Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πρόβλημα Με Το Νερό Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης – Ανησυχία Από Τους Πολίτες & Τι Απαντά Ο Δήμος

H απότομη αλλαγή χρώματος στο νερό προβληματίζει τους χρήστες και τους γονείς των παιδιών που αθλούνται σε αυτή.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πρόβλημα Με Το Νερό Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης – Ανησυχία Από Τους Πολίτες & Τι Απαντά Ο Δήμος

Δεκάδες είναι τα παράπονα των χρηστών της δημοτικής πισίνας στην Ηλιούπολη, καθώς τα τελευταία 24ωρα το νερό έχει αλλάξει ριζικά χρώμα, με το άλλοτε καθαρό μπλε να έχει πρασινίσει, προκαλώντας ανησυχία κυρίως στους γονείς των παιδιών που αθλούνται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην είσοδο του κολυμβητηρίου υπάρχει μια επιστολή εργολάβου που έχει αναλάβει τη συντήρηση της πισίνας, στην οποία αναγράφεται πως το νερό άλλαξε χρώμα λόγω της απότομης αλλαγής θερμοκρασίας. Ωστόσο, όλα τα χρόνια λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί, προβληματίζοντας τόσο τους ιθύνοντες όσο και τους πολίτες που τη χρησιμοποιούν.

Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση η παράταξη του πρώην Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, η οποία ζητά εξηγήσεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τη δημοτική αρχή. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «είναι πρωτοφανές το γεγονός πως την ίδια στιγμή που ο Δήμος δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση, ως όφειλε, για να επεξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και να καθησυχάσει τους γονείς», ενώ αφήνει αιχμές για την επιστολή του εργολάβου που αναρτήθηκε στο κολυμβητήριο.

«Θα δώσει επιτέλους ο Δήμος Ηλιούπολης στην δημοσιότητα μια επίσημη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της πισίνας και την ασφαλή χρήση της; Γνωρίζουν οι υπεύθυνοι του Δήμου για την επιστολή που έχει θυροκολληθεί και το περιεχόμενο της; Αν ναι, αλήθεια, πώς το επέτρεψαν χωρίς καμία σχετική πληροφόρηση από τους ίδιους; Είναι ασφαλής η χρήση της πισίνας; Αναμένουμε μια τεκμηριωμένη απάντηση από την Δημοτική Αρχή ώστε να σταματήσει η αναστάτωση που έχει προκληθεί», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης «Ενωμένοι Για Την Ηλιούπολη»,

Δήμος Ηλιούπολης:«Κανένα Πρόβλημα Με Το Νερό, Απόλυτα Ασφαλές»

Από την πλευρά του, ο Δήμος Ηλιούπολης εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό στην οποία αναφέρει:

«Λόγω των απότομων αλλαγών στις καιρικές συνθήκες, διαπιστώθηκε η αλλοίωση της διαύγειας του νερού στη μεγάλη κολυμβητική δεξαμενή, η οποία όμως δεν επηρεάζει την απόλυτη ασφάλεια της πισίνας.Μετά από ενδελεχή έλεγχο με εντατικούς ρυθμούς από την πρώτη στιγμή αλλοίωσης του χρώματος, τόσο από τους συντηρητές της πισίνας, όσο και από το εργατικό δυναμικό του Κολυμβητηρίου, διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα χλωρίου και pH, βρίσκονταν σε απόλυτα ασφαλή επίπεδα για τους κολυμβητές. Προκειμένου όμως να εντατικοποιηθούν οι εργασίες επαναφοράς του χρώματος της πισίνας αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της για τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να επανέλθει μετά την εντατική συντήρηση στην ιδανική κατάσταση. Ενημερώνουμε ότι η μικρή πισίνα για τους μικρούς κολυμβητές μας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της πισίνας. Ο Δήμος έχει κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να αποκατασταθεί η διαύγεια της πισίνας το συντομότερο δυνατόν και να επανέλθει το χρώμα της στα προηγούμενα επίπεδα».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ