Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ποια Έργα Θα Προτείνει Ο Δήμος Ηλιούπολης Για Ένταξη Στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ποια Έργα Θα Προτείνει Ο Δήμος Ηλιούπολης Για Ένταξη Στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Πλούσιος φαίνεται πως θα είναι ο φάκελος που θα καταθέσει ο Δήμος Ηλιούπολης στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μια σειρά από σημαντικές μελέτες για μεγάλα έργα της πόλης.

Ο Δήμος σχεδιάζει να διεκδικήσει αρκετά κονδύλια για μελέτες από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ρίχνοντας το βάρος στον τομέα της παιδείας και του πολιτισμού, καθώς οι πλειονότητα των προτάσεων που θα σταλούν προς έγκριση αφορά μελέτες για την δημιουργία σχολικών μονάδων, τη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων καθώς και για δημιουργία δομών πολιτισμού.

Οι Προτάσεις Της Δημοτικής Αρχής

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, για τον τομέα της παιδείας, ο Δήμος Ηλιούπολης θα προτείνει τη χρηματοδότηση μελετών που αφορούν τα εξής:

  • Την επέκταση αιθουσών του 7ου και 21ου Δημοτικών Σχολείων Ηλιούπολης στο οικόπεδο επάνω από το σχολικό συγκρότημα.
  • Τη δημιουργία διθέσιου Νηπιαγωγείου στο ίδιο οικόπεδο.
  • Την επέκταση αιθουσών στο 8ο και 17ο Δημοτικά σχολεία Ηλιούπολης
  • Την εκτενή συντήρηση και αναβάθμιση υποδομών σε όλα τα σχολεία της πόλης
  • Ειδικές εργασίες αναβάθμισης του ειδικού σχολείου

[adsanity id=”7926″ align=”aligncenter”/]

Τέλος, προς ένταξη στο πρόγραμμα «Τρίτσης» οδεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες και οι πρώτες μελέτες για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στο οικόπεδο απέναντι από την πλατεία του ΙΚΑ. Πρόκειται για μια προεκλογική δέσμευση του Δήμαρχου, ο οποίος, μάλιστα, πριν ένα χρόνο είχε κοστολογίσει το έργο περίπου στα 4 εκατομμύρια ευρώ, εντάσσοντάς το μάλιστα και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020.

Με το συγκεκριμένο οικόπεδο, ωστόσο, υπάρχει ζήτημα κυριότητας, καθώς αποτελεί ένα από τα δημοτικά «φιλέτα» που ανήκουν τυπικά στην ΕΤΑΔ (θυγατρική του υπερταμείου), με τον Δήμο Ηλιούπολης να διεκδικεί εδώ και καιρό την πλήρη παραχώρηση της κυριότητας για αξιοποίηση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ