Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Άνοιξε Η Πλατφόρμα Για Τις Αιτήσεις Απαλλαγής Δημοτικών Τελών

Μέσω εφαρμογής ή στο τμήμα εσόδων του Δήμου οι αιτήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Άνοιξε Η Πλατφόρμα Για Τις Αιτήσεις Απαλλαγής Δημοτικών Τελών
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις απαλλαγής  από τα “Ενιαία Ανταποδοτικά Τέλη Καθαριότητας & Φωτισμού” στον Δήμο Ηλιούπολης.
Πιο συγκεκριμένα, πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να επισκεφθούν την ειδική πλατφόρμα στο site του δήμου και μέσω ηλεκτρονικής αίτησης να αιτηθούν αναλογικής απαλλαγής από το εν λόγω τέλος.
Oι δικαιούχοι πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις τους, μέχρι τις 15 Ιουλίου 2020, στην εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης με την χρήση των κωδικών «taxisnet» ή σε περίπτωση αδυναμίας στο τμήμα Εσόδων στο Δημαρχείο.

Ποιοι Είναι Οι Δικαιούχοι

Δικαιούχοι της αναλογικής απαλλαγής είναι οι παρακάτω κατηγορίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων:

• Οι επιχειρήσεις τις πόλης μας, οι οποίες τελούσαν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με τις εκδοθείσες ΚΥΑ και τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητάς τους, απαλλάσσονται από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος για διάστημα τριών (3) μηνών, δηλαδή για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Η απαλλαγή θα γίνει αναλογικά, μέσω των παρόχων τους, σε μελλοντικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και αφού προηγουμένως διασταυρωθεί ο ΚΑΔ, που θα δηλώσουν με την αίτησή τους στον Δήμο.
• Τα νοικοκυριά, των οποίων ένα τουλάχιστον μέλος τέθηκε σε αναστολή εργασίας, απαλλάσσονται από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος για το διάστημα τριών (3) μηνών, δηλαδή για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Η απαλλαγή θα γίνει αναλογικά, μέσω των παρόχων τους, σε μελλοντικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την αίτηση στον Δήμο και την κατάθεση του ταυτόχρονα της δήλωσης αναστολής εργασίας τους, από το σύστημα «Εργάνη».
• Στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, μειώνεται το Ετήσιο Τέλος Κατάληψης Κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κατά 3/12, δηλαδή για τρεις μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, διάστημα για το οποίο τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας.
Μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά τις αιτήσεις σας, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ