Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πορεία Μαθητών Του 4ου Λυκείου Ηλιούπολης Στο Δημαρχείο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πορεία Μαθητών Του 4ου Λυκείου Ηλιούπολης Στο Δημαρχείο

Τη δική τους αγωνιστική παρέμβαση πραγματοποιήσαν μαθητές του 4ου Λυκείου της πόλης πριν λίγα λεπτά.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία, διακόπτοντας για ελάχιστα λεπτά την κυκλοφορία το κέντρο της πόλης, κρατώντας πανο και φωνάζοντας «κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις». Η πορεία των μαθητών κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο, όπου οι διαδηλωτές, έξω από την κεντρική είσοδο του κτιρίου διάβασαν τα αιτήματα τους.

Μεταξύ των συνθημάτων ήταν το « κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και η υγεία για κάθε μαθητή» και «με μάσκα παγουρίνο δεν φεύγει η πανδημία δώστε λεφτά για την παιδεία».

Oι μαθητές δήλωσαν στο ilioupolinews.gr πως δεν υποκινούνται από κανένα κόμμα και πως η κινητοποίηση τους έχει στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Τέλος, τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν ευλαβικά, με τους μαθητές να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους, ενώ μοιράστηκε και αντισηπτικό.

Τα Αιτήματα Τους

Μεταξύ των αιτημάτων των μαθητών, είναι η επίλυση χρόνιων προβλημάτων του σχολείου τους, όπως η έλλειψη αιθουσών, ενώ ζητούν την αξιοποίηση του ισογείου του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζεται το 4ο ΓΕΛ για τη δημιουργία νέων αιθουσών. Οι μαθητές ζητούν, επίσης, ολιγομελή τμήματα, μάσκες σε σωστό μέγεθος και προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τη διεξαγωγή τηλεδιδασκαλίας, πρόσληψη φύλακα στο σχολείο τους, καθώς έχουν γίνει μάρτυρες λεηλασιών. Πάγιο αίτημα τους είναι επίσης test covid για τους ίδιους και τους καθηγητές τους, καθώς και θερμομέτρηση σε όλους τους σχολικούς χώρους.

Τέλος, οι μαθητές απαιτούν διορισμό νέων καθηγητών και την επαναφορά του μαθήματος των καλλιτεχνικών και της κοινωνιολογίας.

Επιστολή Των Μαθητών Στον Δήμαρχο

Οι μαθητές κατέθεσαν ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο με τα αιτήματα τους, ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος, τους υποδέχτηκε στο δημαρχιακό μέγαρο και τους κάλεσε σε διάλογο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνομιλώντας με αντιπροσωπεία των μαθητών, ο Δήμαρχος δήλωσε τη στήριξη του στα αιτήματα τους, ενώ τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα κάνει το παν για να διασφαλίσει -την κατά το δυνατόν καλύτερη- λειτουργία των σχολείων.

Διαβάστε την επιστολή των μαθητών:

120480828 757792958399995 7577269660756404026 n 1 Πορεία Μαθητών Του 4ου Λυκείου Ηλιούπολης Στο Δημαρχείο

mathites poreia 01 Πορεία Μαθητών Του 4ου Λυκείου Ηλιούπολης Στο Δημαρχείο

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ