Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πάτερ Σεραφείμ: “Ασύστολη Ασέβεια Του Δημάρχου Ηλιούπολης – Βεβήλωσε Το Πρόσωπο Της Παναγίας”

Σε μία καταγγελία προχώρησε ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη, πάτερ Σεραφείμ Δημητρίου.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Πάτερ Σεραφείμ: “Ασύστολη Ασέβεια Του Δημάρχου Ηλιούπολης – Βεβήλωσε Το Πρόσωπο Της Παναγίας”

Σε μία καταγγελία προχώρησε ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη, πάτερ Σεραφείμ Δημητρίου.

Μέσα από ένα κείμενο του, ο πάτερ Σεραφειμ κατηγορεί τον δήμαρχο πως την παραμονή των Χριστουγέννων μοιράστηκε στην πόλη που απεικόνιζε τον ίδιο με φόντο την εικόνα της Παναγίας. Σύμφωνα με τον πατέρα Σεραφείμ, το φυλλάδιο αυτό πετάχτηκε στους δρόμους και ποδοπατήθηκε, βεβηλώνοντας έτσι το ιερό σύμβολο.

Ολόκληρη η καταγγελία του πατέρα Σεραφείμ:

Η πρώτη φωτογραφία που συνοδεύει το παρακάτω κείμενο δεν θέλει επ΄ ουδενί να υποδηλώσει το φιάσκο του δείπνου των Χριστουγέννων που προετοίμασε ο Δήμος Ηλιούπολης για 150 «φτωχούς» και στο οποίο μετείχαν μόλις 18. Ούτε φυσικά να θυμίσει το άλλο φιάσκο το 2014 που έγινε “στο «Πάρκο Ναυαρίνου» και στο «Χαλικάκι», την Κυριακή του Πάσχα, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί με αρνί, κρασί και μουσική την Ημέρα της Αγάπης” στο οποίο και τότε απλά πήγαν μερικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι, ενώ δεν συμμετείχε ο λαός.

Μετά τον πρόλογο αυτό, θέλουμε να καταγγείλουμε την ασύστολη ασέβεια του Δημάρχου Ηλιουπόλεως Βασίλη Βαλασόπουλου. Θέλησε παραμονές Χριστουγέννων να βεβηλώσει το ιερό πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας του Χριστού, σε διαφημιστική φυλλάδα την οποίο έριξαν σε πόρτες και αυλές  σπιτιών, συνεργία διανομής. Εκεί στην πρώτη σελίδα εμφανίζεται ο εν λόγω κύριος, έχοντας πίσω του δύο εικόνες της Παναγίας. Δεν μιλάμε για την υποκρισία ένας αρνητής της Εκκλησίας, να έχει στο γραφείο του εκκλησιαστικά εικονίσματα που μπορεί να είναι δώρα πολιτών ή ενώσεων, άλλωστε και οι υπηρέτες του διαβόλου μάγοι και σατανιστές εικονίσματα χρησιμοποιούν. Καταγγέλουμε το γεγονός ότι τα εικονίσματα αυτά ποδοπατήθηκαν με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, από ανυποψίαστους διαβάτες, όντας η φυλλάδα στις βαθμίδες και τα ρείθρα της πόλεως.

Γνωρίζουμε ότι σε εποχές δύσκολες για την Εκκλησία οι διώκτες όπου γης, εξανάγκαζαν τους πιστούς να ποδοπατούν εικονίσματα για να γλυτώνουν την ζωή τους και φυσικά αρνούμενοι απολάμβαναν τον μαρτυρικό θάνατο. Τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί και η βεβήλωση της φάτνης της Αγίας Μαρίνης, την περασμένη Κυριακή, ως πράξη δυναστών, σε εποχή διωγμού της Εκκλησίας.  

Τις μέρες αυτές που ο χρόνος τελειώνει, γιορτάζουμε χιλιάδες Αγίους Μάρτυρες της Εκκλησίας μας. Όλοι τους θύματα της εξουσίας. Τα 14.000 νήπια που σφαγίασε ο Ηρώδης, τους 20.000 μάρτυρες της Νικομήδειας, αλλά και τον πρωτομάρτυρα του Χριστού Στέφανο. Εκείνος λιθοβολούμενος έλεγε «Κύριε, μη στήσης αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην». Εμείς δεν φτάνουμε την αγιότητά του, για αυτό παραμένουμε μετά του προφήτου Ησαΐου προσευχόμενοι για τους ασεβείς εξουσιαστές, δηλώνοντάς τους ότι στα της πίστεως και της πατρίδας υποχωρήσεις δεν κάνουμε και στόμα ανοιχτό θα έχουμε προς όποια κατεύθυνση. Όσο ψηλά κι αν στέκεται. Καλή κοσμική πρωτοχρονιά. Αν και έως τότε θα τα ξαναπούμε.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

3 σχόλια στο άρθρο “Πάτερ Σεραφείμ: “Ασύστολη Ασέβεια Του Δημάρχου Ηλιούπολης – Βεβήλωσε Το Πρόσωπο Της Παναγίας”
  1. Ο/Η Σπύρος λέει:

    Αποδείξεις θέλουμε και όχι μόνο λόγια

  2. Ο/Η 72 λέει:

    πατερ εχεις λαλισει τελειως

  3. Ο/Η Αθανάσιος Κωτσακης λέει:

    Θα μπορούσε να κάνει έργα ο δήμος είναι παρθένος βρώμικος γεμάτος λακούβες χωρίς φώτα έλα κύριε δήμαρχε στα σύνορα Ηλιούπολης με Δανή να δει διάφορα απεικόνιση του δήμου Καστοριάς απέραντο χαος απαράδεκτα μόνο κεντρικοί δρόμοι και η πλατεία βάφει βάφει βάφει καληνύχτα κύριε δήμαρχε καλή χρονιά!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ