ.μ): Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται το καθολικό lockdown στην Αττική.


Στα πρόθυρα επιβολής νέων, αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού βρίσκεται η κυβέρνηση για την περίπτωση της Αττικής, μετά και τα ανησυχητικά στοιχεία που παρουσίασαν επιστήμονες.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας νωρίς σήμερα το πρωί αλλά και μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά νέα σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στην Αττική. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την έκτακτη σύγκλιση της ειδικής επιτροπής επιστημόνων, η οποία θα συνεδρίασει τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θεωρείται δεδομένο το κλείσιμο των καταστημάτων καθώς και η παύση λειτουργίας των σχολείων, με τα τελευταία να αποτελούν «πονοκέφαλο» για τους ιθύνοντες, καθώς παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων στις μικρές υλικίες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η τοπική αγορά της πόλης και οι εκπρόσωποί της είναι άκρως προβληματισμένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε επίπεδο οικονομίας είναι δυσοίωνα και πολύ χειρότερα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα και η ισχύς των ενδεχόμενων μέτρων θα είναι άμεση. Eάν αποφασιστούν νέα μέτρα, θα πρόκειται για μια πρωτόγνωρη περίπτωση όπου η κυβέρνηση θα επιβάλει Lockdown επί ενός ήδη υπάρχοντος, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις για τη διαχείριση της πανδημίας τόσο από τους πολίτες όσο και από την αντιπολίτευση.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν πως τα κρούσματα σήμερα θα κυμανθούν σε 4ψήφιο νούμερο, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πάνω από 1.500.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

ΕτικέτεςΚορωνοϊός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ