Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πολίτες Αντιδρούν Για Τη Διεξαγωγή Της Λαϊκής Αγοράς Στην Οδό Ηρακλέους Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πολίτες Αντιδρούν Για Τη Διεξαγωγή Της Λαϊκής Αγοράς Στην Οδό Ηρακλέους Στην Ηλιούπολη

Την έντονη αντίδραση τους στον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η λαϊκή αγορά της οδού Ηρακλέους εξέφρασαν πολίτες στο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Μαρτίου 2022 στην Ηλιούπολη.

Ομάδα κατοίκων της οδού Ηρακλέους, παρευρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας από τη διοίκηση να παρέμβει και να απαγορεύσει τη διεξαγωγή τη λαϊκής αγοράς στο συγκεκριμένο στενό, επικαλούμενοι σημαντικά ζητήματα προσβασιμότητας, καθαριότητας αλλά και ιδιωτικότητας.

Τα Δεδομένα

Η λαϊκή αγορά της άνω Ηλιούπολης διεξάγεται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου σε 3 σημεία της πόλης, τα οποία εναλλάσσονται ανά τετράμηνο (Ηρακλέους, Στέφανου Σαράφη & Τσαμαδού). Η οδός Ηρακλέους είναι ο στενότερος εκ των τριών, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στους περιοίκους. Το ζήτημα είχε απασχολήσει και την επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου, η οποία με απόφαση της το 2020 έκρινε ως «ακατάλληλο» για τη διεξαγωγή λαικής αγοράς τον συγκεκριμένο δρόμο, απόφαση που ωστόσο δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Πρέπει ωστόσο να τονιστεί πως για το ζήτημα της διεξαγωγής των λαϊκών αγορών αρμόδια είναι η Περιφέρεια Αττικής και όχι ο Δήμος, με τον τελευταίο να έχει απλά γνωμοδοτικό ρόλο σε ζητήματα χωροταξίας και τοποθεσιών διεξαγωγής.

Τι Καταγγέλουν Οι Πολίτες

Κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν έντονα για τη συνέχιση της διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς όπως αναφέρουν «ο δρόμος είναι πολύ στενός για την διεξαγωγή λαϊκής αγοράς και αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα πρόσβασης και καθαριότητας», καθώς επίσης και πως «οι πάγκοι βρίσκονται κυριολεκτικά στο κατώφλι των σπιτιών», καθιστώντας απαγορευτική την προσβασιμότητα. Μάλιστα, ένας εκ των κατοίκων παρέδωσε στους δημοτικούς συμβούλους φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο πάγκος της λαϊκής να βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την πόρτα του σπιτιού του και το παράθυρο του δωματίου της ανήλικης κόρης του, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες καταστάσεις».

Ένταση Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Παρά το αίτημα των κατοίκων να τοποθετηθούν στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να ενημερώσουν τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό. Η πλευρά του προεδρείου αντιπρότεινε να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση, ώστε «να εκφράσουν τις απόψεις τους και κάτοικοι των υπόλοιπων περιοχών διεξαγωγής της λαϊκής», πρόταση που ξεσήκωσε αντιδράσεις από τους κατοίκους. «Δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με άλλους πολίτες» αναφέρει εκπρόσωπος των κατοίκων στο ilioupolinews, συμπληρώνοντας: «Θέλουμε απλά η διοίκηση του Δήμου να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».

Η Απόφαση Της Επιτροπής Ποιότητας Που Κρίνει Ακατάλληλο Τον Δρόμο

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας ζωής πριν 2 χρόνια, η οδός Ηρακλέους έχει κριθεί ομόφωνα ακατάλληλη για τη διεξαγωγή λαϊκής αγοράς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση 34/2020 «Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής[…] ομόφωνα αποφασίζει[…] την κατάργηση της οδού Ηρακλέους & Σπύρου Μήλιου, καθώς λόγω ακαταλληλότητας του δρόμου πάντα υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα των χώρων μετά τη διεξαγωγή της λαϊκής, και λόγω της πανδημίας[…]».

To γεγονός πως αυτή η απόφαση δεν έχει εφαρμοστεί έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους, οι οποίοι ζητούν την άμεση εφαρμογή της και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

unnamed Πολίτες Αντιδρούν Για Τη Διεξαγωγή Της Λαϊκής Αγοράς Στην Οδό Ηρακλέους Στην Ηλιούπολη

Ο Δήμαρχος απαντώντας στους πολίτες ζήτησε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να φέρει το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση, ενώ -σύμφωνα με τα λεγόμενα του- θα κληθούν να τοποθετηθούν τόσο οι κάτοικοι των άλλων δύο σημείων διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς, όσο και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής.

Το ζήτημα ανέδειξε με ανακοίνωση της και η παράταξη «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», η οποία -για αδιευκρίνιστο λόγο- βρέθηκε στο στόχαστρο τοπικού blog, ενώ το πρόβλημα αφορά καθαρά τη διοίκηση του Δήμου.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πολίτες Αντιδρούν Για Τη Διεξαγωγή Της Λαϊκής Αγοράς Στην Οδό Ηρακλέους Στην Ηλιούπολη
  1. Ο/Η Β λέει:

    ΚΑΙ H ΣΠΥΡΟΥ ΜΗΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΟΓΩ ΛΑΙΚΗΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ…………ΑΣΕ ΠΟΥ Η ΛΑΙΚΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΡΧΕΤΕ ΒΡΑΔΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ